Odstranění pachu oblečení z tržnice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Odstranění pachu oblečení z tržnice
Ahoj, nechala jsem se zlákat nízkou cenou bavlněných pyžámek u vietnamců. Prcek rád nosí na doma tenký tepláčky dole do patentu, tak jsem koupila dvoje pyžámka. Jenže i po třech vypráních a týdnu sušení na půdě fakt páchnou nějakou umělotinou
Půjde to něčím odstranit? Za ty peníze jsem mohla mít jedny kvalitnější tepláčky
Většinou nakupuju v tesku, ale toto mě fakt naštvalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vypadá právě celkem slušně, zkoušela jsem přejet žehličkou a nelepí se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě to zkus vysušit rychle, třeba někde doma u topení. Mám zkušenost, že některé věci od vietnamců, které obzvlášť v zimě schnou někde déle, tak jsou pak cítit něčím nedefinovatelným, jako třeba chemikálie a musí se znovu vyprat. Já tam pro děti moc nekupuju, to spíš babičky občas přinesou. Taky spíš kupuju v kiku nebo tescu ty dětské věci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, pokud to není přímo ve vlákně, tak může být aušus třeba klidně textilní barva, ve které tu látku máchali.
V každém případě nejspíš něco, co jen tak nevypereš. Holt nejsme tak bohatí, abychom si mohli dovolit kupovat levné věci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zkušenost
Žiji v Anglii, takže nemám problém koupit skvělé kojenecké oblečky a za cenu, která se tady nevidí.
Jednou při návštěvě rodiny jsem zavítala na velkou vietnamskou tržnici, kdy mne členové rodiny přesvědčovali, jak je tam výhodné nakupovat. První jsem uviděla nesmírný nepořádek z nahazených balíků věcí a to vše doprovázel smrad z plesniviny, či co. Nevětratelná obrovská plocha, neskutečně přeplněná a v tom lidé nakupují pro mimina?
Něco takového by ve VB bylo nemyslitelné, hned by se to muselo odstranit jako hygienicky závadné. Tady holt je zvláštní režim!
- Citovat
- Upravit
U vientamců bych nikdy nenakpovala, je to nekvalitní, nemám jistotu z čeho to vyrobili. Nikdy bych i tam na sebe nic nekoupila a o to vím bych tam nic nekoupila na své dítě. Když slyším je kde to uskladňují a co se s tím děje než se to dostane na tržnici, tak si dokážu představit jak to vypadalo při výrobě. To si raději připlatím, vím že mě to vydrží a hlavně z čeho to je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U vietnamců nakupuji většinou jen tepláky a v kamených prodejnách a kupodivu vždy bezproblémů. Co mě ale v poslední době skutečně naštvalo, byla koupě těhotenských riflí v HM. I po čtyřech vypráních na 60 stupňů, v několika různých pracích prostředcích a po několika vyžehleních neskutečně smrdí nějakou chemikálií nebo čímsi technickým. Skutečně nevím, jak si s támto poradit. Samozřejmě ideální by byla reklamace, ale popravdě, nedokážu si představit, jak by se na mě prodavačky dívaly a zda by nakonec reklamaci uznaly. Nezbývá než zkusit je namočit asi do octového roztoku přes noc.
Nějaká rada? Předem děkuji, J.
- Citovat
- Upravit
V životě bych nekoupila oblečení pro děti ve vietnamské tržnici. Zahodit prosím. Je spousta kvalitních a levných věcí pro děti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlíme v bytě a v takovým to počasí mě doma schne prádlo asi 5 dní, takže si dovedete představit, že vůně, která byla po vyprání určitě nedrží a to to nemusí být ani od větnamců
![]()
- Citovat
- Upravit