Je nebezpečné mrtvé klíště?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3483
13.4.15 16:10

Je nebezpečné mrtvé klíště?

Ahoj holky,
před chvilkou jsem zjistila, že má naše osmiměsíční holčička na svém hracím puzzle mrtvé klíště (nebylo nacucnuté) a matlá v něm ručičkama. Zřejmě to přinesl pes ze zahrady. Hrozí jí nějaké nebezpečí, pokud si třeba olízla ručičku, kterou měla od toho klíštěte, nebo se dá nakazit jenom tak, že se klíště přisaje? Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale jsem úzkostlivá prvomatka a tohle mě vyděsilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
13.4.15 16:16

Bylo klíště suché? Pokud ano, nic jí nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3483
13.4.15 16:23

Snad jo, já to setřela ubrouskem v domnění, že je to nějaké špína, a pak jsem na ten ubrousek koukla a zjistila jsem, že je to klíště, zřejmě už mrtvě a suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
13.4.15 16:33

Tak se neboj. Když si ho sebrala ubrouskem, všimla by sis, kdyby nebylo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.4.15 16:42

Ježíš klid, nehysterci. Co by jsi dělala, kdyby jsi ho našla přísate na male? To už by te asi odváželi :mrgreen: ( myšleno v dobrem ). Já jsem tahala přísate klíště z tenkrát 10 měsíční dceři a nijak jsem se u toho nehroutila ( a to jsem ho ještě pretrhla :roll: ).

Příspěvek upraven 13.04.15 v 17:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
13.4.15 16:57

Záleží, jestli rozpatlala tekutinu a slízala ji. Mokré rozmáznuté klíště je semeniště bacilů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
13.4.15 17:53
@Sofie2013 píše:
Ahoj holky,
před chvilkou jsem zjistila, že má naše osmiměsíční holčička na svém hracím puzzle mrtvé klíště (nebylo nacucnuté) a matlá v něm ručičkama. Zřejmě to přinesl pes ze zahrady. Hrozí jí nějaké nebezpečí, pokud si třeba olízla ručičku, kterou měla od toho klíštěte, nebo se dá nakazit jenom tak, že se klíště přisaje? Omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale jsem úzkostlivá prvomatka a tohle mě vyděsilo :(

Promiň trochu OT prvomatko, když jsem byl prvootec, měli jsme psa, který chyt klíště, to se nacucaný pustilo… a najednou vidíme, jak našemu prvodítěti něco krvácí z pusy, tak zděšeně se mu tam podíváme a ono dle jeho vysvětlení vidělo na zemi borůvku, tak jí snědlo :mrgreen: Takže jako vyděšený prvootec jsem poslal překousnutý klíště na vyšetření na boreliózu za cca 3000 tisíce a bylo to OK, encefalitida takhle na analýzu prý poslat nejde. Ale kamarád doktor z infekčního mi říkal, že to bylo úplně zbytečný, že encefalitida má u malejch dětí takovej průběh, že to nerozeznáš od virózy a pak má dítě doživotní imunitu. Borelioza by byla horší, ale to se dá za čas testnout z krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí