Odvolání k maturitě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ohl. maturity z matematiky… Moje sestra bohužel neudělala zkoušku z matematiky o 2 body, učitelka jí poradila odvolání. Dá se to takhle řešit? Máte s tím někdo zkušenosti? Ségra je na prášky, no a my z ní taky
proč se nezeptá přímo ve škole? odvolání možné je, otázka, zda uspěje
2 body by možná ukecat šly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se No právě jí to učitelka poradila, ale já nevim, dva body… Tak by mě zajímalo, zda s tím tady někdo má zkušenosti…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz ohl. maturity z matematiky… Moje sestra bohužel neudělala zkoušku z matematiky o 2 body, učitelka jí poradila odvolání. Dá se to takhle řešit? Máte s tím někdo zkušenosti? Ségra je na prášky, no a my z ní taky
Zkušenost nemám, jen poradím, ať si hlídá lhůty - aby to neprošvihla, než se rozhoupe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@martina.se No právě jí to učitelka poradila, ale já nevim, dva body… Tak by mě zajímalo, zda s tím tady někdo má zkušenosti…
2 body jsou ukecatelné.. otázka, kdo to bude posuzovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje neteř neudělala test z angličtiny o jeden bod. Také se bude odvolávat. Lhůta na odvolání je tam tuším 30 dní. Ale moc nevěříme, že jí odvolání pomůže ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mi to uteklo o 3 body a upřímně řečeno se odvolávat pro jistotu nebudu. Navíc si nedokážu představit, jak by její odvolání mělo probíhat.
Nemyslím si, že jsou ještě vyrobeny další testy pro ty, kteří se odvolají. Test je jeden a identický pro všechny. Musí se zeptat ale ve škole. Myslím, že by nebylo fér, kdyby jí dali po odvolání ten samý test. Ten bych s takovou zvládla na jedničku, když už je nejen zadání, ale i řešení.
Možná ještě ústní obhajoba mě napadá, že by to mohlo být řešení, ale do toho bych teda nešla vůbec.
Každopádně jen spekuluji, skutečnost může být jiná, ale spíš se přikláním ke svému názoru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem neudělala maturu z matiky..
no tak jsem to udělala v září..ani mě to nenapadlo se odvolávat, ale ani mi to tenkrát nikdo nenabízel.. ![]()
- Citovat
- Upravit
A navíc si myslím, že takové odvolání je zbytečné vyčerpání pokusů, ne? Máme 3 pokusy na matematiku (jaro, září a jaro 2015). V případě, že by to nezvládla obhájit, opět by bylo značně nefér vůči ostatním, kdy by se jí to nepočítalo jako vyčerpání dalšího pokusu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U matematiky to nemá smysl. Co vím, tak jen pár lidí loni uspělo u odvolání u písemných prací z češtiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Maculinka žádný další pokus odvolání není. jen se posuzuje, jestli test opravili dobře..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Veškeré info je tady: http://www.novamaturita.cz/…4037096.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Švagr zkoušel odvolání hned první rok co státní zavedli, neudělal jazyk a měl smůlu, udělal to potom v září, tužím, že na jaře mu to uteklo právě o 2 body
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vloni uspělo s odvoláním cca 26 studentů z více jak 1500.
Asi nic nedá za to, že to zkusí, ale nevkládala bych do toho velké naděje.
Osobně bych se začala učit na září, protože to očividně neuměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkuste to, ale moc na to nespoléhejte. Spolužačka neudělala češtinu o 1 bod a odvolání jí zamítli. Vlastně ho zamítli úplně všem z naší školy, kdo o odvolání žádali. Byli jsme ale ti úplně první, kdo maturovali státně a bylo to trochu jiné. Písemné byly až po ústních, slohovky opravoval Cermat atd. Pak se to prý hodně měnilo, tak možná i s odvoláním je to už jinak, než za nás a je větší šance. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit