Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@peta12345 píše:
@Paoloska Ale u sterilizace se vajecniky neodstranuji. Prerusuji se vejcovody.
Jinak se od letoska zmenil zakon a uz neuklada zadne podminky ke sterilizaci jako drive, jen zena musi sepsat zadost nebo tak neco myslim nekolok tydnu pred zakrokem a musi to mit rozmyslene.Driv byl podminkou pocet deti a vek, dnes uz ne.
Vždyť jsem psala i u sterilizace. Jinak to, že je změna jsem netušila, mě dělali sterilizaci před sedmi lety.
Ahoj chtěla jsem se zeptat,
za měsíc jdu na sterilizaci doktor mi řekl, že při podvázání můžou nastat problémy a teď si nejsem jistá jestli říkal, že mi vemou oba vaječníky či vejcovody.Ve zprávě mám napsano, že podstoupím sterilizaci spůsobem,,SALPINGEKTOMII"
Děkuji za názory ![]()
@anoi rozhodne vejcovody.Pri sterilizaci se vajecniky neodstranuji. Salpinkectomie je odstraneni (preruseni) vejcovodu.Pri odstraneni vajecniku by jsi mela prechod, to by byl problem.
Děkuju moc… včera jsem po tom pìdila na internetu a u doktora jsem se nezeptala jak jsem byla vyjukana… rek ze by to bylo nejlepší řešení. Je mi 33 mám jedno dítě a odebrání vaječnìků mě vyděsilo…operaci mám plánovanou na listopad.Sem si oddychla ![]()
@Klara1234 píše:
@anoi rozhodne vejcovody.Pri sterilizaci se vajecniky neodstranuji. Salpinkectomie je odstraneni (preruseni) vejcovodu.Pri odstraneni vajecniku by jsi mela prechod, to by byl problem.
Děkujuuuu
![]()
@anoi Nemas vubec zac.Noc mi do toho neni, ale neni na to brzy, myslim na tu sterilizaci? Tedy pokud to samozrejmr neni ze zdravotnich divodu.
Je to fakt skoro 100% a pak uz to otehotneni opravdu nepujde, jedine IVF, kdyby se tvoje situace treba zmenila. Jinak to neni nijak slozita operace, tak at to dobre dopadne.
Mám 1 otázku můžu přibírat když mi odstraněnly vaječníky byl důvod proč je odebrat že už teď nemůžu mít děti jenom mě zajímá jestli můžu přibírat ![]()
Chci se zeptat dá se přibrat na váze když mi odstraněnly vaječníky že už nemůžu mít děti jenom mě to zajímá děkuji za odpověď
@Paoloska Ale u sterilizace se vajecniky neodstranuji. Prerusuji se vejcovody.
Jinak se od letoska zmenil zakon a uz neuklada zadne podminky ke sterilizaci jako drive, jen zena musi sepsat zadost nebo tak neco myslim nekolok tydnu pred zakrokem a musi to mit rozmyslene.Driv byl podminkou pocet deti a vek, dnes uz ne.