Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, máte někdo čerstvou zkušenost s odstraněním nosní mandle plasmou z polikliniky v Modřanech. Rozhodujeme se mezi klasickou operací na Karláku a plasmou za 10 tisíc v Modřanech. Je plasma opravdu bezbolestná metoda? Jaký je v Modřanech přístup k pacientům?
Díky předem ![]()
Tak to si taky počkám na zkušenosti. My teda Máme v plánu nechat klukum odstranit mandle laserem v Modřanech. Původne jsem je mela objednane na zákrok na Karlak, ale nikdy se to nerealizovalo. Jednou nás poslali domu, že se jednomu synovi ráno v den zákroku spustila lehka rýma a pote byli vždy v termín operace nemocni
Tady nejsou tak dlouhé čekací doby a když jsem tam viděla odcházet deti po zakroku, tak byli úplně v pohodě (žádný pláč, křik, normálně se s rodiči bavili).Jen ta cena!
![]()
Dobrý den, mám čerstvou zkušenost s plasmou v Modřanech a musím říci, že výsledky už se dostavily po dvou dnech. V okolí jsem měla samé dobré ohlasy od lidí, kteří volili klasickou metodu. Plasma bez krve a minimálně bolesti a přístup personálu velice příjemný. Rodina mě odrazovala, ale mám z toho dobrý pocit a moje dcera se uzdravuje rychle a netrpí. Celý zákrok stál 11.000,– Rozhodnutí nechám na vás, také jsem neměla žádné srovnání, ale nevolila bych dneska jinak.
Dobrý den, díky za zkušenost. My nakonec absolvovali klasickou operaci v Krči, s dočištěním shaverem za 2000 Kč. A musím říct, že spokojenost. Velmi milý a profesionální přístup. Syn nekrvácel a ani netrpěl bolestmi. Pouze mu bylo špatně po narkóze, s jímž máme bohužel i předchozí zkušenosti.
Dobrý den, jakou máte zkušenost s klinikou v Modřanech? Jaká je cena zákroku? Co je vše potřeba před operací? Od koho chtějí doporučení k operaci, jak dlouho se čeká na zákrok?
Syn měl jít na klasické odstranění do nemocnice, bohužel onemocněl a další termín jsme dostali za 3 měsíce, tak hledám jinou možnost.
@Billi my jsme byli v Modranech na podzim (maly mel 3,5 roku) a byli jsme naposto spokojeni. Platili jsme myslim 8 tisic, to vam reknou dle velikosti mandle. Pred operaci neni nic potreba, zadna vysetreni, jen pediatr napise zpravu a doporuceni pro narkozu. Napred jsme byli na prohlidce, to jsme si zaplatili za 300,– primo primare, ke kteremu jsme mohli hned druhy tyden, jinak bysme cekali 2 mesice (ale jak je to tam ted aktualne nevim) a pak zakrok byl myslim do mesice. Prijeli jsme, hned jsme sli na sal (s ditetem muze na sal i rodic). Dali malemu masku a az byl v limbu, tak tatinek odesel. Az maleho budili, tak nas zase zavolali, at jdeme k nemu. Operace byla v 8 a v 11 jsme jeli domu. Odpoledne maly cele prospal a vecer uz byl uplne v pohode
Za ty penize to urcite stoji, s ditetem je porad rodic, neni to pro to dite tak stresujici (prijede se a jde se hned na sal) a v dnesni dobe je to nejsetrnejsi (nekrvaciva) metoda. Urcite tech penez nelituju.
Platí se 8000 za odstranění plasmou nebo 4000 za odstranění klasicky plus se pak raná plocha ošetří laserem kvůli zmenšení rizika krvácení a prevenci před tím, že mandle znovu naroste. O velikost mandle fakt nejde. Doporučení můžete mít odkudkoli, takže klidně to původní. Doporučuju zavolat, mě loni na konci listopadu nabízeli možný termín už za dva dny (někdo odpadl), jinak mi sestra říkala, že běžně mají termíny do 14 dnů.
Jinak s sebou jsme potřebovali doporučení k operaci (z libovolného orl), souhlas s operaci, souhlas s anestezii, anestezioligicky dotazník, dotazník na srážlivost krve a vyšetření od pediatra. Souhlasy a dotazníky mají na stránkách a i sestra to do telefonu všechno řekne.
@zoy o velikost opravdu jde. Plasma je jednorazova sonda a nekdy jsou potreba k odstraneni i dve ci tri a s tim samozrejmne cena roste. Ale u deti to asi vetsinou tech 8 tisic bude.
Příspěvek upraven 27.07.17 v 19:25
Holky, díky. Zkusím tam co nejdřív zavolat. Ráda bych, aby to měl nejlépe před školkou (klidně mu posunu o nějakou dobu nástup do školky).
@Billi mrkla jsem se a my jsme byli na prohlidce 13.9. a 17.10. byla operace. Urcite tam cinknete a uvidite. Ale 2 mesice cekaci doba urcite nebude
I kdyz pro ty mandle je zas lepsi spis chladnejsi obdobi nez 30 stupnove vedra ![]()
@marfra já se bojím, aby to nebylo stejné jako letos. Teď co měsíc, tak 2 týdny atb na zánět středního ucha a v mezičase jsme rozháněli kapkama. Zlepšilo se to, když už nebyla školka.
@Billi nam to strasne pomohlo. My teda netrpeli na zanety stredniho ucha, ale maly defakto od 1 roku dychal jen pusou, nos ucpany mandli, takze jak beton a permanentne zelena ryma, na kterou nic nepomahalo. A jak dychal 2,5 roku jen pusou, tak to melo vliv i na jeho spatne mluveni, protoze mu zacaly jakoby tuhnout svaly v puse. Takze ted je zase musime cvicenim rozhybat. Ale od te doby co ma mandli venku, tak nebyl nemocny. Jako mel pres zimu rymu, ale klasickou vodovou ktera trvala max.3 dny.
Odstranění nosní mandle plasmou Třinec
Ahoj, máte někdo prosím aktuální zkušenosti s odstraněním nosní mandle plasmou v Třinci? Děkuji, Lenka.
Byli jsme ted v Motole, mandle plasmou plus gromety a nemuzu si na nic stezovat. Syn 9 let a mohla jsem s nim zustat pres noc.