Odpojení vody

Anonymní
21.6.14 08:41

Odpojení vody

Prvně se omlouvám za anonymní založení, prosila bych zachovat.

Měla bych dotaz ohledně odpojení vody.

Rodinní příslušníci se dostali do větších finančních problémů. Nebudu rozepisovat, kdo, proč, jak…je to složitější.

Žijí v rodinném domě.
Nezaplatili několik měsíců SIPO (záloha voda, plyn a elektřina pod jednou platbou u stejné společnosti). Plyn (nevaří, nemají teplou vodu) už jim minulou středu odpojili. Předpokládám, že brzo dojde i na elektřinu.

Dluh je i na zálohách na vodě - můj dotaz zní jestli se odpojuje i ta voda? Já nevím, nějaké higienické normy nebo něco, že ta pitná voda atd musí fungovat? Nebo se to neřeší, vypnou vodu a finíto?

V domě žijou i malé děti (8 a 6 let).

Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
21.6.14 08:44

Bohužel můžou vypnout vodu, je jim to jedno. Neplatíš = nemáš. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.6.14 08:50

U nás na vesnici se voda neodpojuje (což v případe rodinných domu ani nejde), ale chronické neplatice po dvou upominkach předávají exekutorovi…no na lidi daleko více působí, ze upomínky v rámci ušetřeni ze doporučenou postu roznasi místní Obecní policie. Jinak máme nejlevnější vodu v okolí 50,–/m3

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.14 08:51
@kve-tinka píše:
Bohužel můžou vypnout vodu, je jim to jedno. Neplatíš = nemáš. :hug:

Ptám se proto, že jim někdo říkal, že vodu z hygienických důvodů odpojit nemůžou, kor když jsou domácnosti malé děti. Zdálo se mi to jako blbost.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.6.14 08:53
@Anonymní píše:
Ptám se proto, že jim někdo říkal, že vodu z hygienických důvodů odpojit nemůžou, kor když jsou domácnosti malé děti. Zdálo se mi to jako blbost.

To taky je blbost…

• Citovat
  • Upravit
6865
21.6.14 08:54

@Hanka1 znám právě případ, kdy to odpojili u RD. prostě přišel chlap, a kde si v zemi odpojil přívod vody. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.6.14 08:55

Jistě že vodu odpojit můžou, stejně jako plyn nebo elektriku a fakt je nezajímá jestli tam jsou děti nebo ne. I kdyby měli novorozence odpojí to.Za opětovné připojení pak platíš další peníze, u vody to je myslím 700, u plynu tam musíš platit revizi kotle a u el. je to taky tisíc nebo dva.To spíš aby se báli že jim děti vezme sociálka. Bez vody nebudou mít podmínky a bez elektriky taky ne. A ono když jim už nyní nevaří, by měli něco dělat! Je to otázka dnů kdy je někdo udá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.14 08:55

Ano vodu odpojit můžou. Pokud jsou v domě trvale hlášeny malé děti, je pravděpodobné že dojde k ohlášení na OSPOD. Toto je zodpovědnost rodičů zajistit základní hygienické podmínky, nikoliv VAKu. Také mohou děti dočasně bydlet jinde, kde voda teče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
21.6.14 08:56

@kve-tinka
No to je taky možnost 8o

• Citovat
  • Upravit
1301
21.6.14 09:01

Bohužel i vodu mohou odpojit. Já čekám kdy mi přijdou odpojit elektriku. zálohy se sice platily, ale přišlo vyúčtování 68000. A na to nemám. Měla jsem jen rodčovskej příspěvek a teť jsem na pracáku. S elektrárnou se nedá na ničem domluvit. Vodárna by mohla být snad přístupnější. Zkuste tam zajít a domluvit se na splátkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.6.14 09:02
@Spokojení píše:
Bohužel i vodu mohou odpojit. Já čekám kdy mi přijdou odpojit elektriku. zálohy se sice platily, ale přišlo vyúčtování 68000. A na to nemám. Měla jsem jen rodčovskej příspěvek a teť jsem na pracáku. S elektrárnou se nedá na ničem domluvit. Vodárna by mohla být snad přístupnější. Zkuste tam zajít a domluvit se na splátkách.

8o 8o 8o ježiš jak jste takový nedoplatek udělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.14 09:03
@Crystal87 píše:
Jistě že vodu odpojit můžou, stejně jako plyn nebo elektriku a fakt je nezajímá jestli tam jsou děti nebo ne. I kdyby měli novorozence odpojí to.Za opětovné připojení pak platíš další peníze, u vody to je myslím 700, u plynu tam musíš platit revizi kotle a u el. je to taky tisíc nebo dva.To spíš aby se báli že jim děti vezme sociálka. Bez vody nebudou mít podmínky a bez elektriky taky ne. A ono když jim už nyní nevaří, by měli něco dělat! Je to otázka dnů kdy je někdo udá!

Tak zatím jsou obědy ve škole a školce. Prázdninama to bude horší. Provizorně jedou na jednoplotýnku (plyn) s bombou. Ale teplá voda není, jelikož ji ohřívají karmou.

• Citovat
  • Upravit
23081
21.6.14 09:04

Ahojky, určo odpojit mohou… Nějak si to neumím představit. Dobrý, tak bez plynu uvaříš na elektrice a vodu ohřeješ v konvici nebo nějak… Ale bez elektriky už to je randál a bez vody teda si to neumím představit vůbec se dvěma dětmi :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23081
21.6.14 09:05
@Spokojení píše:

Jste topili elektrikou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
21.6.14 09:07
@Anonymní píše:
Tak zatím jsou obědy ve škole a školce. Prázdninama to bude horší. Provizorně jedou na jednoplotýnku (plyn) s bombou. Ale teplá voda není, jelikož ji ohřívají karmou.

A jak platí zálohy na vodu měsíčně nebo např. 1× za půl roku? Mám zkušenost, že odpojení od vody nebývá tak rychlé jak plyn a elektřina. Tak mají čas začít vyjednávat, zkusit splátkový kalendář alespoň na vodu atd. Musí prostě být aktivní a ne jen si brát děti jako rukojmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný