Odstranění nosní mandle u dětí - pomůže operace?

16
31.5.26 21:53

Odstranění nosní mandle u deti

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat kdo jste byl s dítětem na odstranění nosní mandle zda vám operace pomohla a kdyžtak v čem. Dekuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
80426
31.5.26 22:11
@Jitrenk17 píše: Více

ano, a pomohla ve všem - chrápání, huhňání, rýmy, nemocnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5041
1.6.26 05:18

Pomohla velmi. Nemocnost se rapidně snížila a průběh nachlazení zmírnil. Začala se projevovat už i spánková apnoe, proto jsme šli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.6.26 07:13

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
1.6.26 07:16

Dítě přestalo chrápat, nemá apnoické pauzy, na nemocnost vliv nulový.

• Citovat
  • Upravit
5989
1.6.26 09:10
@Jitrenk17 píše: Více

Jde o to co si od toho slibuješ. Holky na tom byly, sice přestali chrápat s otevřenou pusou, ale nemocnost ustoupila až jak postupně rostli, tak nemoci chytají čím dál méně, už jsou max 2× do roka. Nepočítám běžnou rýmu nebo škrábání v krku.Ale pokud bych se měla rozhodovat znovu, tak bych tam druhou dceru vůbec nedávala, myslím si že to nebylo úplně nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19032
1.6.26 09:32

Připíchnu se, když to čtu… syn začal hrozně chrápat, už je to delší dobu (bude to mít asi po otci), tak jsem přemýšlela, zda proti tomu něco je… co čtu, tak odstranění nosní mandle?

Jinak ještě k tématu, já mám zkušenost jen u sebe, jako dítě mi odstranili nosní mandli a mně to pomohlo od časté nemocnosti. Předtím jsem byla co měsíc nemocná, od té doby v pohodě. Ale už jsem byla větší (tak osmá třída, možná? Tipuji, nevím přesně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37295
1.6.26 11:05

Ano pomohla, syn byl před pár měsíci, od té doby nechyta žádné rymicky a kasliky, předtím to bylo ob týden něco a hlavně se mu zlepšilo dýchání, byl sledovany na plicním a výsledky spirometrie ma po odstranění mnohem lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9313
1.6.26 11:08

U syna nam to doporučili, ale nesel. Manželovi ty madle trhali 2× a vzdy mu dorostly, potřetí uz se na to tchyně vykašlala. U syna se nemocnost zlepšila proste věkem, mandle evidentně vliv neměly. A jak postupně roste, tak uz i zacina spát se zavřenou pusou, nechrápe… vsechno se proste vyřešilo „samo“ růstem. Tak jsme radi, ze jsme ho tam nakonec nehnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
1.6.26 16:56

Byla jsem s dcerou v září a od té doby nebyla nemocná. Žádná rýma, kašel, chrápání a to se to u nás točilo pořád, od podzimu do jara, kolikrát měla rýmu a kašlala i v létě… Byla na trhání v 7 letech a jediné, čeho lituji je, že jsem s ní nešla mnohem dřív :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
1.6.26 17:08

Děkuji všem za odpovědi. Nas to čeká v červenci v necelých 6letech.Tak mě právě zajímají vaše komentáře zda pomohlo nebo nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí