Ne zcela odstraněné klíště u batolete

3157
24.5.14 15:45

Ne zcela odstraněné klíště (u batolete)

Byla jsem se synem 2,5 roku na hřišti, tráva nejblíž asi 10 metrů, najednou mu něco přistálo vzadu na krku, už jsem se chystala to „odehnat“ ale on byl rychlejší a rukou si to seškrábl, já koukám, a on si odškrábl klíště který teda bylo neskutečně rychle přisátý. No problém je že není za co chytit abych ho mohla odstranit, prostě ho odškrábl fakt úplně u kůže. Vživotě bych tomuhle nevěřila. Ani jsem netušila, že klíštata můžou takhle přiletět :zed: No ale co teď, nechat to být? Potřela jsem to betadinou, ale jinak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
24.5.14 15:48

Okamžitě jdi s ním na pohotovost!! Klíštata nejsou sranda.

Příspěvek upraven 24.05.14 v 15:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.14 15:48

No ja nevim, ale asi bych pockala jestli nebude nejaky jiny(horecky, bolest hlavy…) pokud se bude neco dit, letela bych na pohotovost, jo a jeste bych to mozna vydesinfikovala.. A nejde to nejakou pinzetkou(alespon za kousilinek?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.5.14 15:50

@kaja00 s tí nesouhlasím, dr., mi kladla na srdce, že klíště vyndat celé, ale nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
24.5.14 15:51

Nám se to stalo loni, nevytáhli jsme klíště celé a zůstal maličký kousíček, šla jsem raději k dětské, ta mi řekla, vydezinfikovat a nic se neděje - je to prostě cizí předmět na povrchu kůže, kterého se tělo samo zbaví. Jen hlídat flíček atd., jako u klasického kousnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.14 15:53

@tumpach No dyt by dovytahla ten kousek co zbyl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.5.14 15:54

@lubomíra jo ted jsem se to dočetla taky, ach jo, ta mudr. šíří akorát poplach, ale tuk tuk malá zatím žádné klíště neměla, ale poštípaná od komárů to jo.
https://www.kliste.cz/…eni-klistete viz zd ezakladatelko oc se omlouvám, na pohotovost jet nemusíš, :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
24.5.14 15:54

Měli jsme to samé. Vyhnisá to, tělo si samo pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
24.5.14 15:55

@kaja00 jojo ani ten kousek nevadí, jak čtu na netu, moje dr. šíří plané informace, :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.14 15:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.14 15:57

Ale zakladatelko, pokud by mu neco bylo, tak bych urcite jela na pohotovost, co kdyby… ;) Ale jinak vydesinfikuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
24.5.14 15:59

My jsme byli s klíštětem před 14 dny a říkala dr., že nevadí, když něco zůstane, že už je to stejně mrtvé, jen po dobu 3 týdnů desinfikovat aspoň jednou denně a sledovat flíček, kdyby se zvětšil, tak k naší dr. na přeléčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.5.14 16:00

Díky, no ono to fakt není za co chytit, je to prostě jen vidět že je to v kůži ten zbytek, ale chytit se to nedá. Ach jo :-( Budu to sledovat a uvidíme. NO bohužel ještě k tomu asi nějaká reakce na betadinu + sluníčko, má tam flek jak blázen z toho, má hrozně citlivou kůži, to jsem si fakt neuvědomila.. Tak se mi bude dost blbě sledovat ta kůže teď přes to.. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
24.5.14 16:01

Ted mě ale děsíte, jasně že kdyby mu něco bylo tak valím na pohotovost, ale to mu může být něco tak rychle? Myslela jsem že třeba až tak za pár týdnů by se to nějak projevilo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
24.5.14 16:02

Pro klid duse dojdi v pondeli za detskou ;) Do te doby desinfikuj a sleduj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí