Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj prosím o radu nebo máte některá zkušenosti, byla jsem v pátek se synem(4roky)v nemocnici na odstranění mandlí, včera nás pustily a syn si večer začal stěžovat na bolesti hlavy, měl v noci 38,dnes celý den 37.5-37.7 na kontrolu máme jít až ve středu. Neměla jste to některá taky tak? Nechce ani jíst. Tak sem s toho nesvá, jestli jet na pohotovost nebo ne, abych něco nezanedbala.
@VěrkaB - nemám zkušenost. Syn po zákroku žádné teploty neměl - naštěstí…
Osobně bych zkusila vydržet do zítřka a zítra hned ráno kontaktovala nemocnici - oddělení, kde mu to dělali nebo prostě někde na ORL se zeptat, co ty teploty můžou znamenat…
PŘEJU POKUD MOŽNO KLIDNOU NOC ![]()
pokud syn není úplně schvácený, malátný nebo „mimo sebe“ a má „jenom“ tu teplotu - na pohotovost bych nejezdila…Jo a dala bych mu určitě NUROFEN ![]()
Ahoj Gerberko ten Nurofen mu dávám, na chvíli mu orazí, teplota klesne a za chvíli je zpět. V noci jsme nespali pořád plakal, že ho bolí hlava, taky doufám že to bude dneska lepší. Díky za radu, každopádně tam asi radši zítra zajedem ať na něj mrkne.
@VěrkaB Být tebou, zavolám na pohotovost té ORL, kde vás operovali, případně na oddělení.
Taky bych zavolala na pohotovost
Kdyby jen teploty tak si řeknu, že tam něco chytil, ale ta bolest hlavy by mě v klidu nenechala.
Ahoj mi byly na odstranění loni a syn mi doma zvracel, také jsem raději na pohotovost zajela a byly moc hodní. Kluka prohlídli a mě uklidnily, že je ok, raději bych také volala nebo tam zajela, přeji brzké uzdravení ![]()
Byli jsme se synem na odstraneni mandle pred mesicem, pri propousteni nam kladli na srdce, ze je mame okamzite kontaktovat pri komplikacich (teplota/velke bolesti/krvaceni), urcite bych zavolala na ORL kde ho operavali co nejdriv ![]()
Nurofen nedavat, davat Paralen. Zvysena teplota se objevit muze, uvidis jak bude syn vypadat, kdyztak volat to ORL oddeleni.
Kvuli srazlivosti, aby to nezaclo krvacet. Nurofen muze redit krev…
@suvik
Aha, děkuju. Taky malého ve čtvrtek čeká operace nosní mandle. Tak aspoň vím něco navíc
.
Ahoj holky tak jsme hned brzo ráno jely na ORL, měl 37.5,dostaly jsme antibiotika. Kdyby se to zhoršilo tak máme okamžitě jet do nemocnice. Koukla mu do krku a má to po té mandličce povleklé hnisem.tak snad už to bude dobrý. Řekla mi že se to někdy po té operaci stává.