Slabá rýma a kašel - do školky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3088
14.4.15 10:41
@Mar__tanka1983 píše:
@Maty1989 tak u nás je tohle (celkem)v pohodě…mě zaměstnavatel zase tak moc nehoní. Od podzima jsem měla možná osm ošetřovaček a jsou v klidu. Jako né že by radostí dělali mexické vlny, ale rozvázačka mi na stole neleží.
Mě jde spíš o to, že když ho nechám s každým kýchnutím doma, tak z něj budu tak akorát dělat skleníkovou kytičku, nehledě na to, že i ta drobná rýma mizí dva týdny, při KO u doktorky (kvůli očr) tak akorát chytne něco v čekárně a z rýmy je chrchel, pak jde do školky po dvou týdnech doma úplně zmatenej…Takže mě ani tak výrazně nejde o to, že s ním nemůžu být doma, jako o to, jestli mi těch pár pčíknutí stojí za to, abych mu narušovala režim a tahala ho po ordinacích nacpaných opravdu nemocnýma dětma…

Tak jasně, to já ani k dr nechodím. Byli jsme jednou, když nás vyhazovali kažou chvíli, tak ať se koukne. Taky vrtěla hlavou, co učitelky čekaj. Takže to prvně skončilo na ORL, kde nám protivnej dědek (chtěli jsme juinou ORL, ale tam neráčili objednávat a tvrdnout tam pl dne jsme opravdu nechtěli) sdělil, že mandle ven, co na to říkám? Slušně jsem řekla, že nesouhlasím a šly jsme. Opět k dr, pro žádanku na alergo.

Já sama měla jako malá problémy s nosní mandlí a dr řekl, že trhání je trápení a kolikrát to nepomůže. Zachránil mě a časem to bylo v pohodě. Proto nechci trápit ani dcerku a snažím se jí pomoct jinak - zjistit, zda nemá alergii, atd.

Takže taky ji nenechávám s každým kýchnutím doma. S takovou by pak ani nechodila do školy a co pak? Bude opakovat ročníky, protože moc meškala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
14.4.15 13:39
@Gosi píše:
na pěst jsou tu uplně jiný… kolik z vás dělá aspoň bylinkový čaj, nebo pravidelně nějákej sirup, homeopatika? možností je spousta, ale raděj budem roznášet „jen“ vodnatou rýmu… hrozně super pro mimina, ty se tím klidně můžou zadusit, viď? aspoň pak nebude třeba řešit jak dohromady práci a školku… :poblion: na preventivní prohlídce na gyndě se taky dělaj stěry a pozorujou případné přednádorové změny a neřeší se až metastáze, ale u dětí je to asi jedno, ty necháme trochu nemocný, dokud nepadnou… :roll:

To jako really? Rýma a metastáze od rakoviny?

Jinak já dítěti dávala homeopatika, Bachovy kapky, akupunkturu, čínský byliny, probiotika, imunoglukan (samozřejmě ne vše dohromady, postupně nebo v doporučených kombinacích), takže rozhodně nemám špatný svědomí, když dám dítě do školky s vodovou rýmou, abych mohla do práce. A pokud mi i vykurýrovaná a tímto nadopovaná chytí rýmu od někoho jiného, tak té mamince nebudu spílat - holt byla oslabená, tak padla. Těžko můžu očekávat, že mi pro ni někdo vytvoří sterilní prostředí.

Jako jo, maminky dopující děti ráno ve školce Nurofenem a Nasivinem jsou svinstvo (hlavně vůči těm vlastním dětem), možná bych jim i něco řekla - ale srovnávat je pomalu s roznašečema antraxu, co Ti otrávěj mimino, to je trochu přes čáru.

Příspěvek upraven 14.04.15 v 19:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
14.4.15 13:45

Nečetla jsem celou diskuzi, reaguji na dotaz zakladatelky. Dítě bych s tímto do školky dala. Píšu to i přesto, že můj syn byl ve školce od září asi 30×, zbytek promarodil. Nedala bych do školky jen v případě, že by to samé udělali všichni ostatní rodiče, což na 100 % nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí