Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Budou mu na nohy jezdit zadní kola, nech ho pořádně vychodit a pak mu kup lehké kolo odrážedlo, žádnou širokou motorku, auto nebo jiné paskvily…jeho nohy a kyčle ti poděkují, najdi si video Edity proškové na YouTube, jak vybrat odrážedlo, má to krásně natočené Fyzio/podolo
@Karkulka38 píše: Více
On už chodí krásně, dokonce běhá. Zvládá různé povrchy, kopečky.. a tříkolka co je na foto se dá udělat i na kolo, aby nepřekáželi ty kola
Za me pockat na nejaky 18. az 20. mesic a nabidnout klasicky koloodrazedlo napr. yedoo. Z fyzio hlediska jsou vsechny tyhle motorky, trikolky apod. spis ke skode
Já osobně dětem do dvou let žádné odrážedlo nedávala, byť byly obě vysoké a teoreticky by to šlo.
Nějak mi to bylo proti srsti, když sotva začaly chodit, hned je nechávat na něco sedat a pohybovat se odstrkovaním.
A to oba chodili bez opory od 10 měsíců. Že existuje něco na co by už výškou stačil, neznamená, že by to měl/musel mít a počkala bych- ono mu to neuteče ![]()
Tohle odrážedýlko z fotky jsme měli doma. Doporučila bych ho jen jako dvoukolé. Tříkolkou si děti najíždí na paty, těžko se s ním manipuluje.
Naopak dvojkolka je nejlehčí a nejnižší na trhu. Synek na něm jezdil od cca 13. měsíců. Pro pohybově zdatné batolátka je to první kolo-odrážedlo které fyzicky zvládnou.
Sedátko má jen dvě polohy cca 2cm od sebe, to je minimální rozdíl, rozhodně se nedá mluvit o tom že by se dalo sedátko nějak nastavit.
Když z tohodle batolátko vyroste, je tak akorár velké aby zvládlo jiná mrňavá odrážedýlka, třeba Puky LrM, FirstBike se snižovacím adapterem.
@Anonymní píše: Více
Já jsem taky první dítě rychle cpala na funny wheel, že hezký chodí a běhá, nohy a kyčle rovnáme už 4 roky, i když je zdatná sportovkyně s medajlemi. Na kole se naučila ve 3 letech…mladší mi už chodí 8 měsíců, zvládne taky vše a ujde i 1,5km, je drobnější a nedonošená, ale na odrážedlo ji dám, až dosáhne na dvoukolové, udrží balance…
Ahojky, zvažuji koupi odrážedla pro syna. Je mu 14 měsíců. U babičky má tu klasickou plastovou motorku, ale ještě nedosáhne na zem ale už má ten “odstrkávací reflex” a doma máme takovou tu s držákem pro rodiče, poutáním a obručí a následně to lze použít jako tříkolku/odrážedlo i první kolo, ale taky je to vysoké.
Tak jsem zvažovala něco takového?? Máte zkušenosti? Je to pro prcky od jednoho roku a sedátko se dá výškově nastavit.