Odstraňovač vodního kamene - magnetický

907
13.4.13 23:47

odstraňovač vodního kamene - magnetický

Jaké máte zkušenosti s odstraňovačem vodního kamene na potrubí? Funguje? Máte někdo doma konkrétně výrobek firmy Aquasar? Má fungovat na principu magnetu, namontuje se za vodoměr, zamezí tomu, aby se vodní kámen dále usazoval.

Bohužel musíme rychle řešit tvrdost vody v našem domě, tvrdost je extrémní a ničí vodovodní baterie, sprchu skoro nelze používat (jak rychle se ucpe) atd… nyní mi skoro přestala téct teplá voda v koupelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
14.4.13 06:39

Mame vodni kamen taky mame (stale), ale MOZNA ze ma trochu jinou strukturu - podle sousedu oni ho maj jak sutr, my spis jako kridu, celkem dobre se odstranuje. Ale u nas je silene vapenata voda (melnicka vrutice), tos nevidela. Vsak taky postrebice jsou pomalu do haje. meli jsme zainvestovat do toho hcemickeho odstranovace, me je to ale z duse nesymaptcike.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
14.4.13 07:56

@Pudloslava děkuji za reakci. Ono to u nás bude asi podobné, od Mělníka bydlíme cca 20 km, voda je pro celou vesnici z jednoho hloubkového vrtu. V rychlovarné konvici se za pár dní vytvoří krusta jako vaječná skořápka - to by mě až tak netrápilo. Ale že teplá voda z ohřívače (tepelné čerpadlo) teče s až 5mm velkými šupinami vodního kamene, které ucpávají baterie, sprchu použít nelze, tak to mě trápí dost. Navíc jsem zjistila, že to může ucpat i trubky a pak bychom museli překopat pár let starou koupelnu, to bych teda nerada. Dokud jsme měli bojler, tak jsem problém neviděla, kámen se asi usadil v něm a nepokračoval do trubek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.4.13 08:13

@Alenaxxxx
máte udělaný rozbor vody? Pokud ne, tak nákup,,něčeho,, na netu bývají dost často vyhozené peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
14.4.13 09:43

No tak zrovna princip magnetického odstraňovače vodního kamene mi prodejce nedokázal uspokojivě vysvětlit. Když se začal ohánět nanotechnologiemi :mrgreen:, tak jsem se zeptala na to, zda na to má nějaký certifikát o zdravotní nezávadnosti a prej „to není potřeba“ :zed: :zed: :zed: :roll: My máme vodu tvrdou jaxswině, kam se hrabe Mělnická vrutice :( a před myčkou, pračkou a okruhem do koupelen a hajzlů máme akorát fosfátový filtry z Obi. Nevím, jak moc to pomáhá, ty soli se v tom teda vůbec nerozpouštěj, už tam máme rok jednu náplň. Netuším čím to je, asi máme tak tvrdou vodu, že i fosfáty jsou na ni krátký :nevim: :mrgreen:
Iontoměniče jsou drahý jak kráva i na provoz, u nás by ta spotřeba soli a vody na vyčištění byla šílení to si radši jednou za 2 roky vyměním veškeré kohoutky i sprchu, vyjde to levněji a mám to zas nové. :dance: Holt mi musej kohoutky stačit ikeácký a ne nějaký designový za desetitisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
14.4.13 11:32
@peggy.sl píše:
@Alenaxxxx
máte udělaný rozbor vody? Pokud ne, tak nákup,,něčeho,, na netu bývají dost často vyhozené peníze..

Rozbor jsem viděla od provozovatele VaK, ovšem kromě toho, že je voda velmi tvrdá z toho stejně nic nevyčtu. Škodliviny (jako dusičnany např.) jsou hluboko pod limitem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.4.13 19:41
@Alenaxxxx píše:
Rozbor jsem viděla od provozovatele VaK, ovšem kromě toho, že je voda velmi tvrdá z toho stejně nic nevyčtu. Škodliviny (jako dusičnany např.) jsou hluboko pod limitem.

Takže máte vodovod? Co železo a mangan? Je tam někde napsaný? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
14.4.13 20:06

@peggy.sl ten rozbor jsem našla na netu, vkládám snad to bude čitelné. Nutno podotknout, že to je rozbor za 3 obce a v těch ostatních 2 ředí vodu z povrchovějších vrtů, takže u nás bude v tom rozmezí platit jistě ta horní mez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
907
14.4.13 20:30

Ten rozbor po kliknutí přečíst jde :-)
Pokud by magnet nefungoval a chemické odstraňování nechci, tak mě ještě napadá jednoduché řešení dát za tepelné čerpadlo na trubku TUV nějaký filtr typu sítko. Teplá voda nám teče s pískem, kterého není zrovna málo. Schválně jsem nabrala dnes po koupeli jen co zbylo po vypuštění vody na dně vany a je toho skoro lžička písku a šupinky veliké několik mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný