Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdavím všechny,
chtěla bych se s Váma poradit dcera měla včera i dnes.. celý den zvýšenou teplotu 37-37,5 (měřeno v podpaží rtuťovym teploměrem) má 3 roky. Červené oči, vypada to jakoby měla rýmu, ale nic nevysmrkne.. za celý den dnes asi 2× zakašlala.
Co byste ji davaly? Vařila jsem čaje s medem, ale co víc?
Kdyby měla zítra zase zvyšenou teplotu mám jít v pátek k doktorce?
Díky za reakce
@Helll To není žádná teplota u 3 letého dítěte. Spíš bych pozorovala, jak se chová a tak.
Nic bych jí nedělala. pokud by neměla horečku, k doktorce bych nešla.
At'odpočívá. Nikam bych nechodila a nic bych nedávala, max zvýšenou dávku čerstvého ovoce.
@Aries6 píše:
@Helll To není žádná teplota u 3 letého dítěte. Spíš bych pozorovala, jak se chová a tak.
Je taková víc unavená.. a od kolika je teplota? nebo kdy bych to měla řešit? Zda se mi, že má hodně teplou hlavu.. ale když ji změřím tak ma „jen“ 37,5
@Helll Může to být předvoj něčeho, nebo je jen uvavená, přetažená, nepila dneska málo?
Pozoruj další dny a pak uvidíš. Já srážím teplotu, až když děti „padají na hubu“ a na noc, ale to tak 38,5 a výš.
Uvidíš zítra.
To, co jsi naměřila může mít malá běžně ani to nevíš.
@Helll téhle teploty bych si nejspíš ani nevšimla.. zjišťuju a řeším až od 38,5
a to i u mimina..
S takovými příznaky k doktorce s dětmi nechodíme.
Nechodit ven, klidový režim, C-vitamin, česnek, teplý čaj.
@martina.se píše:
@Helll téhle teploty bych si nejspíš ani nevšimla.. zjišťuju a řeším až od 38,5a to i u mimina..
ale ona byla pravě oproti ostatní dnům opravdu tepla.. včera i dnes.. proto jsem byla překvapena, že to bylo jenom kolem 37, ale mam rtutak.. takže si myslim, že se na něho můžu spolehnout..
@Helll píše:
ale ona byla pravě oproti ostatní dnům opravdu tepla.. včera i dnes.. proto jsem byla překvapena, že to bylo jenom kolem 37, ale mam rtutak.. takže si myslim, že se na něho můžu spolehnout..
jsem ostuda, já si horečky u mimina všimla až když měl 39 st ![]()
@Helll to je jedno, čím jsi ji měřila. Třeba z toho nic nebude a třeba bude. Dej jí klidový režim, více vitamínů, teplý čaj, napař ji ve vaně a zažeň dřív do postele. Pokud dítě nemá víc jak 3 dny horečku, nebo nekašle tak, že bych usoudila, že by si ho doktor měl projistotu poslechnout, léčím doma sama, bez návštěvy dr.
@martina.se píše:
jsem ostuda, já si horečky u mimina všimla až když měl 39 st
Já taky tak… Všimnu si třeba změny chování a změřím teplotu, ale teplější se mi holky zdají každou chvíli, ale neměřím.
@Aries6 píše:
Já taky tak… Všimnu si třeba změny chování a změřím teplotu, ale teplější se mi holky zdají každou chvíli, ale neměřím.
já též výjimečně, pak se nestačim divit ![]()
No, malej to má teď podobně. Dneska jsem ho nechala doma, nejde do školky. Dávám celaskon, budu se snažit dávat víc čaje nebo prostě tekutin a já mu nasadila i sinupret, protože pčíká a chtěl by smrkat, ale nejde mu to… a má takový ty vodnatý oči…
Na teplotu zatím nic. Zbytečný.
@BohunkaP píše:
S takovými příznaky k doktorce s dětmi nechodíme.Nechodit ven, klidový režim, C-vitamin, česnek, teplý čaj.
Tohle mi vrtá v hlavě už delší dobu.
A když budeš v práci, tak stejně bude člověk muset zajít k doktorovi, kvůli OČR, jinak asi volno ne?