Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Byla jsem se synem 2,5 roku na hřišti, tráva nejblíž asi 10 metrů, najednou mu něco přistálo vzadu na krku, už jsem se chystala to „odehnat“ ale on byl rychlejší a rukou si to seškrábl, já koukám, a on si odškrábl klíště který teda bylo neskutečně rychle přisátý. No problém je že není za co chytit abych ho mohla odstranit, prostě ho odškrábl fakt úplně u kůže. Vživotě bych tomuhle nevěřila. Ani jsem netušila, že klíštata můžou takhle přiletět
No ale co teď, nechat to být? Potřela jsem to betadinou, ale jinak nevím ![]()
Okamžitě jdi s ním na pohotovost!! Klíštata nejsou sranda.
Příspěvek upraven 24.05.14 v 15:49
No ja nevim, ale asi bych pockala jestli nebude nejaky jiny(horecky, bolest hlavy…) pokud se bude neco dit, letela bych na pohotovost, jo a jeste bych to mozna vydesinfikovala.. A nejde to nejakou pinzetkou(alespon za kousilinek?)
@kaja00 s tí nesouhlasím, dr., mi kladla na srdce, že klíště vyndat celé, ale nevím no ![]()
Nám se to stalo loni, nevytáhli jsme klíště celé a zůstal maličký kousíček, šla jsem raději k dětské, ta mi řekla, vydezinfikovat a nic se neděje - je to prostě cizí předmět na povrchu kůže, kterého se tělo samo zbaví. Jen hlídat flíček atd., jako u klasického kousnutí.
@lubomíra jo ted jsem se to dočetla taky, ach jo, ta mudr. šíří akorát poplach, ale tuk tuk malá zatím žádné klíště neměla, ale poštípaná od komárů to jo.
https://www.kliste.cz/…eni-klistete viz zd ezakladatelko oc se omlouvám, na pohotovost jet nemusíš,
![]()
@kaja00 jojo ani ten kousek nevadí, jak čtu na netu, moje dr. šíří plané informace, ![]()
Ale zakladatelko, pokud by mu neco bylo, tak bych urcite jela na pohotovost, co kdyby…
Ale jinak vydesinfikuj…
My jsme byli s klíštětem před 14 dny a říkala dr., že nevadí, když něco zůstane, že už je to stejně mrtvé, jen po dobu 3 týdnů desinfikovat aspoň jednou denně a sledovat flíček, kdyby se zvětšil, tak k naší dr. na přeléčení.
Díky, no ono to fakt není za co chytit, je to prostě jen vidět že je to v kůži ten zbytek, ale chytit se to nedá. Ach jo
Budu to sledovat a uvidíme. NO bohužel ještě k tomu asi nějaká reakce na betadinu + sluníčko, má tam flek jak blázen z toho, má hrozně citlivou kůži, to jsem si fakt neuvědomila.. Tak se mi bude dost blbě sledovat ta kůže teď přes to..
![]()
Ted mě ale děsíte, jasně že kdyby mu něco bylo tak valím na pohotovost, ale to mu může být něco tak rychle? Myslela jsem že třeba až tak za pár týdnů by se to nějak projevilo ![]()
Pro klid duse dojdi v pondeli za detskou
Do te doby desinfikuj a sleduj ![]()