Horečka, léky - poradíte prosím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
689
24.5.14 09:58

horečka-léky-poradíte prosím

Ahoj holky,

chtěla jsem Vás jen poprosit o radu. Malá má už přes týden kašle, rýmu - no klasické nachcípání, od včerejška má ale vysoké teploty. Stihly jsme naštěstí včera ještě doktorku, ta nám dala nějaké léky a antibiotika. Malá bere každé ráno - mucosolvan (na vykašlávání), spiropent ( také na kašel), panadol (na teplotu) a antibiotika (AMOKSIKLAV). Večer má jen místo mucosolvanu fenistil kapky (na zastavení kašle). Přijde mi, že toho má na jednou strašně moc. Ale doktorka i v lékárně mi řekli, že to můžu dát najednou, že to nevadí. Myslíte, že to není příliš velký nápor na tělíčko? Málo mi také malá teď jí, nedojídá a občas se mi dost poblinká, většinou po mlíčku - všechno vyzvrací. Snažim se jí dávat hodně čaje, takže tekutiny má snad dost. Chtěla jsem se ale hlavně zeptat čím by jste ještě sráželi teplotu- malý se stále drží teplota 39.A také jsem se chtěla zeptat teď ráno jsem malé dala všechny léky, pak uběhla necelá půl hodinka, dala jsem jí mlíčko a dost se poblinkala. Nevím teď jestli ty léky nejsou všechny venku - co teď s tím, asi se nedá stejně co dělat, že? A poslední dotaz :) - máte s tím někdo zkušenost- jak dlouho ty vysoké teploty mohou být. Je mi malé líto, je z toho úplně zvadlá… :( Děkuju všem za jakékoli reakce!!!

Jinak malé je 10 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35545
24.5.14 10:06

Nedávám vše najednou. Mucosolvan je tedy na odkašlávání, takže se na noc nesmí dávat, uvolňuje hleny a teklo by jí to do krku, fenistil to podráždění zklidní a děti po tom spí. Jestli dostala antibiotika a spiropent, tak to vypadá, že má chycené průdušky…to vám mudra neřekla? dcera měla zánět průdušek…spiropent je na to „sípání“…nebudu to laicky popisovat, ať se do toho nezamotám. Ale v podstatě se to takhle dává. Místo Panadalu sirupu dávám případně čípky, když dostanou atb a je to „jen“ do těch 39st., tak bych ho už ani nedávála, případně pouze na noc. Po atb by se jí mělo do dvou dnů ulevit.

Edit. nebo prostě má nějakou bronchitidu…jo a přidala bych tedy laktobacily, jinak bude mít pravděpodobně průjmy - to dělají atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
24.5.14 10:08

Leky na bolest bych urcite davala ve forme cipku (nepises, jestli davas cipky nebo sirup), at ji to zbytecne nedrazdi zaludek a jestli zvraci, tak bych to resila na pohotovosti, i kdyz ti pihe, tak teplotou v kombinaci se zvracenim se muze snadno dehydratovat a navic ty leky asi budou k nicemu, kdyz zvraci pul hodiny po podani
A taky mi neni jasne, jestli davas ten panadol jenom rano, nebo i pak behem dne, urcite nefunguje tak dlouho
Drzim palce, at jebrzo lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
24.5.14 10:12

No, pokud už to má dost, má horečku, blbě se jí dýchá, kašle, tak tahle kombinace léků je docela častá. Každý je na něco jiného, navzájem se to nebije. Pokud na teplotu nezabere panadol, můžeš dát nurofen, některým dětem zabírá líp (ale pozor, ne zaroveň, v rozestupu nejméně 3 hodin), taky můžeš ochladit ve vlažné vodě ve vaně, případně zábal, ale ten má taky určitá pravidla. Je dobré nechat teplotu trochu vyletět nahoru a srážet až když už je dost nahoře… ať vidíš nějaký rozdíl. Atb by dvou až třech dnech měly zabrat… teď tělo bojuje s infekcí, úplně to nesrazíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
24.5.14 10:14

S těmi léky - pokud by to vyzvracela hned, dala bych asi novou dávku, pokud po půl hodině, tak už ne. Ale počítej s tím, že ta teplota nemusí lézt dolů, pokud v sobě ten panadol nemá :-), navíc léky na horečku můžeš dávat co 6 hodin, většinou opravdu po téhle době opravdu horečka začíná lézt nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2737
24.5.14 10:18

Muj maly takhle v nemoci zvracel z mleka. Jak jsem mu mleko nedala, bylo to v pohode. A ty sirupy by jsem davalapostupne ne naraz. Ona to je fakt zatez.
Jak casto ma atb? Kazdych 12hodin? Rano po probuzeni dej mucos.,pak atb, jestli ma teplotu zkus cipek. A mezi dvouma davkama atb dej laktobacilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.5.14 10:45

Ahoj!

Mně děti zvracely při horečce po mléku. Tak jsem ho vynechala.
Je logické, že nemá chuť k jídlu. Vůbec bych ji nenutila a dávala jen často pít. Tělo se teď soustředí na boj s nemocí a jídlo ho stejně zatěžuje. Až jí bude líp, dostane chuť k jídlu. Můžeš nabídnout třeba přesnídávku nebo něco lehčího (nemléčného).
Kvůli těm ATB bych nasadila probiotika (třeba Infants Dophilus jsou kvalitní).

Horečku bych nesrážela, jen pokud by kvůli ní nemohla spát nebo pokud by lezla hodně nad 39.

Spiropent je na rozšíření průdušek, což usnadňuje i vykašlávání. Já osobně bych to moc s Mucosolvanem nekombinovala. Ale asi je to běžné…

Snaž se zvlhčovat vzduch, ať tam nemáte moc sucho (hlavně na spaní). Případně můžeš masírovat záda i hrudník.

Držím palce, ať se brzo uzdraví! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
24.5.14 10:58

Pokud ji je fakt blbe, tak bych to ted 2-3 dny davala, nez ji zaberou antibiotika a ulevi se ji. Pak uz bych to prestla davat, jen v pripade velkych obtizi-ze v noci nemuze spat a drazdil by ji kasel, tak ten fenistil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
24.5.14 11:04

@AnnaP
Ahoj Anicko,
na teploty take stridame dva leky je to ucinejsi. jinak se zeptej dr na to blinkani.mala taky kdyz ma jen rymu tak blinka dr. rikala, ze ma silnej davici reflex a proto tohle ma. takze to vzdy nejak pretrpime :( jinak ji davej to mlicko po malejch davkach nech ji odrihnout a potom znovu nam tohle zabralo. pokud mozno nehybat s ni nechat ji v klidu. a ty leky??za me bych je nedavala najednou ale postupne prijde mi to divny nacpat treba rano dite 4lekama. 8o tak hodne stesti a at je mala zase zdrava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
24.5.14 11:26

Ahoj léky na kašel bych dávala přes den mucosolvan a ten spiropret a na noc fenistil, aby se trochu vyspala a nedráždilo ji to. Podpořila bych vykašlávání přes den bylinným čajem (divizna, jitrocel, bez, šípek). Na teplotu střídám po čtyřech hodinách paracetamol a ibuprofen a dávám ještě octové ponožky (jedny ponožky namočím do vody ve které jsem rozmíchala trochu octa, přes to igelit a na to suché ponožky), podobně působí i tvaroh. Hodně pít, zvlhčovat vzduch, větrat. Co se týče jídla dávám něco lehčího, ovoce a hlavně nenutím a neřeším i když nejí, hlavně že pije.ATB cca do tří dnů zaberou a bude líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
24.5.14 11:27

Jo a klidně bych dala do aromalampy eukalypt nebo mátu na zlepšení dýchání a osvěžení vzduchu, ten eukalypt i mírně vzduch dezinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.12.22 20:48

Oživuji s trochu jiným dotazem.

19m má teplotu, zatím měl čípek v 12,15, od té doby nic. Ale pro případ nouze - mám doma zbytek čípků nurofen, pak čípky paralen a sirup nurofen. Nurofen zabírá nejlépe. Čípky a sirup můžu kombinovat úplně stejně jako čípky a čípky? Tedy po 4hod na střídačku paralen a nurofen, nebo po šesti hodinách stejný jako předchozí dávka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.12.22 21:07

@Salorka normálně můžeš kombinovat sirup a čípek po 4 hodinách, jen hlídat doporučenou denní dávku a odstup nejméně 6 hodin té dané účinné látky. Jde o množství účinné látky, forma podání je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
14.12.22 21:10

@Aduš8 super, díky. Myslela jsem si to, ale nebyla jsem si úplně jistá.

Takže Nurofen a Panadol/Paralen po 4hod.

Stejná dávka léku po 6hod.

A sirup dávkovat podle příbalového letáku a váhy/věku?

Je to tak správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8628
14.12.22 21:43
@Salorka píše:
Oživuji s trochu jiným dotazem.19m má teplotu, zatím měl čípek v 12,15, od té doby nic. Ale pro případ nouze - mám doma zbytek čípků nurofen, pak čípky paralen a sirup nurofen. Nurofen zabírá nejlépe. Čípky a sirup můžu kombinovat úplně stejně jako čípky a čípky? Tedy po 4hod na střídačku paralen a nurofen, nebo po šesti hodinách stejný jako předchozí dávka?

Co to znamená má teplotu? Srážej až od min 38,5, zkus octové ponožky, zabírají lépe než léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí