Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminy,
mám dvouletou holčičku, která má atopák a chtěla bych se ze zeptat, zda by mi některá z vás neporadila v čem koupat? Zatím teda koupem v ovesných vločkách, ale chtěla bych nějakou olejovou koupel. Četla jsem, že je taky super sůl z mrtvého moře, neporadíte odkud nejlíp sehnat? Případně i čím mažete, a co takhle probiotika?? Jsem v tomhle nováček, takže za veškeré rady budu vděčná ![]()
Já dostala přímo doporučení od dr na olej do koupele pro syna, když měl ekzém, od Linoly. A mazala sem obyčejnou lipobází, tu mi dr psala na předpis, že mi vyšla na pár korun. Ono čím víc se toho kolikrát vymýšlí, tím člověk spíš uškodí
Zkus ovesnou koupel,, maji v dm.. to mi u deti zabralo
jsem si nejak neprecetla tvuj prispevek cely
takze ovesna koupel ti asi bude k prdu ![]()
@Markii2
Já teda dcerku meju jen vodou hlavně. Používala jsme olejíček do koupele od Saloosu. Ale čím méně kosmetiky přijde do styku s kůží tím lepší
Mažu dětskou Niveou
Jak uvedeno výše. Na koupání Linola (olejová koupel nebo sprcháč), na promazání Lipobáze.
@Markii2 Za mě na koupání Linola olej. Synovi zabíral krásně. Mažeme kremy od A-dermy. Lipobaze taky dobrá, ale na nás moc těžká, syn nemá vyloženě suchá ložiska.
Ahoj. Nam se na ekzem osvedcil obycejny kokosovy olej. Dat trochu do koupele a poradne promazat pokozku. Dobre bylo i bambucke maslo.
A od doktorky jsme mely predepsanou Lipobasi. Ta je hodne mastna. A hlavne koupat co nejmin a nejkratsi dobu.
Uz jen sprchujeme, je to nejlepsi, ani neni nutne dite potom mazat.
Mě skvele zabírá pro syna od La roche posay lipikar AP+ mycí olej a pak lipikar AP+ krém.
Moc dekuji za rady, male prave ta linola vubec nesedla no
… Holky a prosim vas jeste v cem perete? A davat si na neco pozor u jidla? Ale to je asi u kazdeho jine ze??
Sůl z mrtvého moře vyjde cenově nejlíp v DM (taková světle modrá krabice, mívají většinou v regálech úplně dole a jsou tam 3×500g pytlíky, a to 1,5kg stojí snad do stovky - nevím přesně).
Zkusila bych i koupel v epsomské soli (síraň hořečnatý) - ale jen pokud malá nemá rozdrápaná ložiška - v otevřených ranách to pálí. Epsomskou sůl mi doporučila kamarádka, která se díky ní zbavila ekzému a problémů s plísní. Mně zabírá na kožní problémy taky úžasně, a hlavně je skvělá na doplnění hořčíku (což je otázka, jestli u dvouletého dítěte je ok, to jsem nestudovala). Každopádně koupel v ní odstraní skvěle odumřelé kožní buňky, doslova se ze mě drolí špína. Kupuju na Pilulka.cz 1kg asi za 60,–Kč.
Zkus i odvar z řepíku lékařského (ten třeba mým dětem skvěle zabral na novorozenecké akné).
Sůl z mrtvého moře doporučuju vyhledat a koupit pytle 25kg, všechny ty baleníčka jsou neskutečná okrádačka. Do koupele je vynikající E45 bath oil, ale nevím, kde ho sehnat v ČR, kupuju ho v Anglii.