Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Prosím co mate dvojčata. Když jeden onemocní, daváte do školky druhé zdravé dítko? Já tedy nechávam doma vždy obě…Tak by me jen zajímalo, jak to dělají ostatní maminky dvojčat. Díky ![]()
Sama nemám dvojčata, ale s klukem do školky jedny chodily. A naprosto běžne z nich chodilo jen jedno a druhé bylo doma nemocné.
Dvojčata nemám, ale v tomto případě nevidím rozdíl mezi dvěma různě starými školkovými sourozenci. A tady bych zdravé dítě normálně do školky dala… ![]()
Ségra má dvojčata a pokud je marod jen jedna, tak tu druhou odváží do školky. Prý zaprvé aspoň nemusí ta zdravá čumákovat doma a nudit se s marodem, a za druhé má klid na tu nemocnou se o ní starat a ta zdravá tu nemocnou netahá z postele…
Ano, brácha mají dvojčata a jedno nechávají doma - nemocné a zdravé šup šup do školky. Ať se mu neulevuje, ať má režim a doma ať je klid.
@pe-terka píše:
Dvojčata nemám, ale v tomto případě nevidím rozdíl mezi dvěma různě starými školkovými sourozenci. A tady bych zdravé dítě normálně do školky dala…
Taky myslím. V rámci převozu nemocného (s horečkou jednoho nepůjdu ani s jedním) a tak.
Nechala jsem doma i druhého, chytili to od sebe navzájem. Ale za celou školku kluci marodili dvakrát.
@Aries6 píše:
Taky myslím. V rámci převozu nemocného (s horečkou jednoho nepůjdu ani s jedním) a tak.
Jasně, když to ztroskotá na logistice, je to jiná věc…ale čistě ze zdravotního hlediska není důvod zdravého sourozence držet doma…
@pe-terka píše:
Jasně, když to ztroskotá na logistice, je to jiná věc…ale čistě ze zdravotního hlediska není důvod zdravého sourozence držet doma…
Jasně, přesně tak.
Nemám dvojky, a le dva školkáče… když je nemocný jeden, nechávám doma i druhého.. 1. protože nehci vláčet dítě s horečkou do školky a zpět, 2. protože mi přijde, že bacil v sobě bude mít i ten druhej anechci jim to tam roznášet a za 3. xhxhi, a by druhej taky odpočíval, aby se to u něj, popř. taky nerozjelo…
Mám dvojky a nechávám oba doma, protože vézt to druhé do školky a první k babi je časově dost náročné a mě tedy ještě díkybohu nemarodili tak, že by museli vyloženě ležet.
Mám dvojčata a v době nemoci jednoho, chodí druhý sám. Je to tedy časově náročnější, ráno škola, školka a babička. Ale jak už tady někdo psal, chci aby se zdravý dostal ven, měl aktivitu a nebyl zalezlý doma. Zatím jsem tedy vždy druhého mohla odvést babičce. Kdyby měli třeba vysokou horečku a musela bych s ním zůstat doma, musel by nejpíš zůstat doma i druhý. Dost často chodí jen jeden.
Mám dvě školkový a zdravá chodí normálně dál, nemocná ráno počká 20min u pohádky doma, mezitím druhou odvezu. Ale protože si to většinou holky předají, nechávám té zdravé volnější režim a zbytečně nepřetěžuju.