Odstavení 10ti měsíčního mimi

11513
10.1.11 20:54

Odstavení 10ti měsíčního mimi

Zdravím vás tu. Prosím o vaše zkušenosti a rady.. Mám synka, kterému bylo deset měsíců.. Snažíme se o další mimi a bez úspěchu, tak nám asi problém dělá to naše kojení. Další věc je, že se mi stále budí v noci dvakrát a vstáváme v pět…Ošálit ho čajem se nedaří.. Tak že by už zvyk? Žádám o radu na jak odstavit a co se mnou a prsy… Zajít si pro driják k dr nebo už to zvládnu sama, když se nekojí tak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
187
10.1.11 21:06

Kojení nemá vliv na otěhotnění,kamarádka kojila a přesto otěhotněla,přestala kojit těsně před tím než jela do porodnice :-) I když to už bylo asi dost pozdě podle mého názoru.Existují prášky,aby ti to zrušilo tvorbu mléka.I když já osobně bych to nedělala.čím dýl se kojí tím je to přeci lepší,ale to je zas věc názoru.Malá se mi taky budí často v noci,ale tak dá se to vydržet..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
10.1.11 21:10

Já jsem se radila na gyndě - se sestrou, když jsem se objednávala a říkala mi, že je možné, že nemůžu otěhotnět kvůli kojení… Každá to má v tomhle jinak…Někdo otěhotní a někdo ne - kdyby kojení byla tak zaručená antikoncepce, tak by asi nevyráběli kojíci antikoncenci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
10.1.11 21:44

Kristýno, mám stejný problém. Ne snahu o mimi, ale snahu o odstavení (v noci)

Náš malej vstává v noci asi tak 4× (včera 6×). Vždycky si chce cucnout. Když nedostane prso, řve jako když ho na nože berou.

Dcerku jsem odstavila taky v 10 měsících. Udělala jsem to tak, že tam šel manžel a utěšoval. Malá řvala a řvala a pokaždé, když se opět vzbudila, tak řvala kratší dobu. Po 3 nocích byl úplný klid a spala až do rána.

Takže si můžeme navzájem držet palce, my do toho půjdeme o víkendu, kdy manžel nemusí vstávat brzy do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3960
10.1.11 21:49

Aha, ale koukám, že ses neptala jen noc tu noc :lol: Zkusila bych asi nejdřív homeopatika - Ricinus Communis (ale nevím,jaké ředění), nebo šalvějový čaj nebo mátový čaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.1.11 22:03
dagmar10 píše:
Kristýno, mám stejný problém. Ne snahu o mimi, ale snahu o odstavení (v noci)

Náš malej vstává v noci asi tak 4× (včera 6×). Vždycky si chce cucnout. Když nedostane prso, řve jako když ho na nože berou.

Dcerku jsem odstavila taky v 10 měsících. Udělala jsem to tak, že tam šel manžel a utěšoval. Malá řvala a řvala a pokaždé, když se opět vzbudila, tak řvala kratší dobu. Po 3 nocích byl úplný klid a spala až do rána.

Takže si můžeme navzájem držet palce, my do toho půjdeme o víkendu, kdy manžel nemusí vstávat brzy do práce.

I pro zakladatelku.
Zkousely jste davat na noc UM popripade kasi? Mozna uz jim na noc MM nestaci. Nam se to takhle povedlo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.1.11 22:16

Tak kojení MŮŽE mít vliv na otěhotnění. U mě teda sakra mělo, než jsme dokojili, tak cyklus veškerý žádný a to už byl kojený prakticky jen před spaním.

V noci jsem kojit odmítla v 9m, když se budil co hodinu :roll:
Pokud odstavíš, stejně budete muset nasadit UM, bez mlíka být tak malé dítě nemůže, takže bych mu zkrátka zkusila nabídnout UM. Některé děti ho odmítají a často mají jako jediný přísun právě MM, tak to bych zase za každou cenu neodstavovala, kdyby to UM vysloveně nechtěl.
Pokud vezme UM, tak můžeš spokojeně odstavit.

Při končení laktace se odstříkávají nalitá prsa pouze do úlevy (což je většinou tak 30-50ml), zbytečně se nezkoumá, zda z prsou ještě něco teče, krátkodobě můžeš omezit příjem tekutin, aby se mlíko nemělo z čeho tvořit, pít šalvějový čaj.
Pozor na zatvrdliny.

Když jsem odnaučovala noční kojení, nedala jsem prso, nabídla vodu, někdy si cucnul, někdy nechtěl a začal mrčet rovnou. Vytáhla jsem z postýlky, pochovala, tiše zazpívala, ponosila po místnosti, byla tma, tak začal zase klimbat u mě. Položila jsem do postýlky, pokud začal lehce protestovat, hladila jsem, říkala, že je noc a že se spinká. Velmi rychle pochopil, že v noci už bašta nebude a pak se na ni zkrátka přestal budit. První probuzení, kdy jsem dávala UM bylo v 6, před 6 ráno je u mě noc a dostal jen vodu a zase spát. To už byl přestěhovaný u sebe v pokjíčku, což pomohlo hodně moc, neslyšela jsem každé kviknutí, jen když začal plakat.
A UM v 6 ráno jsem dávala tak, že jsem ho měla předem odměřené, v termosce vodu, jen jsem smíchala, zatřepala (dohromady asi 10s), zanesla do postýlky, podala a zase šla spát. A on u té flšky zase vytuhnul a spalo se až do 8 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
10.1.11 22:18

jj, kašku jsme zkoušeli dávát i dokrmit Um a nepomohlo, vždycky se probudí skoro ve stejnou dobu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11513
10.1.11 22:21

Gladys - taky chceme stěhovat do pokojíčku a doufám, že to pomůže, jen musíme chvilinku ještě počkat - teď tam máme štěňátka..
Díky za radu a doufám, že se nám taky zadaří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
10.1.11 22:43

Tak ja uz kojim 2apul roku,do jinace jsem se dostala i pres tehu,kojila jsem par dni jeste pred porodem,a dokonce jsme cekali dvojcatka,bohuzel o jedno jsme prisli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
10.1.11 23:47
Kristyna+Daník píše:
Gladys - taky chceme stěhovat do pokojíčku a doufám, že to pomůže, jen musíme chvilinku ještě počkat - teď tam máme štěňátka..
Díky za radu a doufám, že se nám taky zadaří :-)

jj to by melo taky pomoc, prestehovat vedle. :wink:
Ono se nam taky stavalo, kdyz obcas musela spat u nas, ze se budila casteji. A slysela jsem od lidi, ze to nedelaji ani tak z hladu, ale spis pro upoutani pozornosti a jak citi mamu, tak ji proste musi zbudit. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová