Olívie - jméno pro holčičku

83
10.11.14 12:48

Olívie - jméno pro holčičku

Hezký den všem,
chtěla bych Vás poprosit o radu. Čekáme druhou holčičku a bohužel s manželem se nemůžeme shodnout na jménu - jak už to tak bývá :-)
Manžel přišel se jménem Olívie a strašně se mu líbí, mně přijde rozhodně zajímaví, ale zdrobněliny typu " Olí a Olivka" už tedy moc ne :-( Máte někdo dobrý tip, jak říkat holčičce s tímto krásným jménem? Našel by se zde někdo, komu se líbila Olivie a když se miminko narodilo, nevadila mu ani Olí, či Olivka? :-)
Děkuji moc za Vaše rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1953
10.11.14 12:51

Náááádherný jméno…fakt…já mam dva kluky, takže se mě to netýká, ale rozhodně by to byla favoritka s Johankou a Barunkou, takže směle do toho… :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.11.14 12:53

V rodině Olívii máme - říká se jí různě, jak už jsi napsala Olí, Olivko, ale i Olivo nebo Oliváči :) (tak jí říká její brácha) a divné nám to nepřijde, je to asi o zvyku. Podle mě to jméno je moc hezké.

• Citovat
  • Upravit
83
10.11.14 12:55

Děkuji moc holky. První naše holčička je Laura a já mám teď velkou favoritku v podobě Violety a manžel přišel s Olívií, tak se snažím přijít na nějaký kompromis :-) Díky moc za tipy a podporu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
10.11.14 12:56

Nemůžu si pomoc, když se řekne Oliva, vybavím si Pepka námořníka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
10.11.14 12:57

@LadyAlex Žádnou sice neznám, ale jméno je to krásné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
10.11.14 12:59

Je to krasne jmeno:)my ho dat nemohli mame Olivera tak by to bylo blby.Na zdrobneliny prijdes i casem.je to tvarne jmeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
10.11.14 13:00

Mně se Olivie taky líbí. A Violeta nebo Viola je taky krásné.
Zdrobnělina mě ještě napadá Olivenko, Oluško, Oloušku, Olko. Toho bude spousta, čeština je v tohle skvělá. :)

Edit - překlep

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
10.11.14 13:01

Mně se toto jméno taky moc líbí. Jak oslovovat - to časem vyplyne samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3389
10.11.14 13:02

Jméno moc krásné. Zdrobněliny se mi ale nelíbí, jedině Liv… Taky jsem nad tímhle jménem uvazovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
10.11.14 13:03

Tak ji rikejte,,Liv,, jako Liv Tyler…(Arwen z Lotr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
10.11.14 13:05

Znám Olivku, a všichni jí teda říkají Olivka. Pokud se ti zdrobněliny nelíbí, tak ho nedávej. U nás v republice jí v základním tvaru bude oslovovat někdo jen velmi zřídka. Stejně jako se Lucii neříká Lucie ale Luci, nebo Lucko, tak se Olivii říká Oli nebo Olivko. Mi tvar Oli na holku připadá normální, nemám moc ráda když se říká klukovi Oli (Oliver). Jméno se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
10.11.14 13:07

Ještě jsem našla oslovení Liv a Livie - to je pěkné. U první dcery jsem taky tvrdila, že jí nikdy neřeknu " Laurinko" :lol:
Díky moc za tipy holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1953
10.11.14 13:09
@Crystal87 píše:
Je to krasne jmeno:)my ho dat nemohli mame Olivera tak by to bylo blby.Na zdrobneliny prijdes i casem.je to tvarne jmeno…

Ty jo a mě to zrovna přijde dobrý. Oliver a Olívie…náhodou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
10.11.14 13:10

Moc hezke:) asi bych nemela odvahu dat, ale chvalim :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...