Maligní obezita

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8151
23.5.14 08:37

maligní obezita

Jdu si pro radu, včera mi Dr. řekl že má u syna podezření na maligní obezitu, že je potřeba ho vyšetřit, bohužel jsem se kráva nezeptala co to znamená a na netu jsem nic nenašla, víte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
23.5.14 08:40

Google říká, že maligní je to stejné jako morbidní obezita. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.5.14 08:40

@Bibi239 no ale morbidní obezita je o tom že je to hodně velká obezita ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.5.14 08:42

No a jak syn vypadá, kolik mu je? Váha výška věk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.5.14 08:44

@AstraG no váhu řeším, to je pravda ale není nějak extra tlustý bude mu deset měří 138 cm a váží 40 kg, BMI má 21, což mi tabulky říkají že je ještě normální váha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.5.14 08:46

No to už asi bude fakt závažná obezita, tak paní dr. chce zřejmě vyšetřit, zda se jedná jen o nadměrný příjem kJ anebo jestli se nejedná i o poruchu metabolismu (např. nesprávná funkce enzymů apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.5.14 08:49

@anickadomnik tak to máš pravdu, to jsem čekala, že bude mít vyšší váhu
a ty máš BMI normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.5.14 08:51
@anickadomnik píše:
@AstraG no váhu řeším, to je pravda ale není nějak extra tlustý bude mu deset měří 138 cm a váží 40 kg, BMI má 21, což mi tabulky říkají že je ještě normální váha

No ale BMI u dětí se dělí jinak než u dospělých… U dospěléhoje 21 ideál, u dítěte je 21 celkem špatné
Naházej to sem http://vyzivadeti.cz/kalkulacka-bmi/ a přečteš si, že je to poměrně vysoké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
23.5.14 08:51

Podle toho, co píšeš, má mírnou nadváhu. Řešit to lze úpravou stravy. Dobré by bylo, i kdyby chodil do nějakého pohybového kroužku. Morbidně obézní rozhodně není, ale co není, může být. Je lepší to podchytit včas. Puboši se s kilama navíc vyrovnávají velmi těžko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
23.5.14 08:52

V deseti letech 40kg/138cm není obezita žádná, natož morbidní… Zavolej dr., budeš klidnější. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
23.5.14 08:54

No mě ta váha zas nepřijde nijak morbidní, holt je kluk trošku víc obalený, ale většina takových kluků kuliček z toho téměř vždy vyrostli, naopak tlustým holkám to zůstalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.5.14 08:58

Holky díky, no on byl už tlusté mimino, vždycky jsem na to dr. upozorňovala že je tlustý a já nevím z čeho, protože z jídla to není, vždycky mi řekla že je to ok. Říkala jsem to několik let několika dr. pak mu zjistily onemocnění štítné žlázy, váha šla prudce dolů ale hodně, takže mu zjistily celiakii apod. teď je na dietě a s váhou stále nemůžeme hnout, hlídám příjem Kj protože mimojiné má i vysoký cukr a ta váha se prostě nehne, ale podle dr. je to v pořádku, i ve špitále mi řeklli že je ta váha ok. Až včera doktor na příjmu v lázních mluvil o té maligní obezitě a říkal že je potřeba udělat nějaké vyšetření že si myslí že by to mohla být ještě nějaká nemoc k těm co už má. Fakt je ten že když se rozhlídnu po hřišti tak je tam 50% dětí hubenjěších a 50% dětí tlustějších než to moje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.5.14 09:01
@anickadomnik píše:
@AstraG no váhu řeším, to je pravda ale není nějak extra tlustý bude mu deset měří 138 cm a váží 40 kg, BMI má 21, což mi tabulky říkají že je ještě normální váha

tyhle míry a váhy jsou celkem v klidu. předpokládám, že zapracujete na úpravě jídleníčku. ovšem jestli to má odmala nebo v genech, tak bych to nejak moc neřešila :think: určitě to neznamená, že je nějak extra obézní. Zavolej dr, ať máš klid ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
23.5.14 09:01

Schválně vám sem hodím fotku, není úplně aktuální, ale ten poměr výška váha má stále stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
23.5.14 09:14

@anickadomnik tak mne prijde uplne ok. :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí