Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj, koupila jsem odsavacku a mam pocit, ze ji pouzivam blbe.
Ma byt druha dirka zacpana? dava se odsavacka jen k dirce nebo do ni? nemohu velkym vykonem vysavace ublizit mimcu?
diky
Nejlepší do nosu a zacpat nosní dírku druhou. A fofr…neublížíš.
Já naopak používám na vysavač klasickou ústní odsávačku s krytkou, co jsem si udělala, vysaju vše pomalu až z paty
Ahojky…
Ublizit urcite nemuzes - reguluje si to tlak samo dirkou, ktera tam je…
Ja davam tak dva az tri milimetry (proste kousicek) do nosanku a jemne krouzim… jo a druhou dirku nezacpavam!!!
A vytahneme snopliky snad az z paty ![]()
Já druhou dírku nezacpávám,malá stejně většinou ječí a mám co dělat,abych jí udržela.A dám vysavač na minimum a odsávačku jen na kraj dírky kroužím a jde všechno krásně ven ![]()
Příspěvek upraven 14.04.11 v 19:58
nezacpavam druhou dirku, jen priložím a co se vysaje to se vysaje, pokus se mi zda malo, opakuju dle potřeby i několikrát denně. Urcite mimi neublížíš, si to klidně vyzkoušej na sobě, není tam žádný velký tah. Můžeš před odsáváním nosík prokapat kapičkami aby se to uvolnilo
Taky tak, stačí kelímek od jogurtu a kousek izolepy:-)
pannda píše:
Nejlepší do nosu a zacpat nosní dírku druhou. A fofr…neublížíš.
Já naopak používám na vysavač klasickou ústní odsávačku s krytkou, co jsem si udělala, vysaju vše pomalu až z paty
Velký výkon vysavače nepoužívat, vysavač musí být na minimum.
lucie.t píše:
ahoj, koupila jsem odsavacku a mam pocit, ze ji pouzivam blbe.
Ma byt druha dirka zacpana? dava se odsavacka jen k dirce nebo do ni? nemohu velkym vykonem vysavace ublizit mimcu?
diky
Druhá dírka by se zacpávat neměla, ústa by měla být volná (tj. například bez dudlíku).
Nastříkat nějakou mořskou či jinou vodu, nechat chvíli rozpouštět, pak na kraj nosa, kroužit, po odsátí ZNOVU nastříkat tou vodou, odsávačka vysušuje sliznice, při dlouhodobém používání sliznici může poškodit (přesušení, popraskání cévek, krvácení z nosu).
Pokud dáváš kapky, tak nejdřív vodu, odsát, znovu vodu a na to kapky, na čisté opláchnuté sliznici účinek kapek přetrvává nejdéle.
Nezacpávat, vysavač dán na méně, skoro na minimum, na krabičce od odsávačky je napsaný doporučený výkon. Jinak návod je na JakNaTo
Snad nevadí externí odkaz..
no ja kdyz mu to dam jen k nosu, tak to nic neodsaje. a to tam te rymy ma opravdu hodne. a vykon na vysavaci nam redukovat nejde.
Uz ho to trapi mesic.
lucie.t píše:
no ja kdyz mu to dam jen k nosu, tak to nic neodsaje. a to tam te rymy ma opravdu hodne. a vykon na vysavaci nam redukovat nejde.
Uz ho to trapi mesic.
Ja si myslim, ze mu urcite neublizis…jak rikam, vykon si redukuje ta dirka co tam je!!!
Klidne mu to vraz (mysleno nadsazkou
do nosiku a krouzenim vysavej! Ja pouzivam pred pouzitim a po pouziti Vincentku - pred pouzitim to snopliky pekne zmekci a jdou lepe ven a po pouziti zavlhci sliznici ![]()
Nám poradili obyčejný fyziolog. roztok, kápnout do dírky, odsát ( 2.dírka volná ) a na druhé straně opakovat. Doporuč. výkon je tam napsaný ( máme tuším na 800 kW ). Zkoušela jsem to na sobě a sněsla jsem v pohodě i plný výkon, což je 1200 kW u našeho vysavače. Prckovi určitě neublížíš.
Holky diky, tak vesele odsavame dal. Poctive kapu pred i po, o moznem vysuseni sliznice jsem nevedela ![]()
Ahoj vsem chci se zeptat nemate nekdo zkusenosti s odsavackou na baterky misto vysavace…prijde mi to dost hlucne a neprakticke pokazde zapinat vysavac a budit unavenou manzelku. ![]()
Nám se přehřívá vysavač… nejde nastavit síla výkonu a jede na plných 1300W. Pěkně to vždycky zasmrdí a mám strach, že ho tak odvařím
. Taky se to někomu stává? ![]()