Odstranění vaječníků

mončís
20.5.13 15:18

odstranění vaječníků

Ahoj, zajímalo by mě jaký na to máte názor? nikdy jsme o tom neslyšela, ale jednou v ordinaci na gynekologii to bylo na nástěnce. Nic takového neplánuji, jen mě zajímá jak s tím tělo bojuje, když se odstraní vaječníky. Přijde mi to dobré pro ženy který děti už neplánují, tak na co do sebe cpát antikoncepci. Děkuji za názory :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
20.5.13 15:23

Vaječníky produkují hormony, tudíž po jejich odstranění nedochází k menstruaci a žena se dostane vlastně do přechodu.
Poékud nechceš děti, stačí přerušit vejcovody, nemusíš si hned nechat odstraňovat vaječníky…
To co se chystá udělat Angelina, je z preventivních důvodů, kvůli rakovině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
20.5.13 15:27
@Aliki píše:
Poékud nechceš děti, stačí přerušit vejcovody, nemusíš si hned nechat odstraňovat vaječníky…

Přesně tak :pankac: Sama jsem podstoupila sterilizaci. Tělo nijak nereaguje, nemá na co. Vaječníky stále fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
20.5.13 15:29

Odstranit vaječníky a tím se dostat do dřívějšího přechodu mi nepřipadne lepší než antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
20.5.13 15:33

Rozhodně si nemyslim, že odstranění vaječníků je nějaká výhra-ženě hrozí velké riziko osteoporozy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
20.5.13 15:36

@baaruunkaa Taky jsem tohle měla na mysli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.13 16:19

Odstranění vaječníků je v lecčems obdobou kastrace, tělu začne chybět spousta hormonů, které tělo masivně ovlivňují a je otázka, jak moc to doktoři dokážou nahradit. Je to naprosto nevhodné řešení

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.5.13 16:21

Samozřejmě, pokud člověku hrozí vysokým procentem rakovina, to je něco jiného, chtěla jsem ještě dodat :mavam:

• Citovat
  • Upravit
mončís
20.5.13 16:23

Děkuji za příspěvky.. nic o tom nevím a zajímalo mě to…né z důvodu, že to chci..to určitě ne :)

• Citovat
  • Upravit
3643
20.5.13 16:52

@mončís ahoj,já vaječníky nemám. Vzali mi je spolu s dělohou, měla jsem rakovinu děložního čípku. Jsem půl roku po operaci a tělo už si o hormony nějakou dobu hodně nahlas říká. :cert: Jen mi je zatím doktoři nemohou dát, protože budu muset asi na další operaci. Určitě není dobrý nápad si je nechat vzít jen proto, že už neplánuju děti. Věř mi, není příjemné bez nich žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22680
20.5.13 16:57

@SuzaG Hodně štěstí a zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.5.13 16:57

Suzo, já psala ten předchozí anonym, ale kašlu na anonym. Já nedávno řešila podezření na genetickou poruchu, jinou než Angelina, ale výsledek by byl stejný. Naštěstí se to nepotvrdilo, tak vím, že je to docela průšvih. Oni doktoři už ale dneska umí fakt hodně, moc ti držím palce. Já vím, že to zní jako fráze, ale nemyslím to tak. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3643
20.5.13 17:16

@Evina66 @julie74 moc děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
20.5.13 19:44

@SuzaG to je mi líto :( tak ať je vše v pořádku co nejdřív! :kytka: já si právě myslela, že to musí dělat nějakej bordel pak s tím tělem.. určitě bych tady tu cestu nevolila kdybych nechtěla už děti..

• Citovat
  • Upravit
9994
21.5.13 13:04

Já si myslím, že to ani nejde jen tak si nechat odstranit vaječníky :think:. I u sterilizace je třeba splnit podmínky pro výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí