Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, dcerka má slabou rýmu (smrká párkrát za den) a ráno trochu pokašlá. Dopoledne už sporadicky zakašle, odpoledne už je v pohodě. V noci nekašle. Zvažuju, jestli ji dát na dopoledne do školky, moc by chtěla jít. Celkově je v pohodě, řádí jak černá ruka.
Chodit do práce, šla by na 100%. Ale jsem doma, tak ji poslat nemusím… ![]()
Neber prosím osobně… určitě nedat (ale zaleží jestli sopel jen vodnatej nebo zelenáč?). Náš malej ted šel po 2 mes. střídavé nemoci, a protože jedna maminka tam dava 2,5 letou zasoplenou(ale zelenej sopel) tak náš malej po dvou dnech odpadl
Takže už mám vůči tomuto chování averzi a s dotyčkou jsem si to vyříkala, tak s ní zitra jde na výtěr z nosa (soplí takhle zelene od ledna) a chce chodit do školky a matka s ní doma nemuže byt, protože tatínek vydělává jak prase, ona má mateřskou a ještě chodí do práce. A já co jsem na pracáku a chodím na brigágy ( tudíž mám tak 3tis. měsíčně) nemůžu ani na tu pos*anou brigádu za 50,–/hod) Takže tak
UF. Nejsem škodolibá, ale přála bych jí aby se to jejímu děcku rozjelo a musela s ní byt doma… (jenže ona by ju i tak dala do skolky, sama mela i s manželem ATB a děcko k dr. nevzala) ale to už moc rozvádím ![]()
Kdyby měla zelenou rýmu, je doma, to je jasné. Má klasickou čirou rýmu. A ne nějak silnou. Z nosa ji neteče.
Ahoj, nedávej. protože přesně takovéto kašlající a smrkající děti způsobují, že naše malá vydrží ve školce maximálně týden. Pak je dva týdny doma, aby se doléčila. A opět. Minule nastoupila po 14 dnech a v šatně mě uvítala jiná holčička docela festovním kašlem.. takže prosím, ne.
@Kaac Hele ale tady se o žádný festovní kašel nejedná! Kdyby ano, nedám ji už kvůli ní samé přece.
Kluk do školky jde (je na tom podobně jako tvoje). Kdybych ho nechávala doma s každou rymickou, tak by tam vubec nemusel chodit.
Jestli nemusíš, nedávej. Jestli musíš do práce, dej. Pokud tam Tvoje dítě bude nejnemocnější, tak bych se hodně divila.
@lucenka píše:
Kluk do školky jde (je na tom podobně jako tvoje). Kdybych ho nechávala doma s každou rymickou, tak by tam vubec nemusel chodit.
Doteď jsem nechávala řádně doléčit. Teď mi ale přijde v celku v pohodě a je už jaro, tak si říkám, že by mohla… ![]()
@Slečna Ferka píše:
Jestli nemusíš, nedávej. Jestli musíš do práce, dej. Pokud tam Tvoje dítě bude nejnemocnější, tak bych se hodně divila.
Sakra, kdy už bude to jaro a klid? ![]()
V tom případě není důvod to řešit. Protože 50% maminek ti napíše, abys nedoléčené dítě do školky nedávala (např. kvůli ostatním) a druhých 50% ti napíše, že je to v pohodě. Já jen psala, že já dítě vždy nechám doléčit, ale stejně vždy od prskalů něco chytí.
PS: taky čekám už na to opravdové jaro
přesně z tohohle důvodu
@Genovesa píše:
Sakra, kdy už bude to jaro a klid?
Klid nebude… nás hned na začátku varovali, že všichni doufají, jak se nemocnist zlepší a ono nic. Že se máme připravit, že na jaře řádí neštovice a spála.
@Genovesa asi bych jí nechala doma. Jestli je trochu oslabená nachlazením a kašlem, může chytit něco horšího.
Ja bych dala. Kdybych nedavala nase dite do jesli, kdyz ma rymu a kasel, tak by tam nechodila od zari do kvetna. Coz nevim, jak by vzal muj zamestnavatel. Vsechny deti v tuhle dobu sopli a kaslou, a co?