Průběh odšivení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
28.3.15 09:38

Průběh odvšivení

Ahoj holky,
moje dcera ve dvou letech chytla vši, vůbec nevíme kde, do školky nechodíme, s cizíma dětmi se nestýkáme, je to pro nás záhada, ale na co bych se chtěla zeptat.
Jak u Vás probíhalo odšivení?
V pondělí jsem našla ve vlasech asi 20 hníd a dvě živé potvůrky, nevím zda už to byla veš nebo nymfa.
Hned jsem koupila šampon ( v lékárně nám dali paranit ), nechala jsem působit, pak vyfoukala a ještě dceři vlásky vyžehlila. Druhý den jsem ve vlasech nic nenašla.
Vše jsem vyprala, vyžehlila, vysála.
Ještě jsem koupila sprey difusil, ten jsme si dali s přítelem, my jsme u sebe žádné potvůrky nenašli.
Ještě jsem četla o tee tree oleji, tak jsem dala i to.
Od pondělí, každé ráno dceři vlasy kontroluji, občas najdu ještě hnídu, ale i takové malé asi nymfi, je to normální, že tam stále jsou?
Už jsem bezradná, dcera už ráno nechce sedět, přeci jen jsou jí dva roky.
Prosím o info, zda mám pro to udělat víc.
Moc díky Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2466
28.3.15 10:06

@Veru999 tak já jsem dcerce vytahala z hlavy úplně všechny hnidy.Ale četla jsem, že to odroste. Myslím, že jsi udělala co jsi mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.3.15 10:10

@Anetta mě právě zaráží, že tam pořád nacházím něco živého :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.3.15 10:21

@Veru999 Pokud nacházíš něco živého, není odvšivená. Můžeš denně kontrolovat hlavu a vytahovat hnidy a nymfy a doufat, že nic nepřehlídneš.
Ty šampony většinou zlikvidují pouze živé vši, hnidy to přežijí a pak se z nich vylíhnou nymfy - proto nacházíš stále něco živého. Ovšem nymfa neklade vajíčka (=hnidy), takže by mělo stačit po týdnu znovu umýt hlavu nějakým šamponem proti vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.3.15 10:22

Jo, určitě bych umyla pak hlavu i sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.3.15 10:26

@Alichi díky moc, tohle jsem si myslela, zítra nás čeká druhé mytí šamponem, proti vším, tak snad pak už nic nenajdu, achjo, už aby to bylo pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.3.15 10:34

@Veru999 Přeju, ať to zabere.
My jsme to naštěstí (jestli se to dá v tomto případě říct) řešili až v 1. třídě - ale bylo u nás mytí psím šamponem a pak na noc zábal Paranit sensitiv. Denní vybírání hnid a po týdnu pro jistotu přemytí psím šamponem. Hlavu jsem kontrolovala další tři týdny (ale třeba 2× za týden).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.3.15 11:21

@Alichi ještě bych se chtěla zeptat, pokud si vybírala a kontrolovala vlasy, měla jsi je mokré?
Píší, že prý je to lepší, ale mám strach abych tam něco viděla.
díky Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
28.3.15 12:51

Vyčesala jsem mokré, prohlížela suché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
28.3.15 18:49

@Alichi díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.18 08:36

Mam stejny problem u sebe …vcera jsem nasla jeste dve hnidy v hlave,ale opravdu az po tretim vycesavani za den.Delam si to sama a mam hodne husty vlasy tak se bojim,ze si tam neco necham

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA