Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny.
Chtěla bych si přečíst pár názoru na následující situaci, která má nastat u nás v rodině. Mám dům s mamkou na půl. Není zas tak velký, abychom se míjely, naopak je to dost úzké soužití. Máme ale dobrý vztah, samozřejmě ne vždy je u nás pohoda, ale dá se to. Je mi 30 a k tomuto kroku jsem se rozhodla před pár lety, protože tehdejší partner se k ničemu neměl a já chtěla nabýt alespoň nějaký majetek. Myslím, že jsem udělala dobře, protože teď už bych na hypotéku nedosáhla ani ve snu. Nicméně.. momentálně jsem bez partnera.
Teď to důležité. Mamka si sem chce na nějaký čas vzít babičku, která je opravdu stará a už docela nemocná a taky dost zlá povaha. Mě čeká v práci dočasné „povýšení“, takže mnohem víc práce i na doma a ještě do toho je to pár týdnů, co nekouřím, předtím silný kuřák. A já se zkrátka bojím, že to nedám. S babičkou moc nevycházím. Já vím, že je hloupost bát se něčeho dopředu. Ale… Máte nějaké rady, jak se na to připravit nebo jaká pravidla nastolit apod., aby se člověk z toho nezbláznil? Pak je třeba težší, vzít si do takového prostředí nového partnera, kdybych chtěla a není kam utéct..
Mít vlastní vchod alespoň. Ale i tak je to nahouby. Společné bydlení je vždy o velmi náročné. Zpětně bych do toho už nešla. Byla to největší hloupost jakou jsme udělali. Měli jsme si vzít hypotéku. Žádnou radu prostě nemám, ale aspoň mít ty pravidla pevná a oddělené byty.
Ty sis s mamkou napul koupila rd?
Mate alespon kazda svoji oddelenou domacnost, kazda sve socialko a svou kuchyn? A sve obytne mistnosti?
@Richka píše: Více
Jaké řešení s babičkou navrhuješ ty? Nechat ji někde umřít v LDNce, protože ty máš absťák a nemáš, kam utéct? Tvl…taky budeš stará.
@hanka.br. píše: Více
Tak snad existují i jiná žitelnější řešení než LDN.
Zakladatelka nepíše, jak přesně mají prostory rozdělené, ale pokud žijí do značné míry, tak nějak spíše pohromadě, zakladatelka potřebuje doma klid na práci a čelí potížím spojeným s odvykáním a babička je navíc zlá a má komplikovanou povahu, což s popisu chápu tak, že taková byla vždycky, tak se zakladatelce nedivím, že z toho má obavy.
O tom, že by trvala na tom, že tam babička bydlet nebude snad nic nepsala.
@Richka jestliže mate dům napůl, musíš souhlasit i ty jako majitel. Pakliže nesouhlasíš, nemůže se babi stěhovat. Asi by to bylo i napadnutelne. Další rovina je ta, ze si s tím u mamky uděláš jen zle. Chce to balanc. Jestli lze dům rozdělit na dvě bytové jednotky, tak si vezmi půjčku a dům nechejte takto upravit. Jestli ne, děvče asi mas smolika. A samozřejmě, na nějaké vodeni chlapů domu můžeš zapomenout, to jaksi se seniorem doma jen těžko půjde. Tož to jsou ty výhody nemovitosti zadarmo …. Good luck.
@prokr LDN není žádné dlouhodobé řešení. Různá zařízení jsou dnes na slušné úrovni a já ač rodiče mám ráda, bych je na stáří doma nechtěla.
@hanka.br. píše: Více
No jo koukám, že i dcerunky se můžou pěkně vybarvit ![]()
Nijak, je ti 30, dům byl dřív jistě tvé matky, tak se odstěhuj, bože a zařiď si svůj život.
Dům ber jako investici do budoucna. Ve 30 bydlet s mámou a babičkou
, mám úplně neurozu jen z toho pocitu ![]()
@Bubla Bůčková píše: Více
Nebo Ze by i tady jablko nepadlo daleko od stromu?
![]()
Je to babička, není to přece žádný cizí člověk.
Tvoje mamka se o ní chce postarat, což je od ní hezké.
Vždyť každá máte určitě svůj prostor pro své soukromí.
Chodíš do práce, máš určitě i své zájmy, přátelé atd.
Myslím, že s babičkou budeš trávit minimum času. ![]()
@Richka Nejdříve bych si sedla s mamkou a zeptala se jí, jak si to soužití představuje. Kde bude mít babička pokoj, jak často se o ní budeš muset starat. Jak to bude vypadat, až si domů nastěhuješ svého přítele (budoucího). Asi bych chtěla jasný plán, ale od ní, pak ho spolu upravit a trvat si na něm. Asi nejhorší jsou řeči :" to budeme řešit za pochodu, ještě nevím, uvidíme". Ale asi ti je jasné, že je to cesta ke zničení vztahů.
No, kdybych já se chovala k „babičce“ tak, jak se ona chovala ke mně, asi by k nám nechtěla. ![]()
Chyba jestli nemáte bydlení tak aby jste s maminkou měla každá svůj byt, svoji kuchyň, koupelnu atd.. Naprosto chapu, ze někdo není ochotný žít s svoji babičkou, taky bych to nedela. Babička cely život jen buzerovala a spolecne soužití by jedna z nás nepřežila ![]()