Červený zadeček, už si nevím rady

2345
29.3.15 19:31

Červený zadeček, už si nevím rady

Ahoj maminky,
mám chlapečka, skoro osmiměsíčního, vždycky měl prdelku jak ze žurnálu a poslední měsíc dva má mezi půlkama a občas i kulky děsně zarudlé. Hodně pije a hodně jí, takže asi dráždivá moč a stolice, ale co s tím? Už jsem zkoušela snad vše:

1. změnit ubrousky
  2. změnit plíny

3)Měnit je častěji (10 denně)

1. Imazol, Sudocrém, Bepanthen, Pytiol
  2. Odvar z řepíčku a máchat, větrat hodně…

K mé dr.jdem za 14ct dní. Myslím, že ho to nebolí, ale je to zapařený a fakt to vypadá blbě, i tak mi je ho líto.

Měl někdo něco takového a existuje nějaká i třeba babská rada? Malý vypije cca 450 čaje a 450 mlíka za den, úak papá už příkrmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3380
29.3.15 19:35

Nepoužívat ubrousky, aspoň doma. Já je oplachovala v umyvadle, když jsme byli celý den na ubrouskách bylo to hned poznat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
29.3.15 19:35

@Macice13 Zrušit ubrousky, zkusit látkovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
29.3.15 19:36

Moje dcera na to trpi do dnes..a to uz ma skoro sest…staci trosku se zaparit a je to…jako mimco pomahalo - napouzivat igelitovy pliny…nebo je pouzivat minimalne…koupila jsem par latkovych a hodne vetrat, neoblikat tak aby se zaparil, zpotil apod…nepouzivat zadny ubrousky ale jen vodu…dodnes pouzivam nivea baby SOS krem - zabira okamzite…ale kazda prdelka je jina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
29.3.15 19:36

Nepoužívat ubrousky a já jsem omývala černým čajem. Taky to pomohlo a hodně větrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.3.15 19:37

Předně bych úplně vynechala vlhčené ubrousky. Zkus třeba olej Medvídek na čištění.

Na mazání jsem párkrát sáhla po Framykoinu, když už nic jinýho nezabíralo. Stačí dvakrát denně tenoučkou vrstvu, přes to třeba Sudocrem, a takto stačí dva dny a byl klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6720
29.3.15 19:39

Doporučuju krém Weleda měsíčkový kojenecký krém, vážně zabírá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
29.3.15 19:40

Jsem taky pro Weledu :palec:

• Citovat
  • Upravit
9166
29.3.15 19:41

A mokvá mu to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843

Nám zabíral krém z DM, kulatý velký zelený obal babylove, stojí kolem 50,– Kč, ale kvalitně je mnohem lepší než sudokrém, bepanten atd. namazat hrubou vrstvu. Malý má teď 2,5 roku občas se taky zapaří, tak namažu a po chvilce už hláí, že je to v pořádku a do hodiny mizí i červená barva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
@kacabus píše:
Nepoužívat ubrousky a já jsem omývala černým čajem. Taky to pomohlo a hodně větrat…

Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401

Ja jsem pro cerny caj- potirat vyluhovanym sackem + michana mast se zinkovym olejem na recept nebo zasyp se zinkem tez na predpis (vecer jsem namazala ci zasypala a rano bez jedineho flicku) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
29.3.15 19:42

Co se tyce,,mazani" neporadim.Mam doma snad vsechny kremy a maste a stejne se sem tam oprudi vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
29.3.15 19:44

Určitě bych úplně vynechala ty ubrousky. :) I když se to nezdá, tak když pak malého zabalíte do pliny, tak ta voda z těch ubrousků pěkně žere. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.3.15 19:44

@Macice13 Úplně vynech vlhčené ubrousky, zadek mu myJ jen vodou (nejlepší je koupit perlan a nastříhat si ho na „ubrousky“), nechat větrat, co to jde.
Jinak pokud mu třeba rostou zuby a má k tomu agresivní stolici, tak s tím toho moc neuděláš. Mému stačilo v době růstu zubů být 5- 10 min v pokakané plíně a zadek měl jak pavián.

Ještě můžeš zkusit kalciovou mast a mazat při každém přebalení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí