Odmítnutí podepsání výpovědi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak snad jedině trvat na tom, že výpověď byla doručena současně s výpovědí kolegyně, a kolegyni si vzít k případnému soudu jako svědka doručení, nic lepšího mne nenapadá.
Veškerou komunikaci si uchovávat, u soudu říct, jak to je, včetně té zprávy, co vám poslala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Výpověď jsi podala, tak odejdi a je to, čeho se bojíš? Že tě bude chvíli bombardovat kvůli jednomu měsíci nájmu? Kolik jsi platila? Odpovíš ji zprávou, že máš schované všechny doklady o tom, že jsi výpověď podala, informovala jsi ji o tom, máš i svědectví kolegyně a víc že není důvod to řešit.
Pokud pošle upomínku přes právníka, odpověděla bych úplně stejně. Ale nic bych neposilala, aby neměli možnost to pitvat a dám s tebou chtít řešit
A víc bych nereagovala už na nic, může vyhrožovat, ale pokud jsi neplatila nájem 40 tisíc, nevyplatí se jí nic rozjíždětbpres soud, právníci jsou drazí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Ano, čestné prohlášení kolegyně, ve kterém písemně dosvědčuje, že byla přítomna toho, jak - spolu s ní - necháváš výpověď na stole, by mohlo pomoci.
Jako odpověď (v kopii) na případné vymáhání nájemného za 1 měsíc a případně i jako listinný důkaz před soudem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čestné prohlášení pořešíme s kolegyní zítra, takže ho budu mít potvrzené ještě v březnu.
Zítra se zastavím v práci, pronajímatelka tam bude v pondělí, takže jí na stole nechám položenou výpověď společně s prohlášením, to by ji mohlo přimět to podepsat.
Pokud ne, tak myslím, že mám dost důkazů na to, že jsem se snažila jí výpověď doručit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše: Více
Ti nevim, to, ze nekdo něco nechal na stole přece neni doručení dotyčnému
On se klidně muze branit tim, ze na stole lezela jen ta od kolegyně a tu podepsala a nic jineho tam nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
Kolegyně viděla, jak to zůstalo na stole, když odešly. ![]()
Jinak - samozřejmě, že chyba byla, že nepředaly na místě obvyklém pro přijímání pošty nebo do datové schránky před 10 dny.
Ale tohle je jediná šance. Jinak - ať zváží, jestli jí to riziko stojí za měsíc nájemného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majky3 píše: Více
Snažit se výpověď doručit nestačí.
Rozhodující je, kdy byla výpověď doručena (dostala se do dispozice adresáta).
Vy máte ve smlouvě, že výpověď musí být písemná, nebo jak máte smluvně nastavenou komunikaci?
Má pronajímatel sekretářku nebo někoho pro přijímání pošty, nebo je sám?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše: Více
No, ale zaklafatelka se evidentně bez problémů dostala do kanceláře, když tam majitelka nebyla, tedy se tam mohl dostat kdokoliv jiny z firmy a výpověď ztopit, ciste teoreticky, tedy to, ze pri odchodu jich dvou lezela na stole nijak neprokazuje, ze tam určitě byla, když tam prisla majitelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: Více
To je pravda.
Udělala chybu, měla se výpověď snažit doručit dřív (osobně nebo nejmíň o 10 dnů dřív datovou schránkou).
Nejspíš ji to bude stát měsíc nájemného. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem si úplně jistá, že je to stejný případ, ale stalo se mi totéž v práci. Pomohlo mi to, že jsem s sebou měla svědka a celý tyátr od vedoucího jsem nahrála na diktafon. Výpověď jsem se pokusila prokazatelně doručit a byla jsem z obliga.
Není to stejný případ? Vedoucí má povinnost výpověď převzít, hrozí jí jinak sankce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ralzinka88 píše: Více
No, ale pokud jsi mu to strkala do ruky, ale on to odmítl převzít, není stejný případ, jako když mu to necháš na stole v kanceláři v době jeho nepřítomnosti, kam ses dostala ty, a tudíž se tam mohl dostat kdokoliv, a tudíž listinu sebrat.
V tvém případě kolegyně mohla dosvědčit, že listina se dostala do jeho dispoziční sféry, tj., měl objektivní možnost ji převzít, seznámit se s jejím obsahem, archivovat, reagovat na ni,…
Když něco necháš ležet na stole v kanceláři, kam má přístup kdekdo, tak to zaručeno není.
Pokud jí ale dopoledne dávala výpověď do ruky a ona řekla, že jim doručení podepíše až odpoledne, tak už to bylo doručení: Listinu mohla převzít, ale odmítla to. Důkazem může být ne podpis na kopii, ale svědectví kolegyně, že listiny mohla převzít už dopoledne.
Kdysi, v roce 2012, manželka odcházela od zaměstnavatele okamžitým zrušením pracovního poměru z důvodu nevyplacení mzdy. To okamžité zrušení jsem jí připravil dvojmo, k zaměstnavateli jsem ji zavezl autem a pro případ, že by byly obstrukce s doručením a podpisem na kopii jsem k doručení přibral jako nestranného svědka (tedy ne osobu blízkou) jednu sousedku. Pokud bychom neměli podpis na kopii, měli bychom sousedčino svědectví, že listinu jsme doručili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží jak to máš formulováno ve smlově. Pokud je tam napsáno něco ve stylu: výpověď musí být podána 20 dnů před.., pošli to do datovky a nic neřeš. Pokud je tam uvedeno „doručena“ musíš se ji pokusit nějak doručit přímo té osobě, před svědky, udělat si záznam odmítnutí převzetí apod. Položení papíru na stůl nebo kamkoliv jinam tě napadne je z mnoha důvodů nesmysl.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
No podle mě jsi udělala chybu a nejspíš tě to bude stát měsíc nájmu. Jediná šance je, se s ní zkusit nějak rozumně domluvit po svátcích. Pokud je s tebou hrubě nespokojená, tak by na to mohla slyšet, abys jí tam nezaclanela další měsíc.
Já nejsem právník, ale pokud jsi to nechala na provozovně ležet na stole, tak to není oficiální doručení. Jiná situace by byla, kdybys ji třeba naháněla po provozovně a ona to odmítala převzít ![]()
Je asi taky možnost už ten další měsíc prostě nepřijít a nezaplatit. Tam bude pak záležet, jestli je to dost vysoká částka, aby se jí vyplatilo to vymáhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagwa píše: Více
Jak s ní může být hrubě nespokojená, když jí jen pronajímá křeslo, a jde jí tedy jen o nájemné? Nájemné buď platí, nebo neplatí. Asi platí, a včas, jinak by byla ráda, že křeslo může pronajmout někomu jinému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, řeším aktuálně dost složité téma.
Pracuji jako osvč a pronajímám si křeslo. Aktuálně jsme se kolegyněmi rozhodly nájem ukončit. Majitelka podniku má se mnou jedinou nějaký problém a tak má potřebu mi komplikovat život.
Dle smlouvy máme 2 měsíční výpovědní lhůtu. Dnes jsme s kolegyní chtěly podat výpověď, kdy nám bylo řečeno, že nám je podepíše až dopracuje. Výpovědi jsem tedy nechala položené na stole v kanceláři, teď vím, že jsem měla trvat na podpisu hned.
Během toho kolegyně odešla domů, pronajímatelka dopracovala, z podniku beze slova odešla. Přijdu do kanceláře a obě kopie mé výpovědi stále ležely na stoje, přičemž výpovědi kolegyně byly podepsané.
Psala jsem jí co to má znamenat a proč to nepodepsala. Poslala mi zprávu, že jsem jí o výpovědi neříkala, o ničem neví, a že ji mohu podat oficiální cestou. Aktuálně se s ní do konce měsíce v podniku nepotkám. Mezi tím další kolegyni psala o tom, jestli věděla, že chceme podat výpověď obě a že mi výpověď stejně chtěla dát sama.
Aktuálně jsem udělala to, že jsem jí naskenovanou mnou podepsanou výpověď poslala datovou schránkou. Tam ale má příjemce 10 dní na to si to otevřít aby se to dalo považovat za doručené, to asi ví a doteď si to neotevřela. O odeslání do datovky jsem ji informovala zprávou, na tu taky nedpověděla.
Co teď? Nerada bych tam zůstala další měsíc.
Mám poslanou výpověď do datovky, zprávu že jsem jí posílala výpověď do datovky, tam ale může říct že ji nečetla. Pak mohu mít čestné prohlášení od kolegyně, že byla svědkem, že jí výpověď dávám. Plus screen konverzace, kde je jasné, že o výpovědi věděla.
Stejně se ale bojím, že to stačit nebude. Co myslíte?