Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry den,
Nedavno jsem zjistila, ze moje maminka ma spatnou delozni sliznici. Rikala, ze nemuze mit kvuli bolestem ani styk, ma obcasna krvaceni. Pry ma nadory v deloze. Nesnasi hormony atak je vubec nebrala, protoze je po nich pry uplne zmatena a nevi kde je, nebo porad zapomina a celkove se ji dela po nich spatne. Gynekolog navrhl odebrani cele delohy. Ke vubec nejake jine reseni? Mel nekdo z vas stejne problemy? A pokud ano mate nekakeho dobrejo doktora? Mama uz s tim chodi 2 roky a teprv ted mi to rekla.. ozarovat to take nechce. Boji se a ja uprimne take.. deluji vsem za reakce. ![]()
chapu, ze doporucil hysterektomii. ty nadory jsou predpokladam benigni myomy. pokud nesnasi hormony jinou cestu nevidim. hysterektomie se dela denne a bezne. umi ji kazdy atestovany gynekolog. ![]()
@TeriiTerii No a nejsou v te deloze spis myomy? Ty se opravdu neozaruji, resi se, az jsou obrovske, jinak se tam ponechavaji.
Pokud má myomy v děloze,je odebrání dělohy nejlepším řešením. Pokud teda neplánovala další děti. Kde jste přišli na ozařování? Mluvil o něčem takovém doktor? Pokud ano a má rakovinné bujení,tak je jedním řešením ozařování a druhým odebrání dělohy. Čím déle bude čekat s rozhodnutím,tím více se jí to bude rozrůstat,ať jsou to zhoubné či nezhoubné útvary.
@Teresa.p píše:
chapu, ze doporucil hysterektomii. ty nadory jsou predpokladam benigni myomy. pokud nesnasi hormony jinou cestu nevidim. hysterektomie se dela denne a bezne. umi ji kazdy atestovany gynekolog.
Souhlasím. Je to běžná operace. Mám ji také za sebou a jsem v pohodě. Pokud má maminka takové potíže, není co řešit.
@TeriiTerii : moje maminka to má taky za sebou, je rada, že na to šla a má pokoj. Byla v Podolí.
Moje mamča si taky nechala vzít dělohu ve 40ti, měla tam myomy. Je nadšená. Vše v pořádku a utlo ji trápeni. Nemá menstruaci.
@Veru1987 píše:
Moje mamča si taky nechala vzít dělohu ve 40ti, měla tam myomy. Je nadšená. Vše v pořádku a utlo ji trápeni. Nemá menstruaci.
Tak je po přechodu. O menzes nepřijede po odebrání dělohy přeci
@araw píše:
A z čeho by menstruovala, když ne z dělohy? To by mě tedy zajímalo, jsem asi chyběla na hodině biologie.
@araw píše:
To si piš, že přijde.
@araw a z čeho by krvácela když nebude mít dělohu
, děložní sliznice je jen v děloze ![]()
@araw píše:
Tak to je dobrej fór
![]()
@Paoloska píše:
Tak to je dobrej fór![]()
Už nemusím asi komentovat. |Není v přechodu. Ale s tímto se mamča setkala hodně, že si myslí že se menstruuje z vaječníku. Opravu ji menses zkončil odebráním dělohy, předtím ji měla pravidelně.
@Sůvička80 píše:
@TeriiTerii : moje maminka to má taky za sebou, je rada, že na to šla a má pokoj. Byla v Podolí.
A u jakeho doktora prosim? Podoli je pry dobre..