Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
V 18 a nelituji. Jiná cesta nebyla. Mé jedno z děti ve 22 a je spokojené. Druhé ve 20 na kolej VŠ;) Domu se vrátit můžeš přeci klidně.
Ve 20 a šla bych dřív, mít stabilní práci
proč bys nic neusetrila? To mas minimální mzdu? Když si vezmete menší byt a podelite se o náklady, tak je to par tisíc, sami dva toho taky asi moc neprojite, nevím co mas za další náklady, ale bezdětní a pracující, pokud neutrácí vyloženě tisíce za blbiny, snad ani nemůžou žít z ruky do huby ![]()
Já jsem od 15 let byla na intru, pak po škole na špitálské ubytovně, podnájmu, teď ve svém bytě.
Takže jsem vylétla z hnízda celkově brzy.
Ale, já jsem chtěla mít svůj klid a soukromí. ![]()
Samozřejmě, domů jezdím ráda a naše vztahy moje osamostatnění nijak nepoškodilo. ![]()
Musíš se zkrátka naučit sama hospodařit a postavit se na vlastní nohy.
Ale, chápu že jsme každý jiný.
Nevím kolik ti je let, ale stejně se budeš muset jednou osamostatnit. ![]()
Ja nevim
V 18 na VS na kolej, ale vracela jsem se na prazdniny a tak…postupem casu cim dale, tim mene…castecne me ale nasi zivili, privydelavala jsem si brigadami, nejak zasadneji az od 4. rocniku, to uz jsem se (porad na koleji) sestehovala s pritelem, ale jako nejak jsem i tak nemela uplny pocit „odstehovani,“ ta kolej je takova napul no. Do podnajmu za uplne vlastni penize po ukonceni VS ve 24.
Jinak nasetreno jsem nemela nic moc myslim, sehnali jsme levny podnajem na okraji Prahy, posledni rok jsem pri dokoncovani skoly uz pracovala na full time za relativne slusny plat a pritel taky, takze jsme vedeli, ze s penezi vyjdeme.
Příspěvek upraven 10.04.24 v 15:31
@Anonymní píše: Více
Kolik ti je? Že máš věk na odstehovani se? Jestli máš stabilní práci a stálého partnera, nechápu, že ještě bydlíš doma. Pochopila bych, kdyby rodiče měli velký RD, kde můžete bydlet s partnerem spolu. Ale takhle je žádoucí se osamostatnit.
@Kriss Tina mzdu mám 30 tisíc a koukáme na byty 2+1 to je celkem cca za 15-17 tisíc a když si k tomu přičtu jste to jídlo, benzín.. Tak si myslím, že to bude rychle pryč
No tak das 8 tisíc za bydlení, sama za jídlo das tak 5-6 tisíc měsíčně pokud denně neobjednavas hotove jídlo a varis si doma
benzin taky není tolik, když nejezdis každý den desítky km, bych hledala byt třeba poblíž práce
to ti porad skoro půlka výplaty zbývá ![]()
Však to budete platit na půl. Plus energie a jídlo, když budete vařit tak ušetříte.
Udělej si rozpočet včetně nějaké částky co chceš měsíčně odložit a drž se toho.
Můžeš si jít klidně i občas někam přivydělat na brigadu. Plat ti zřejmě taky časem poroste.
V 19. Ale znám i 40 lete, co jeste využívají mama hotel a nechápu.
Až ve 28 k manželovi. Do 23 VŠ, pak rok v zahraničí a pak 2 práce. První roky ve školství výplata 9000 čistého
to bych neušetřila vůbec nic, kdybych platila někde podnájem.
Takhle jsem měla na novou kuchyň v předělaném bytě.
V 19, když jsem šla na VŠ. Když půjdete na půl a budete společně rozumně hospodařit, tak ti skoro půl výplaty zbyde ![]()
Ja jsem sla ve 23 letech bydlet k pritelovi. Byla jsem jeste na VS, u toho jsem brigadnicila. Na najem bych v te dobe nemela. Pokud bych se nestehovala k pritelovi, bydlela bych jeste u rodicu, abych mohla prave neco nasetrit.
Zdravím, s přítelem jsme spolu přes dva roky a vídáme se hlavně přes víkendy, jelikož bydlí v jiném městě a zatím spolu nebydlíme. Před nějakou dobou jsme začali koukat na byty k pronájmu. Chci s ním bydlet, ale zároveň se bojím, že už takhle nic neušetřím a že pomalu budu žít od výplatě k výplatě. (Na ušetřené peníze co mám, sahat nechci)
Zároveň vím, že dávno už mám věk na to jít bydlet pryč od rodičů.. Vlastně ani nepotřebuju žádnou radu 🙈 🙈 jen se chci zeptat v kolika letech jste šli od rodičů vy? Kolik jste měli našetřeno? Byla to velká změna?