Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Většinou trvá dlouho než se to srovná. Když jí a pije není důvod nikam lítat. Vař dietně a přidej třeba probiotika nebo tak něco. A vynech mléko. Něco vážnějšího by se projevilo fakt jinak.
Ty střevní svině řádí, kluci už měli, já si užívám od včera… Dala bych Enterol třeba
Vyčkala bych a přidala probiotika, myslím, že je to normální. Mladší zvracel v sobotu a dnes to taky nevypadalo zrovna pěkně… Řádí to teď hodně. Manžel zvracel včera večer, starší v noci. Manžel mi pořád opakuje, že mě to taky čeká, takže čekám ![]()
Jinak teda malá zvracela v noci. A má průjem. Měla banán a čaj a teď oproti zvyklostem spí. Tak je to asi infekční, já myslela, že jí spíš něco nesedlo. Ale jak to čtu, tak to teda řádí pěkně ![]()
Řádí to jak blazen, ja to resim s prestavkama uz mesic. Doktorka nic nenasla, tak na dietu. Ale zjistila jsem, ze Laktobacilky mu to akorat zhorsuji, coz je divny, ale je to tak. Oni rozkladaji cukry na kyselinu mlecnou, takze vlastne kvasi, takze zas takovy vsemocny asi nebudou.
Ot je normální, syn to měl dost přes týden, po střevní viroze.
Ahoj, obnovuji diskuzi. Dcera, školačka skoro 8 let začala v mít pondělí dopoledne bolení břicha. Měla asi 5× během dne vodový průjem. Od té doby taky málo jí, ale jinak se nejeví nemocně. Pouze ji cca 5× za den začne bolet břicho a musí na wc. Má vodnatý průjem. Doktorka nám ve středu naordinovala smectu, jinak bere ještě probiotika a drží dietu - 3. den jen rýže, libové maso ( to skoro nejí), suchary, banán, černý čaj. Zatím všechno beze změny. Má to už 5. den.
Jeli byste znova k doktorce? Ta naše tam dneska ani příští týden není, ale má zástup (jen pro akutní případy). Je toto normální průběh střevní virózy? Trochu se bojím nějakého většího problému.
Syn má asi čtvrtý den mazlavou stolici okrové barvy. Začalo to jednorázovým zvracením a ztrátou chuti k jídlu, takže jakoby nějaká střevní chřipka. Teď si dojde jednou za den, ale ta barva se mi fakt nezdá. Chuť k jídlu se mu teda dneska už zlepšila. Je trochu nafouknutí, prdí (a dost smrdí) a než se vykaká, tak si občas postěžuje na bolavé bříško. Nevím, jak dlouho mám čekat než se to zlepší, mám strach, aby to nebylo něco vážnějšího. Nebo jen prostě normální průběh virózy? Díky za rady.