Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím, děvčata, doporučte mi okna, která jsou nejlepší. Vím, že je dělá více firem, ale zajímají mě Vaše zkušebosti. Máme dům u frekventovane silnice a je to peklo. Diky moooooc
My mame normalni plastaky a to u nas, cca 30m od oken hrajou kolikrat koncerty a jak jsou zavrene, neslysime nic. Na auta si myslim, ze plne staci ![]()
Nejlepší asi budou ta, která mají nejlepší hodnoty tepelné a hlukové izolace. Možná by stálo za to, napsat email nějakému výrobci/prodejci s prosbou o doporučení. Ale faktem je, že hodně takových bývá tady…
My máme okna Actual a neslyším ani štěkat našeho psa venku, ani děti, což mi občas vadí ![]()
Ahoj, hele my máme taky plasťáky sestavené tak aby nepropustili až 50 decibelů a je to znát. Máme je s nějakým protihlukovým zasklením, to nám doporučili u vekry. Docela jsem se bála že to bude stejné jako každé jiné okno, ale je fakt že když se okna zavřou je ten rozdíl fakt znát.
Ale to my taky mame plastova okna. Mame je uz 11 let, ale asi nemame ta skla trojita a kdesi cosi… proste potrebuju vedet ktera okna nejlip tesni a maji dobra skla. Hlavne znacku potrebuju. Jinak dekuji vsem.
Mam okna s klasickym dvojsklem a vadi mi hluk z cesty, ktery propousteji vcetne vibraci…trepe se lustr a to bydlime 50 m od cesty
uvazuju o proste vymene dvojskel za trojsklo, ramy by zustaly stejne. Zkousel to nekdo a pomohlo to? Nebo jak to udelat, aby byl dobry efekt a nizsi naklady?
@Veveří píše:
Mam okna s klasickym dvojsklem a vadi mi hluk z cesty, ktery propousteji vcetne vibraci…trepe se lustr a to bydlime 50 m od cestyuvazuju o proste vymene dvojskel za trojsklo, ramy by zustaly stejne. Zkousel to nekdo a pomohlo to? Nebo jak to udelat, aby byl dobry efekt a nizsi naklady?
Ano, presne tak. Mame dvojita klasicka okna plastova. Chci ale jen vymenit ta kridla. Doufam, ze ta trojita hluk nepropusti.
Myslím že by to asi šlo, a nemuselo by to ani stát tolik, ale já někde četla že dvojsklo je proti hluku lepší, že u trojskla může to prostřední rezonovat právě nebo tak nějak tak nevím :/ ono existuje i nějaký přímo protihlukový sklo myslím, ale to už by zas asi bylo dražší no.. zkusila bych se asi spíš zeptat tam kde jste okna kupovala jestli to nějak půjde.
A nevíte někdo jak se ta speciální protihluková okna jmenují?
Díky
To bohužel teda přesně nevím, ale podle mě když si někam zajdete tak kde jste okna kupovala a prostě řeknete že chcete protihluková okna, tam by vám asi měli říct víc než já
hlavně doufám že vám to pomůže, pamatuju si jak to bylo u nás když jsme měli ještě stará okna.
No ja se prave ptam tady pro to, ze chci zkusenosti a urcityma zbackama. Kazd vyrobce mi bude rikat jak je to jejich okno nejlepsi a kolik dcb zachyti atd… ja bych radeji zkusenosti lidi s urcitym typem. Proto tady porad tak vyzvidam ![]()