Nastěhování babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3797
5.4.24 18:25
@lu369 píše: Více

Přesně. Jdi odtamtud, třeba do nájmu. Když jsi sama, tak ti bude stačit i garsonka. Rozhodně bych to udělala, pokud ten dům nejde rozdělit na dvě bytové jednotky. Pokud rozdělit jde, tak bych to rozdělila, ve své půlce bych se zavřela a měla tak svůj klid. Teď tohle řeší moje kamarádka. Jde do horního patra domku, nechá si tam udělat dveře na klíč a bude mít vlastně byt pod uzavřením. Společná bude jen zahrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
5.4.24 18:27
@Richka píše: Více

tak problém vzít si do domu nového partnera, můžeš vypustit z řešení, žádný chlap nebude chtít jít bydlet do domu, kde mu nebude patřit ani klika od dveří a bude se tam vyskytovat přítelkyně, tchýně, a babička - to buď klidná,
pokud to nebude nějaký bezdomovec, do tohohle uskupení žádný aspoň trochu normální muž nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
5.4.24 23:54

Jo, to je ošemetná záležitost. Z vlastní zkušenosti. Chce to v první řadě, abyste každá měly svůj pokoj, kam se můžete zavřít, až si půjdete na nervy ( a že to přijde, s tím počítej). Za druhé to bude chtít s mamkou probrat, nakolik počítá s tvou pomocí, pokud bude nutné se o babičku postarat - tedy doprovod k lékaři, nákupy, léky, případně dohled a tak dále. Co babička bude celé dny dělat? Jde do cizího prostředí nebo bude mít blízko nějaké známé na pokec. Aby se pak celé dny doma nenudila. No a potom ještě důležitá věc. Ty jsi mladá a musí počítat s tím, že i když pomůžeš, nemůžeš věnovat babičce všechen svůj volný čas. Na tom trvej. Ono nakonec to nějak zvládnete, ale chce to hodně tolerance ode všech. Klidně se může stát, že si najdeš partnera s bytem a budeš víc u něj než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
6.4.24 14:08

Napíšem aj ja svoj názor. Som už babička troch vnúčat. Ale prekvapuje ma, ako sa svet mení a aké názory dnes máte. Ja som sa starala o moju babičku 12 rokov. Mala som dve malé deti, ale zvládnuť sa dá všetko. Najskor som k nej chodila a pomáhala s čím bolo treba. Neskor keď už nemohla byť sama, zobrala som ju k sebe. A to sme byvali v byte, žiadny dom sme nemali.Ano museli sme sa uskromnit, ale ani chvíľu som neuvažovala o nejakých ústavoch. Podtarala som sa až do konca. Napriek všetkému to od svojich detí neočakávam. Keď vidím, aký je dnes svet, že starých ľudí treba odkladať do ústavov, aby neprekážali.
A k autorke len toľko. Namiesto, aby riešila, ako byť mamke oporou a pomôcť jej.Tak rieši, ako jej to skomplikuje život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.24 14:15
@stinga píše: Více

Můj příbuzný perfektně a zcela zrekonstruoval barák. Je nejmladší sourozenec a holt tam ve své samostatné jednotce bydlí jeho mamka. A co myslíte? Má ženskou? Ne, nemá a je mu 35, pracuje, jediný dluh je hypotéka na přestavbu.
Takže souhlasím se @stinga

• Citovat
  • Upravit
3584
6.4.24 14:27

No hele, a kdyby nešlo o problematickou babičku, ale o tvého přítele, kterého si k sobě chceš nastěhovat ty, tak byses mamky nějak zvlášť ptala nebo ne? navíc babička je krev vás obou, přítel je „cizí“ člověk.

Ten dům je s mamkou napůl, nebo jen tvůj? nemůže jít mamka k babičce? nebo ty do babičky bytu? I přes tu moji úvodní větu je tohle je nezáviděníhodná situace, nechtěla bych takto bydlet,,,nicméně babičku bych ve štychu nenechala, kor když se o ni chce starat mamka a není to na tobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
6.4.24 15:24
@snehurka845 píše: Více

Ano, svět se mění, mění se ovšem nejen vnoučata, děti, ale i babičky. Moje mamka stále pracuje a po práci má nárok na odpočinek a volný víkend. Tam zatím moc prostoru pro vnoučata není. Druhá babička (tchýně) je sice už v důchodu, ale vše ji bolí, nemá energii na děti, nemůže si k nim sednout na zem, nemá trpělivost je poslouchat atd. Místo dětí má svého pejska. No s tou se děti vidí jednou za 4 měsíce na hodinu. Pokud bych chtěla od jedné či druhé hlídání, tak nezapomenou zaútočit ve stylu:„Tak na co sis ty děti pořizovala.“ Takže se nedá říct, že mají moje děti k babičkám nějaký vztah. Teď děti překáží babičkám ve společenském vyžití a odpočinku a jednou budou překážet zase oni dětem a vnoučatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.4.24 16:01
@nuklear90 píše: Více

Myslím, že je to celé jen o lidech a o rodinných vztazích.
Všude je to opravdu jiné… :think:
Jsou i rodiny, kde si vzájemně pomáhají a snaží si maximálně vyjít vstříc.
A pak jsou i tací, kteří si nejsou schopni ani popřát hezké svátky a nemají žádnou potřebu si zavolat a už vůbec ne, se vidět. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263
6.4.24 16:25

@nuklear90 Tak ja pracujem a ešte dlho budem, keďže mám 55 rokov. Vnucata milujem a venujem sa im, kedykoľvek je treba.Keby som nepomohla s varováním, tak by dcéra nemohla ani pracovat. V škôlke sú deti každú chvíľu choré. Ale, žeby mi mali prekážať, to si neviem ani predstaviť. A nájdem si čas aj na svoje koníčky. To je všetko o tom, ako si to nastavíme. Vtedy, keď som opatřovala, som veru nerozmýšľala, či mám nárok na nějaký voľný čas. Ale ako to zvládnuť. Veľmi mi vtedy pomohla charita, každý deň prišli na hodinu a pre mňa to bol čas, ktorý som mala pre seba.Dnes už nemám ani rodičov ani svokrovcov, o všetkých sme sa postupne postarali doma.Mam vnúčatá, ktoré mi robia radosť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
6.4.24 16:45

Tak to jsi napsala moc hezky.
Některé babičky jsou prostě k nezaplacení, dá se říct…hotový rodinný poklad. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
6.4.24 21:39

Napsala jsi to krásně. My jsme v domě s tchanovci a starou babičkou. Máme každý svoje bytové jednotky. Za mě je to skvělé, když to jde. Ale museli jsme udělat velkou rekonstrukci. Každopádně toto soužití je náročné. To není na pár let, ale skoro na celý život. Manželově babičce jsem pomáhala i se dvěma dětmi, ale teď bych to už momentálně nedala. Je s ní tchýně a když to vidím, tak nevím jestli je to pro babičku super. Ono je to dost náročné se o člověka takto starat. A nemyslím si, že se stará tchýně dobře. No naše babičky o vnoučata jeví hodně malý zájem. Je to spíš na oko. Teď máme docela dost těžké období skrz nemoc syna a například tchanovci nepomůžou vůbec. Necítím z nich ani empatii. Což aspoň moji rodiče vyjádří a v něčem drobném pomůžou. Takže souhlasím, že se mění i babičky. Chtějí žít svůj život. Dřív bych si to neuměla představit, ale teď bych svůj život starým rodičům neobjevovala. Oni nám prostě taky nepomohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
6.4.24 21:46

Je tu hodně sobců, já jsem se starala o svého dědečka ležáka, když jsem byla na mateřské a rodičovské, pomáhali mi s ním i moji rodiče, kteří ovšem chodili do práce - bydlíme ve stejném baráku a nedovedu si představit, zavřít se v bytě a nechat tam ležícího seniora na pospas - nadšení jsme z toho nebyli nikdo, ale když je potřeba pomoci, tak je nutné pomoci - většina názorů mi tu přijde jako sobecké hyeny, smutné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
6.4.24 22:07
@stinga píše: Více

Je tu hodně sobců. Zase si ale nemyslím, že je něco sobeckého na tom, snažit se umístit seniora do domova a denně/ob den ho tam navštěvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
6.4.24 22:08

A jak tedy bydlíte? Máte 2 byty, nebo máš jen dětský pokojíček?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76304
6.4.24 22:13
@Annonymní_007 píše: Více

tam dědeček za žádnou cenu nechtěl,
a moje mamka vždycky říkala, že by do DD šla, poté co tam byla její matka 3 roky, tak říká, že dokud se doštrachá na wc, tak do DD NIKDY, možná je to tam přijatelné pro lidi, kterým už neslouží hlava, ale ti, co jsou při smyslech, jen tělo nechce fungovat, tak je to tam dost hrozný, smrad, hnusné jídlo, nezájem personálu, nutnost být 24/7 několik roků s cizím starým člověkem na pokoji, žádné soukromí, prdíš a kadíš stále v přítomnosti té druhé staré osoby, ne ne ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný