Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No a můžeš jít ještě jiný den? Já měla v pokynech, že od 9 večer jen pít čistou vodu. Ale ani tak mi nepřijde dobrý nápad si dát k večeři něco vyloženě sladkého (jako třeba ten půl pytlík bonbonů)…obzvlášť, pokud to tak člověk normálně nedělá. Byla by škoda, aby ti to kvůli tomu vyšlo nějak hůř.
No, jeste teoreticky muzu v utery, ale potom uz bohuzel maji zavreno. Chtela jsem to stihnout zitra, ale taky mam strach z toho zkresleni..
Ale je to posledni den, tak jsem z toho taky takova nervozni, ale mozna je to lepsi napad..
Nevim, co me to popadlo. Ja tedy sladke jim v tehotenstvi vic, jinak jsem v normalnim stavu moc nejedla. Ale abych se pred odberem chovala jako zvire, tak to jsem prekvapila i sebe
![]()
Já bych šla radši v úterý a předtím si dala normální večeři a pak už jenom tu vodu bez bonbonů
Lepší, než kvůli tomu muset zbytek těhotenství držet dietu.
Normálně zítra běž. Pokud takhle láduješ sladký běžně, tak aspoň uvidíš, jak se s tím tělo umí poprat. A kdyby to nevyšlo, tak holt přiznáš, že jsi jedla sladký a zajdeš tam ještě v úterý.
Já myslím, že pokud těhotenskou cukrovku nemáš, tak se s tímto tělo normálně poradí. Ja jsem před testem snědla večer celé balení těch mražených profiterol z Lídlu
a vyšlo mi to zvýšené. Přiznala jsem barvu a test opakovala. To už jsem si dávala pozor a celý den jedla opravdu jen zeleninu a nic sladkého a test vyšel ještě hůř. ![]()
@Janli píše: Více
Jasně, zdravotní pojišťovna to přece zaplatí.
Dekuji, tak tedy pujdu a snad to bude dobry. Taky si myslim, ze by se clovek nemel omezovat- teda, mne bylo receno, ze mam jist normalne a lacnit minimalne 8h, coz dodrzuji. Tak dekuji vsem ![]()
@Anonymní píše: Více
pamatuji si maminku, co večer před odběrem snědla tabulku čokolády. No výsledky špatné. Nevím co ji k tomu vedlo, když věděla, že jde na odběr. A nepříjde mi to jako omezování. Normální jídlo nikdo nezakazuje.
Pro kazdeho je asi „normalni“ vecere odlisna, proto se rika, ze ma clovek jist to, an co je zvykly
a momentalne zde sedim a bylo mi receno, ze je to jenom dobre, alespon uvidim, jak to telo doopravdy reaguje na cukry ![]()
Moje lékařka mě upozorňovala, abych jedla rozumně, protože ty testy jsou psolední roky tak utažené, že člověk, který nejí rozumně, nemá moc šancí projít, i když tu cukrovku nemá.
@Anonymní píše: Více
Co já vím, poslali jí domů. Ptali se jí, jestli ta čokoláda byla alespon hořká. Nebyla.
@Cirrus fibratus píše: Více
Zrovna těhotenská cukrovka je tak vážná, že se to dá pochopit. Není to běhání na gyndu s negativním testem a “pocitem”.
Tak prosla jsem
a cekaji me dalsi 2 odbery, dekuji za rady kazdopadne
@Janli píše: Vícea souhlasim. Navic, pokud clovek splni veskere pozadavky, tak na to ma pravo a ja rovnou dostala 2 zadanky pro pripad, ze by napoprve odber nevysel.
Holky, jsem asi krava, ale mam jit zitra na ogtt, jelikoz jsem ve 27. tydnu a pote jsou svatky a je to predposledni den, kdy muzu jit. Jenomze jsem se vecer trosku zapomnela a snedla jsem tvarohacek (jogurt) a dala jsem si pul balicku bonbonu
.. Cca 8,5 hodin pred odberem. 
hlavu

Co ted s tim? Ovlivni to vysledky? Nejradsi bych si