Zaměstnání na úřadě práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
8.4.24 12:57
@Ahep píše: Více

Fond pracovní doby je 40 hodin týdně, ten se musí splnit, takže odcházet po 13 hodině domů je reálný tak jednou týdně. Jinak doufám, že nejezdíš po silnicích, neočekáváš, že někdo dohlídne na čistotu v restauracích, že ti teče čistá voda z vodovodu, že nežiješ v hlučným prostředí, že ti dům nemůže nikdo obestavět čím chce. Tohle všechno a milion dalších věcí vyřizují úředníci, ty hvězdo. Bez nich by tady žádná infrastruktura nefungovala.

• Citovat
  • Upravit
56185
8.4.24 13:01

Ten úřad potřebuješ. Ty výkřiky jsou zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56185
8.4.24 13:04

Ty jsi koťátko, vid. Kinderstube v celé své kráse. Těžko se obejdes, když jste si kupovali víkendové bydlení, kam jsi se šla přihlásit k dani z nemovitosti? Katastr jsi taky nepotřebovala? A tak dále… Společnost by byla pěkně v rozkladu bez úřadů, třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
8.4.24 13:14

@Ahep ty jo, bez služeb zaměstnanců.. věřím, žes to špatně formulovala a myslela jsi tím, že pro tebe osobne je být zaměstnancem nepříjemné. Jinak totiž mysli na tu ‚luzu‘, co ti nákupy chystá a vozí, odváží popelnice, spravuje cesty a spravuje bankovní účty. A doufám, že o důchod taky nestojis, abys nemusela za nějakou úředníci na přepážku. A kdyby úřednicina byla tak skvělá, tak nechápu, proč u nás jsou stále volná místa a nikdo se nehlasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
8.4.24 13:22

Pokud je živitelem chlap, tak bych to vzala. Je to sice dost málo na dnešní dobu, ale jinak práce v suchu, teplu, žádná fyzická námaha. Domů půjdeš s čistou hlavou. Pracovat v kanceláři chtějí skoro všichni. A tím, že je velký převis zájemců, tím se jim nabízí nižší plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
8.4.24 13:27
@jkra píše: Více

No, spousta byrokracie by rozhodně sla osekat, takže ne, fakt každeho urednika nutne nepotřebujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3811
8.4.24 13:30
Úřady práce se jen tak jmenují. Žádnou práci nikomu nenajdou. Jen se tam nezaměstnaný musí přihlásit, aby za něho stát zaplatil zdravotní pojištění a dostal od státu podporu v nezaměstnanosti. Pak tam chodíš jen na schůzku, kde se tě ptají, jak si to místo sama hledáš. Ta schůzka je jen formalita. Úřednice si tě jen odškrtne, že ses dostavila, a pozve zase za měsíc.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
8.4.24 13:31
@Da12 píše: Více

To jsi poněkud mimo realitu. Na úřadech je dlouhodobý problém sehnat zaměstnance. U nás se hledá klidně rok a půl. Když se ti přihlásí na místo tři lidi, tak jsou z toho všichni v šoku, jaký je o to místo zájem. Ve výsledku je většina uchazečů nevyhovujících a ti vyhovující ti utečou ve zkušebce, když zjistí, jak v praxi vypadá to „jdeš domů s čistou hlavou“. Platy jsou nízko, protože se řídí dle tabulek a v současnosti se na jejich přiškrcení honí politické body, nikoliv kvůli tomu, že by se na ta místa stály fronty. A podle toho potom ty úřady taky vypadají, když to táhne pár srdcařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
8.4.24 13:42
@Livi92 píše: Více

Jo, hlavně ta zodpovědnost - nebudu jmenovat typ úřadu, ale po covidu se tam hlásilo do výběrka přes 30 žen z cestovek a dalších podniků, které v té době úplně neprosperovaly, a asi kromě 4 všechny řekly, že za ty prachy a s takovou potřebnou zodpovědností to dělat nebudou. Tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.4.24 14:42
@debra.morgan píše: Více

Odměny mi vůbec neřekla, ale pravda je že jsem se ani neptala.
Co se týká nějakých bonusů a osobního ohodnocení, řekla mi, jak píšu v úvodním příspěvku že osobní mi náleží až po 3 měsících.
Takže první 3 měsíce defacto budu dělat za 22 hrubého bez jakékoliv ohodnocení navíc nebo prémie.
:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
8.4.24 14:45
@Livi92 píše: Více

To netuším, mě řekla ta slečna z personálního že v tyto úřední hodiny bych se měla věnovat těm nezaměstným klientům.
Byla mladá a bylo na ní vidět, že začíná.
Kolikrát, mi na mnou položenou otázku odpovídala strašně zmateně, že jsem měla co dělat, abych pochopila jak to tam vlastně funguje.

Příspěvek upraven 08.04.24 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.24 14:46
@Mark365 píše: Více

Máš nějakou praxi v administrativě?

• Citovat
  • Upravit
6
8.4.24 14:48
@Anonymní píše: Více

Před mateřskou fakturační pracovník 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.4.24 14:54

Tak s takovou praxí tu práci na ÚP vezmi. Myslíš, že seženeš fakturantku za víc peněz? Mimochodem, na ÚP máš 5 týdnů dovolené ročně a pět dnů osobního volna. S dětmi se ti to bude sakra hodit. A po zkušebce tě nikdo nevyhodí jen proto, že budeš každý měsíc na očr.

• Citovat
  • Upravit
56185
8.4.24 15:14

No, tak to vem. Protože co nabízíš? Umíš nějaký jazyk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný