Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
jednoduchá otázka - je normální, že devítiletý kluk nezažil erekci? Probírali s tatínkem přiměřeně věku otázky sexu a reprodukce. Druhý syn zná a zažívá. Devítiletý tvrdí, že nikdy nic. (celkově to vypadalo, že tedy jdeme s informace zoufale pozdě, nevěděl vůbec nic a všemu se hrozně divil
)
Může to souviset s občasnou enurézou? (poluci a pomočení odlišit snad umím - i když kdo ví).
Mám nechat být, že je to prostě normálka, nebo někde vznést dotaz na odborníka?
Já bych to asi nechala, tatínek si myslí, že to normální není.
Díky za komentáře.
@Chotebor Erekci má i můj 4 letý syn, mají jí i batolata… Takže ne, normální to není.
Prosím Tě nechte ho žít. My jsme to snad neřešili vůbec, kluk je úplně normální
.
Tak za konzultaci s lékařem asi nic nedáš, u obou našich kluků od malá zcela normální a přirozený jev…
@Chotebor není to normální, ale možná prostě neví, o co jde. Takže bych to zatím nechala být.
@Chotebor erekci maji i miminka…muj syn imrvere..rad si hraje
pro me je zahada spis to ze by sis jako maminka nikdy nevismla…tomu vubec nerozumim…ne ted v 9 ale leta predtim.
@KackaDoup píše:
@Chotebor erekci maji i miminka…muj syn imrvere..rad si hrajepro me je zahada spis to ze by sis jako maminka nikdy nevismla…tomu vubec nerozumim…ne ted v 9 ale leta predtim.
Spíš mně nenapadlo o tom přemýšlet, že by ji měl mít. To snad nikdo nesleduje.
@nakukovatelka píše:
Prosím Tě nechte ho žít. My jsme to snad neřešili vůbec, kluk je úplně normální.
Taky doufám, ale manžel se trošku bojí.
@Chotebor tak to se na me nezlob, to nechapu…musela bych byt totalne slepa…nevidet syna nikdy naheho..na nocniku apd, proste pro me je toto nepochopitelne.
@KackaDoup píše:
@Chotebor tak to se na me nezlob, to nechapu…musela bych byt totalne slepa…nevidet syna nikdy naheho..na nocniku apd, proste pro me je toto nepochopitelne.
Taky si neumím představit, že bych to nikdy neviděla třeba při koupání, převlékání.
@Chotebor píše:
Spíš mně nenapadlo o tom přemýšlet, že by ji měl mít. To snad nikdo nesleduje.
a ty jsi dítě nepřebalovala a pod? Vždyť tohle je běžné už od mimina ![]()
To mi přijde hodně zvláštní a taky to, že bys jí sama u něj nikdy nezažila od miminka. U obou svých kluků nemusím sledovat, jestli, ale kolikrát za den ji mají, a to nevidím všechno, speciálně starší si s ním každou chvíli hraje a pak chodí se stanem na slipech
. Asi by to za nějakou urologickou konzultaci stálo, nakonec jestli trpí enurézou v 9 letech, tak někde musel být minimálně vyšetřený.
@martina.se píše:
a ty jsi dítě nepřebalovala a pod? Vždyť tohle je běžné už od mimina
To samozřejmě ano. Ale nenapadlo mně, že by mělo být něco špatně když nemá erekci, když ho zrovna přebaluji/myji. Prostě se mi to nějak nepropojilo doteď, že jsem jí u něj asi nikdy neviděla.
@Chotebor píše:áha, tak to ju.. tak se zeptej u dr, až tam s nim půjdeš.
To samozřejmě ano. Ale nenapadlo mně, že by mělo být něco špatně když nemá erekci, když ho zrovna přebaluji/myji. Prostě se mi to nějak nepropojilo doteď, že jsem jí u něj asi nikdy neviděla.