Oligoastenoteratospermie

7122
16.9.10 07:57

Špatný spg - oligoastenoteratospermie

Ahoj, jsem po prvním neúspěšném IVF, zoufalá. Problém je u nás oligoastenoteratospermie. Podařilo se prosím někomu s takovým spg otěhotnět? Díky.

Příspěvek upraven 17.09.10 v 08:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
esther03
16.9.10 08:11

ahoj slunicko. My mame taku istu diagnozu. A tiez nam prve ivf nevyslo. Myslis, ci sa da otehotniet prirodzene? Lebo s ivf sa s touto diagnozou otehotniet urcite da :palec: Drzim palce :wink:

• Citovat
  • Upravit
16.9.10 08:44

Sluníčko :mavam: , přeci nám!!! :hug: :hug: Ale až na 2.IVF. Zlatí, vydrž!!! :hug: Není to nemožné.

Sluníčko28 píše:
Ahoj, jsem po prvním neúspěšném IVF, zoufalá. Problém je u nás oligoastenoteratospermie. Podařilo se prosím někomu s takovým spg otěhotnět? Díky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
16.9.10 08:55

Ahoj Sluníčko :-)
My máme tuto diagnózu a do toho já mám PCO a otěhotněla jsem přirozeně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
16.9.10 09:12

No asi zalezi aj od toho, ci tato diagnoza trva dlhodobo alebo je to len parmesacna zalezitost. Niekedy sa to da ovplyvnit vitaminami, inokedy (najmä pri podmienenej geneticky) nie. Dolezite je aj to, ci je morfologia 1% alebo napriklad 25% (co sa blizi k norme).A v neposlednom rade ide aj o vek. Po 35-ke cakat na prirodzene otehotnenie je strata casu.

• Citovat
  • Upravit
16492
16.9.10 09:15

No u nás to bylo douhodobé a dokonce se to i zhoršovalo.
Nasadila jsem manželovi MACU a Selzink. NEvím jestli to pomohlo, ale povedlo se.
Já jsem brala clostilbegyt.
Prostě čekám malý zázrak.
Sluníčko mooooc vám držím palečky, ať se vám miminko podaří. Hlavně neztrácej naději!! :huban: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
16.9.10 09:25

Holky díky za podporu. Myslela jsem IVF, KET. Přirozeně si ani nedělám naděje. Je opravdu velice špatný. Příčina varikokéla.
Páji o tobě samozřejmě vím. :-D Ale více úspěchů mě i více povzbudí.

Příspěvek upraven 16.09.10 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
16.9.10 09:29

Maja u nas tiez, takisto sme brali vitaminy (v nie podprahovych dabkach) aj kotvicnik a nezabralo nic. Ono za pokus tie vitaminy stoja, ale su muzi, ktori maju geneticky dane, ze prirodzene nepocnu (napriklad taki co maju nizke fsh. V minulosti by dieta nesplodili, dnes je moznost icsi. Je vsak diskutabilne do akej miery je oligho sposobena stresom a podmienkami a do akej genetikou. Ale otehotniet sa urcite da i ked neraz musi pomoct ivf. Slunicko drzim palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
16492
16.9.10 09:31

Sluníčko, tak to není moc dobré :-( a on na nějaký zákrok nemůže jít?
Ale jak říkám, snažte se myslet pozitivině a neztrácet naději. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
16.9.10 09:32

Slunicko nas spg 15mil, progresivny pohyb 1%, morfologia 3%. Ak je pricina varikokela skuste este ivf, lebo sab moze spg zhorsovat. Rok po operacii varikokely nemusia byt ziadne spermie. Potom sa to upravi :wink:

• Citovat
  • Upravit
7122
16.9.10 09:34
M-a-j-a píše:
Sluníčko, tak to není moc dobré :-( a on na nějaký zákrok nemůže jít?
Ale jak říkám, snažte se myslet pozitivině a neztrácet naději. :hug:

Může, ale nechce se mu do toho, jelikož doktor mu řekl, že se to stejně s největší pravděpodobností nezlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
16.9.10 09:36

Slunicko a getetiku mate v poriadku? Ta morfologia mi moc s varikokelou nesuvisi :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7122
16.9.10 09:36

Ester, moc dobré vyhlídky tedy nemáme. Já chci jít na KET, co nejdříve, máme nějaké mražáčky a když to taky nedopadne, tak další IVF. Jen po neúspěchu už člověk pochybuje, že se to povede příští a bojí se dalšího zklamání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
16.9.10 09:37
esther03 píše:
Slunicko a getetiku mate v poriadku? Ta morfologia mi moc s varikokelou nesuvisi :nevim:

Genetiku nám nedělali. Já myslela, že je to všechno kvůli tomu přehřívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esther03
16.9.10 09:42

Slunicko uplne chapem :hug: Ja som teraz po druhom ET a cakam… Podla mna ak ma tvoj mm taky spg, rozhodne mali spravit genetiku. Zly spg moze byt varikokelou, ale ta na morfologiu podla mna absolutne nevplyva. Morfologia je viac menej geneticka zalezitost. Dajte si vysetrit karyotyp, DNA, cysticku fibrozu /to vsetko na genetike) a uvidis. Dalej nech ma mm spraveny hormonalny profil (ci su spermosky vobec schopne oplodnenia vajicka - FSH, aky ma testosteron a podobne. A neboj sa dalsieho ivf, urcite to vyjde :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex