Zaměstnání na úřadě práce

6
8.4.24 08:35

Zaměstnání na úřadě práce

Zdravim :pankac: :mavam:

Po mateřské, si již dlouho hledám práci jelikož mám dost specifický obor a všude mě většinou ihned odmítnou ať už skrze právě zmíněný obor nebo děti.
Nicméně, v pátek minulý týden, jsem byla na úřadě práce na pracovním pohovoru na pozici( referentka péče o nezaměstnané).

Dostala jsem nabídku mzdy 22000 Kč hrubého za měsíc, s tím že bych pod sebou měla cca 100-150 lidí v evidenci a musela si je zvát na návštěvy každého minimálně jednou ty které vyhodnotím jako rizikové tak i dvakrát měsíčně.
Pak jsou tam nějaké odměny ale až po zkušební době (3 měsíce)když jsem se zeptala, zda by nebylo možné aspoň 30 tisíc hrubého tak mi řekla, že v žádném případě že to prý nedostává nikdo ani po letech. Řekli mi, že by mě vzali, nicméně já pořád přemýšlím, jestli to mám vzít.
Práce jako taková by mě bavila to neříkám že ne :lol: ale za 22 hrubého nic nepoplatím.
Vzali by jste takovou práci za tento plat? Časově to je
Pondělí a středa 8-17:30
Ostatní 3 dny 8-11
Tak bych si možná mohla najít k tomu brigádu :nevim: opravdu nevím jak se rozhodnout dali mi čas do této středy.
Případně jestli někdo dělal nebo dělá na úřadě práce napište zkušenosti negativní i pozitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2447
8.4.24 08:42

Tak je to 3/4 úvazek :nevim: klidně bych to vzala a zároveň hledala dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.4.24 08:48
@Annonymní_007 píše: Více

Ne je to za plný úvazek ty hodiny co mi řekla ta slečna z personálního jsou pracovní dny úřadu práce v kterých, bych já měla fungovat s klienty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.4.24 08:50

Já bych to nevzala kvůli pracovní době do 17:30, to mi s dětmi přijde šibeniční, pokud nemáš funkčního tatínka, co může být třeba v 16 doma. Jinak ty dva krátké dny jsou super, takže vlastně se jedná o zkrácený úvazek a ty peníze nejsou tak hrozné, pokud to není zrovna Praha. Mimochodem, děti na pohovorech vůbec zmiňovat nemusíš, takže nechápu, proč tě kvůli nim odmítají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
8.4.24 08:55
@Mark365 píše: Více

Tak ale k tomu máš pravděpodobně administrativu mimo úřední hodiny, ne? My jsme tu oficiálně taky 9:00 - 15:00, ale prakticky tu sedím buď od 6 nebo naopak dlouho do večera. Bohužel, je to běžný nástupní plat ve státním i na vyšších pozicích a to i pro Prahu. Takhle královsky se ti úředníci, kterým se pořád závidí, mají. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 09:05

Jestli si hledáš práci už dlouho a bez úspěchu, tak bych to vzala a hledala dál. Zkušební doba je tam půl roku, v té můžeš odejít ze dne na den, když si něco najdeš nebo ti ta práce nebude vyhovovat. Alespoň ti přibude v životopise zaměstnání a zmizí „díra“ po mateřské. Já to vydržela 5 měsíců :)
Jestli je to služební poměr, řekli ti také, že budeš muset do roka udělat zkoušky?
Plat je tam tabulkový, záleží jaká je tam třída a kolik ti započítají praxe, ale s nějakým navýšením moc nepočítej. Dá se asi přidat jen osobní ohodnocení, ale to záleží na vedoucí. Jo a měli jsme i nějaký rizikový příplatek 600 Kč za styk s veřejností, ten se prý už zvýšil, ale nevím jestli je všude na ÚP.
Mimochodem, ty neúřední dny nejdeš domů v 11, jen zavřeš okýnko a věnuješ se zpracovávání agendy, jsi tam dál.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.24 09:05

Já dělám uředničinu za 24500 hrubého, takže co se týče peněz bych to vzala. U nás prostě je ten živitel chlap… ale on pracuje po celé ČR, i zahraničí… takže já musím mít ranní směny. Takže já bych toto dělat s dítětem nemohla. Musím pracovat max. do 15hodin abych stihla družinu.

• Citovat
  • Upravit
44197
8.4.24 09:21

V ty neúřední hodiny odcházejí známé na těchto pozicích z práce kolem 13-14.hodiny. Záleží, jak jsou rychlé a jaké období v měsíci to je(termín zpracování a výplaty dávek). Nejde to dělat z domu, přístup do systému je jen na PC v práci. A tu práci za ně nikdo jiný neodvede. Takže když nemá splněno, jde si třeba pro dítě do školky, školy a vrací se na pracoviště s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56105
8.4.24 09:23

Záleží, co umíš. Ale nabídky se Ti asi nehrnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
8.4.24 09:35

Jestli nemáš jiné nabídky a praci hledáš už dlouho, tak to vezmi a hledej dal. Máš nějakou zkusebku a výpovědní lhůta je 2 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 09:55

Reálně by si k tomu platu měla mít ještě osobní ohodnocení a započítatelnou praxi. Já měla na obdobné pozici 28hrubého. Musíš počítat s úředními hodinami, ale ty většinou nedrží všechny pracovnice, na mě vycházel jeden den za dva týdny. Týdně musíš splnit fond pracovní doby 40 hodin, na pracovišti je povinná doba 8-13h. Samozřejmě záleží na zvyklostech konkrétní pobočky.

• Citovat
  • Upravit
24822
8.4.24 11:06

Ten plat je mizerný, ale lepší jak NIC, navíc získáš aspoň praxi, o té práci si iluzi opravdu nedělej, většina klientů jsou „výběr z hroznů“, málokdo je solidní (ti si práci najdou většinou brzy) a zůstávat ti tam budou staré známé firmy..
neviděla jsem, že by holky chodily v 11 domů, to zavřou „okno“, ale makají dál, ta administrativa je poměrně vražedná…
vzala bych to a hledala dál, odešla bych ve zkušebce pak klidně den ze dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12599
8.4.24 11:26

Je to lepsi, nez resit davky na Up..mam kamosku na pracaku a rikala, ze to je to hruza. X tydne tam asistuje policie, ty zenske jsou, co to resi, jsou na prasky, vyhrozuji jim tam, rvou tam. Des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
8.4.24 11:38
@Livi92 píše: Více

„Takhle královsky se ti úředníci, kterým se pořád závidí, mají. “

• a drzi tam snad nekdo uredniky nasilim? Nedrzi, lapi tam dobrovolne. Bo jsou to moc line a zpohodlnele lemry, nez aby se posnazili sami o lepsi zivobyti!

Co tam mas dalsiho o chudacich urednicich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.4.24 11:39

@Ahep Kdyby byli všichni takový ranaři, jak bys ráda, tak za chvíli budeš plakat, že ti nemá kdo udělat daně natož poslat příspěvek na dítě. Co tam máš dál? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný