Nevím jak se rozhodnout, kde mám bydlet

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
7.4.24 10:13

Bydlení nevím jak se rozhodnout

Zdravím :mavam:
Mám přítele a momentálně řešíme otázku bydlení, přítel vlastní svůj byt který, dostal od rodičů.
Byt se nachází v Benešově u Prahy dost špatné město jelikož, tam není žádná možnost práce aspoň tedy ne pro mě, ptala jsem se už i v supermarketech a prostě mě nevezmou mám bakalářské vzdělání.
Výhoda toho je, že bych podle přítele mohla klidně zůstat doma jelikož se neplatí žádný nájem ale jen poplatky.
No nicméně, tady nikoho neznám a trávit celé dny doma bych asi brzo dostala deprese.
Chodit sama na procházky mi přijde taky divné a zoufalé.
Pak mám druhou variantu, bydlení v Praze s kamarádkou.
Nicméně, za pokoj chtějí včetně energií 9800 Kč.
Měla bych tam i práci ale nástupní plat nic extra skoro polovinu dám na nájem.
Přítele bych viděla jen o víkendu, jelikož on z toho Benešova podle jeho slov, když tam má bydlení zadarmo nepůjde.
Skutečně nevím, jak se rozhodnout, každá variantá má pro mě své klady ale i zápory. :lol:
Auto nemám, abych mohla denně dojíždět z Benešova do práce do Prahy. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2038
7.4.24 10:17

Vlak? Autobus tam nejezdi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
7.4.24 10:17

A z Prahy do Benešova je to jak daleko? Práce v Praze/okolí, bydlení v Benešově??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
7.4.24 10:20

Z Benešova jezdí co chvíli vlak do Prahy. Takže auto nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
7.4.24 10:23
@Jancat779 píše: Více

Nastěhovat se k příteli, a do práce dojíždět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
7.4.24 10:24

Jak bylo napsáno, z Benešova je do Prahy skvělé vlakové spojení. Autem bych to nejezdila, je to na Prahu permanentně ucpané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15732
7.4.24 10:25

Buď půjdete do výměny bytu, že ten v Benešově prodáte a v Praze koupíte jiný a budete muset ještě hodně peněz přidat. :think:
Nebo si budeš muset najít holt nějakého Pražáka. :nevim: :lol:

Příspěvek upraven 07.04.24 v 10:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
7.4.24 10:26

Promiň, jestli jsem vlezlá, ale co jsi vystudovala, když je nástupní plat prakticky minimální?
JInak z toho Benešova to do Prahy trvá dopravou okolo půl hodiny(bez přestupu), tak pokud by sis našla práci v Praze někde třeba 15 minut toho dojezdu té dopravy, tak mi to přijde jako normální ježdění do práce. Ne luxusní do 15 minut, ale akceptovatelné.
Určitě bych nezůstávala bez práce, ale existuje i jná možnost, než tebou navržené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
7.4.24 10:36

Polovina Benešova každé ráno sedne na vlak, autobus, do auta a jede za prací, nebo školou do Prahy. :lol:
Vážně žádné drama. Ale tak když se ti nechce dojíždět zůstaň v Praze ve spolubydlení a máš to. Nicméně doporučila bych ti hledat přítele z Prahy. Protože tohle do budoucna asi fungovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
7.4.24 10:41

Fakt mas bakalare jo?! :roll: V celem Benesove te nevezmou a bus /autobus neznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
7.4.24 10:42

Jak píšou holky, prostě dojet do Prahy, to je složité? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
7.4.24 10:47

Vlakem jsi v Praze za chvilku, sama tak občas jezdím, pokud jedu z chaty z Pyšel rovnou do práce.
Doma určitě nezůstávej, sice by tě asi partner živil, ale až se rozejdete, hledala by se ti práce ještě hůř než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15732
7.4.24 10:51
@Karinkas píše: Více

Taky si myslím.
Já jsem tak nějak pochopila, že ona v tom Benešově ani moc bydlet nechce. Praha jí láká asi celkově víc, protože jinak by vzala v úvahu i možnost toho dojíždění. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.4.24 10:55
@Karinkas píše: Více

No děkuji za radu ale rozcházet se určitě nechceme. 😄
Nevím co by se muselo stát abych se s ním rozešla.
Já to určitě neplánují a doufám že ani on 🤣 🤣.
Jsme spolu skoro 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.4.24 10:57
@Černá Madonna píše: Více

Benešov jako město mi nevadí naooak.
Nicméně, nemůžu zde najít odpovídající práci a to hledám už od prosince loňského roku.
Ani na úřadě práce mi zprostředkovatel nebyl schopný nabídnout nic v administrativě nebo podobné pozice přímo v městě nebo blízkém okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný