Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kamikaa píše:
@anickadomnik tak mne prijde uplne ok..
Já teda koukám, jak blázen.
Možná má nadváhu. Ale morbidní obezita? Tu si představuju jinak.
@anickadomnik zajímavé, jak každý pediatr postupuje jinak. Můj má ve třídě klučinu, který má o hodně víc, jak Tvůj a jeho dr řekla, že z toho vyroste a vůbec to neřeší. Dle fotky je fakt v pohodě, žádný brutal ![]()
Má trochu pupíček, ale z toho se vytáhne
Ale určitě neni na škodu, když si ho dr. proklepne…
Podle fotky mi to nepřijde nijak hrozné, ale zase na druhou stranu bych klidně vyšetřování absolvovala, alespoň budeš vědět, žes nic nezanedbala.
Ono nejde jen o podkožní tuk, při takové váze je právě možnost i tuku uloženého na orgánech a to je nebezpečné. Zvlášt pokud se mu to hromadí hlavně na břichu. Není nijak výrazně tlustý, ale nadváha je tam vidět. Každopá´dně si myslím, že ty ohledně stravy děláš maximum, proto je opravdu divné, že takhle přibírá, doktor chce nejspíš vyloučit nějakou metabolickou vadu.
Takhle v tom věku vypadal můj bratr a přes pubertu do cca 20 z toho v pohodě vyrostl (bez jakékoli zvláštní námahy či sportu) a teď je z něj pěkně rostlej chlap bez jedinýho kila navíc. To jen pro uklidnění ![]()
S tvým synem může být jiná situace díky těm zdravotním potížím, proto bych si asi myslela, že to dr. řeší třeba víc než u jiných kluků. ![]()
Jsi si jistá, že použila slovo „maligní“?
Maligní obezita? Tak to tedy vůbec ne. Doporučil bych zkontrolovat T3, T4 apod.
@Doctus pokud jsou tím T3 a T4 myšleny hormony šž tak ty má kontrolované pravidelně, už 4 roky bere euthyrox
@Lomikára no právě že použil slovo maligní, nejdřív mluvil o tom že si myslí že to bude nějaké genetická vada a na to konto mluvil o maligní obezitě. Byl to dr. na příjmu v lázních viděl syna poprvé v životě.
@Melody 4 ano to je pravda tuk má v podstatě jen na břichu, nikde jinde
@anickadomnik
Možná by neškodilo upravit dávku, jestli nedošlo k poddávkování.
@Doctus naposledy jsme navyšovali v prosinci, podle odběrů z února má dávkování ok, ale toto je dlouhodobý problém který má už od kojeneckého věku takže si myslím že by na to krátkodobé poddávkování mělo vliv
Děkuji všem za rady, včera jsem kluka vyzvedávala a jaké bylo překvapení že jim tam za ty 4 týdny skoro 3 kila přibral, takže pan doktor se na mě přestal dívat jako na neschopnou krávu která neví čím dítě krmit a dokonce se mi i omluvil, že si původně myslel že kluka vykrmuju a nevěřil tomu když jsem mu říkala že jídelníček hlídám a stravu kontroluji a dávám tak jak má mít.
Myslím, že to bude docela závažné, pokud doktor trvá na vyšetření.