Odstranění dělohy - nejlepší doktor?

849
22.7.18 08:05

Odstraneni delohy neklepsi doktor?

Dobry den,
Nedavno jsem zjistila, ze moje maminka ma spatnou delozni sliznici. Rikala, ze nemuze mit kvuli bolestem ani styk, ma obcasna krvaceni. Pry ma nadory v deloze. Nesnasi hormony atak je vubec nebrala, protoze je po nich pry uplne zmatena a nevi kde je, nebo porad zapomina a celkove se ji dela po nich spatne. Gynekolog navrhl odebrani cele delohy. Ke vubec nejake jine reseni? Mel nekdo z vas stejne problemy? A pokud ano mate nekakeho dobrejo doktora? Mama uz s tim chodi 2 roky a teprv ted mi to rekla.. ozarovat to take nechce. Boji se a ja uprimne take.. deluji vsem za reakce. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
22.7.18 08:32

chapu, ze doporucil hysterektomii. ty nadory jsou predpokladam benigni myomy. pokud nesnasi hormony jinou cestu nevidim. hysterektomie se dela denne a bezne. umi ji kazdy atestovany gynekolog. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4401
22.7.18 08:33

@TeriiTerii No a nejsou v te deloze spis myomy? Ty se opravdu neozaruji, resi se, az jsou obrovske, jinak se tam ponechavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14378
22.7.18 08:41

Pokud má myomy v děloze,je odebrání dělohy nejlepším řešením. Pokud teda neplánovala další děti. Kde jste přišli na ozařování? Mluvil o něčem takovém doktor? Pokud ano a má rakovinné bujení,tak je jedním řešením ozařování a druhým odebrání dělohy. Čím déle bude čekat s rozhodnutím,tím více se jí to bude rozrůstat,ať jsou to zhoubné či nezhoubné útvary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
22.7.18 08:44
@Teresa.p píše:
chapu, ze doporucil hysterektomii. ty nadory jsou predpokladam benigni myomy. pokud nesnasi hormony jinou cestu nevidim. hysterektomie se dela denne a bezne. umi ji kazdy atestovany gynekolog. :mavam:

Souhlasím. Je to běžná operace. Mám ji také za sebou a jsem v pohodě. Pokud má maminka takové potíže, není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
22.7.18 08:46

@TeriiTerii : moje maminka to má taky za sebou, je rada, že na to šla a má pokoj. Byla v Podolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.7.18 09:24

Moje mamča si taky nechala vzít dělohu ve 40ti, měla tam myomy. Je nadšená. Vše v pořádku a utlo ji trápeni. Nemá menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
22.7.18 11:17
@Veru1987 píše:
Moje mamča si taky nechala vzít dělohu ve 40ti, měla tam myomy. Je nadšená. Vše v pořádku a utlo ji trápeni. Nemá menstruaci.

Tak je po přechodu. O menzes nepřijede po odebrání dělohy přeci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
22.7.18 11:22
@araw píše:
Tak je po přechodu. O menzes nepřijede po odebrání dělohy přeci

A z čeho by menstruovala, když ne z dělohy? To by mě tedy zajímalo, jsem asi chyběla na hodině biologie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4233
22.7.18 11:37
@araw píše:

8o To si piš, že přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59462
22.7.18 11:47

@araw a z čeho by krvácela když nebude mít dělohu ;) , děložní sliznice je jen v děloze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
22.7.18 13:36
@araw píše:

Tak to je dobrej fór :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
22.7.18 21:20
@Paoloska píše:
Tak to je dobrej fór :mrgreen: 8o

Už nemusím asi komentovat. |Není v přechodu. Ale s tímto se mamča setkala hodně, že si myslí že se menstruuje z vaječníku. Opravu ji menses zkončil odebráním dělohy, předtím ji měla pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
24.7.18 01:46
@Sůvička80 píše:
@TeriiTerii : moje maminka to má taky za sebou, je rada, že na to šla a má pokoj. Byla v Podolí.

A u jakeho doktora prosim? Podoli je pry dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
24.7.18 01:47

Jinak vam dekuji za podporu a prispevky. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie