Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, přemýšlím o koupi ohřívače lahví a chci se zeptat: Můžu v něm ohřívat i mateřské mléko? Nebo je to jen na UM? Nedovedu si totiž představit, že MM bude v lahvi v ohřívači několik hodin. Ohřívač bych chtěla používat hlavně v noci, je to možné, nebude vadit, že se bude přes den vypínat? Díky za názory
Ohřívač ohřívá jen v danou chvíli. Není to na to, abys do toho dala láhev s MM/UM a nechala ji několik hodin teplou. To se zkazí MM i UM. Na MM jsem používala, je to stejné jako ohřívat ve vodní lázni.
Ohřívačku máme a používám ji teď na ohřívání příkrmů.
Nemám s tím vůbec žádné zkušenosti - zatím:-) Takže když budu chtít v noci teplé MM, jak dlouho předtím tam musím láhev vložit. Billi můžu se zeptat jakou ohřívačku máš? Díky
@danulkah máme od Aventu a jsem maximálně spokojená.
Podle množství, tak 2 minutky.
Ohřívačka je hlavně na MM. Mléko v ní rozhodně nestojí celou noc. To se skladuje v lednici a když ho potřebuješ, dáš lahvičku do ohřívače a necháš ohřát. Přes den klidně může být vypnutá, akorát je dobré vylít z ní vodu a dát si na noc novou, ať ti nezaroste žabincem.
A není lepší normální mikrovlnka nebo vodní lázeň? Co má ta ohřívačka navíc?
@ivuska.h MM bych teda do mikrovlnky nedávala ![]()
Jinak je to stejné jako vodní lázeň a přiznávám se, že u mě je to o pohodlnosti. Narvu do ní viapohárek, zmáčknu pár čudlíků a za chvíli mi to zapípá, že to je hotové…
Výrobce varuje před ohříváním v mikrovlnce, no ale já třeba zjistila, že příkrm tam mám ohřátý rovnoměrně max.po zamíchání během pár vteřin. V ohřívačce to trvalo i několik minut a muselo se krutě promíchávat a pořád zkoušet. Jinak na MM je lepší ta ohřívačka, já odstříkávala a krmila stříkačkou cca 2 měsíce/neuměl sát byl nedonoš./ a trvalo to chvilku. UM jsme dělali vždy čerstvé, v noci připravená termoska s horkou vodou. Také jsem měla Avent a spokojenost, ona se dá sehnat bazarová za slušný peníz.
@ivuska.h Proti lázni snad jenom to, že ti to ohřeje opravdu na požadovanou teplotu, takže pak neřešíš, žes to krapet přetáhla. MM se v mikrovlnce neohřívá ani ne tak proto, že by to bylo nerovnoměrné (na to stačí prolkepat), ale protože obsahuje i laktobacily a bílé krvinky a ty to prostě nerozdýchají.
@Billi píše:
@ivuska.h MM bych teda do mikrovlnky nedávala
Jinak je to stejné jako vodní lázeň a přiznávám se, že u mě je to o pohodlnosti. Narvu do ní viapohárek, zmáčknu pár čudlíků a za chvíli mi to zapípá, že to je hotové…
Proč ne? Já ho tam ohřívám ![]()
@kotyk píše:
@ivuska.h Proti lázni snad jenom to, že ti to ohřeje opravdu na požadovanou teplotu, takže pak neřešíš, žes to krapet přetáhla. MM se v mikrovlnce neohřívá ani ne tak proto, že by to bylo nerovnoměrné (na to stačí prolkepat), ale protože obsahuje i laktobacily a bílé krvinky a ty to prostě nerozdýchají.
Hm, tak to bych asi řešila, kdybych dávala jen MM z lahve, na ten náš dokrm 1× denně max. je to šumák ![]()
Takže to není tak, že než půjdu spát, dám si do ohřívače láhev s MM a když se malý v noci vzbudí, je to připravené k pití. Pochopila jsem to tak, že tam to MM stejně musím dát chvíli předem, ohřát a vypít? Ohříváme ve vodní lázni, malý je strašně nedočkavý a v noci křičí hlady. Potřebuju něco, kde jen vemu láhev a jde se krmit:-)
@danulkah nic takového není. MM musí být v chladu jinak se zkazí. Jediné, kde to je hned připravené je prso…
@danulkah Bohužel ne. Pokud máš opravdu super hyper nedočkavce, tak je nejrychlejší prso a po něm voda - mikrovlnka - UM ![]()