Okna odrážející slunce

167
18.8.16 18:05

Okna odrazejici slunce?

Ahoj holky, mam dotaz. Existuje neco jako kvalitni plastova okna /trojskla/, ktera maji system odrazu slunce, takze v pokoji je mensi vedro? Udajne ano, ale na netu jsem nenasla. Tady na diskuzich jsem nasla akorat folie, co se na okno nalepi. Pokud nekdo mate, ci vite, prosim o info, o jaky okna jde, a jestli delaji jakykoliv rozmery. Diky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
18.8.16 19:02

Vždycky se to řeší foliemi, jen u oken na zakázku se folie mohou nalepit dovnitř do okna. V reálu se to moc nedělá, protože je to drahé a v případě potřeby odstranění fólie je třeba vyměnit nebo rozebrat celé okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
18.8.16 19:30

Kontaktovala bych „velkeho“ vyrobce oken ci se přímo obratila na vyrobce skel, at ti poradí / doporučí. Urcite existuje řešení. Jsou specialni skla na různé světové strany :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
18.8.16 19:30

@ragnar Existují trojskla s prostisluneční ochranou, ale dávat je do RD je neefektivní. Jsou to skla především určená pro osazení v admin. budovách, s cenou kolem 3.000,–/m2. V RD naopak potřebujete poměrně vysokou hodnotu propustnosti sl. energie a ochranu proti slunci řešit přes vnější stínění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
18.8.16 20:37

Ahoj, moc diky za info. My budeme mit okna v obyvaku a detskem pokoji na jih. Uplne identicky jsme to uz drive meli, a v pokojich je pak sileny vedro. Venkovni zaluzie moc nechci, znam plno lidi, co je ma- cca 3-5 let OK, pak jen komplikace- poruchy, protekla fasada, tepelny mosty atd… navic nam zaluzie vychazeji spatne kvuli sirce oken, vysvetloval mi to staveb dozor, nepochopila jsem :lol: Folie pry OK a vydrzi dnes uz strasne dlouho, ale chtela jsem spis rovnou okna, co slunce nejak odrazeji. Staci mi to jen na jizni strane. @Sojkka nevis presne o jaky okna jde, ze bych se jen koukla co a jak? Diky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.8.16 20:40

Dělají se i pokovená skla. Kvalitní fólie mají různý účel. Zachovat světlo, ale odrážet tepelné záření není nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
18.8.16 21:15

A myslite, ze ty folie nejsou na okne videt? Opravdu to vypada jako „normalni“ okno?
Asi to bude nakonec opravdu to nej reseni… chapu to dobre, ze si necham vyrobit okna a az potom nekde folie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
18.8.16 21:32

Parsol, Stopsol

jsou to skla pokovená (zrcadlí), ale zase to nebude žádnej zázrak, okna na jih/jihozápad/západ prostě potřebují stínění (třeba přesahem střechy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.8.16 21:37

Hned prvni odkaz ve vyhledávači.
http://www.sunshield.cz/…okenni-folie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
18.8.16 21:46

Diky, uz jsem se tim ted nejakou dobu probirala! :kytka: Teoreticky se to cte krasne, myslela jsem spis praktickou zkusenost nekoho, kdo ma folie doma nalepeny- jak to vypada, jestli to opravdu pomaha. Ale na to jsou tu urcite diskuze, tak kouknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.8.16 21:50

Já mám bezpečnostní fólie už z výroby skel. Poznat není nic. Termo fólie trochu zatmaví skla, ale pokud nebude zrcadlová, tak to taky moc nepoznáte, pokud nebudete mít vedle sebe sklo S a BEZ. Dodatečná montáž je vždy hodně závislá na kvalitě potažení. Poznat to je na okrajích, ledaže by okna měla sundavací lišty. Na RD si zrcadlové fólie moc představit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.8.16 09:33

@Ivan PPZ super, jestli to jde vyresit uz takto ve vyrone skel, tak mi to pripada jako nej reseni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
19.8.16 10:04

To záleží na výrobci oken. Nevím, jestli může zákazník ovlivnit přímo kvalitu skla. Ale předpokládám, že pokud si do oken objednám skla s nějakou „funkcí“, tak to nebudou lepit sami, ale už to objednají z výroby skel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
19.8.16 11:33
@Ivan PPZ píše:
Já mám bezpečnostní fólie už z výroby skel. Poznat není nic. Termo fólie trochu zatmaví skla, ale pokud nebude zrcadlová, tak to taky moc nepoznáte, pokud nebudete mít vedle sebe sklo S a BEZ. Dodatečná montáž je vždy hodně závislá na kvalitě potažení. Poznat to je na okrajích, ledaže by okna měla sundavací lišty. Na RD si zrcadlové fólie moc představit neumím.

Přepokládám, že vy máte bezpečnostní sklo, kdy je fólie umístěná mezi 2 skl. tabulemi a tvoří celek. To není totéž jako dodatečně umístěá fólie na sklo, která má výrazně omezenou životnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
19.8.16 11:34

@Ivan PPZ Poznat to bude sakra dost a to jak esteticky, tak i na světelné pohodě uvnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí