Olomouc, nebo Šternberk? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
4.3.13 13:33

Olomouc nebo Šternberk?? :)

Ahoj žensky, zajima me jaky mate nazor na porodnice v Olm nebo ve Šternberku. Vzdy jsem si myslela, ze šternberska nemocnice je vynikajici ale nyni jsem slysela hodne negativnich ohlasu. Byli jste spokojené?? :) Díky za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2028
4.3.13 13:40

Ahoj, před chvilkou jsem se vrátila z porodnice ze Šternberka, moc dobrej dojem z toho nemám. Prostě to tam neznám. Ale v Olomouci jsem byla na zákroku, byla jsem spokojená. Pak jsem tam byla na pohotovsti, na odběrech. Olomouci to už znám. Sestřičky od vidění znám. Za měsíc budu rodit. A taky mám dilema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
4.3.13 14:02

Hoja tak švagrová tam rodila před rokem a byla max. spokojená. Dalo by se říct, že to tam vychvalovala do nebe…nutno podotknout, že tam jela rodit i když je to nějakých 95KM (hodina jízdy autem) 8o Tak to za to riziko asi stálo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
4.3.13 14:42

Rodila jsem ve Šternberku. Asi záleží, co od toho čekáš. Za mě, měla jsem štěstí na super porodníka, který se o mě zajímal, i když už jsem ležela na šestinedělí a který si mě pozval na kontrolu do ambulance ještě tři týdny po porodu, aby věděl, že se vše hojí tak, jak má. Porodní asistentka byla taky moc fajn. Sestřičky na šestinedělí jsou zlaté. Na novorozeneckém je tedy jedna sestřička, co mi do noty vůbec nepadla, ale všude je někdo.

S Olomoucí nemám zkušenosti. Máme známou, která pracuje ve FN jako sestřička, i když na jiném oddělení. Ptala se mě, kde jsem se rozhodla rodit. Když jsem jí řekla, že ve Šternberku, tak jen odpověděla - dobrá volba. tak nevím :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
4.3.13 14:44

@gabka20
Ahoj, já rodila v Olomouci, naprostá spokojenost, zachránili mi tam život a zdraví syna. Tak na Olomouc nedám dopustit. Také v Olomouci nehradíš epidurál, ve Šternberku ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
12.3.13 09:04

Ahoj, včera jsem byla na předporodním kurzu v Olomouci. Viděla jsem všechna oddělení kam jako maminka dostanu, přístroje, postupy, pokoje, sociálky..celé to trvalo cca 2,5 hodinky a jsem rozhodnutá pro Olomouc..do této doby jsem taky dumala, co bude lepší. U mě asi hodně velikou roli hraje, že se mi miminko nechce otočit a jsme pořád koncem pánevním, ale určitě by si každá měla vyzkoušet sama a nechci Olomouc nikomu vnucovat ;)
Druhá věc je, že když se miminko něco stane (nebo přijde řada na císaře) tak bych musela být na jipce ve Šternberku a miminko převáží do Olomouce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
17.5.13 09:47

Ahoj holky, mám těn samý problém. Negativní ohlasy jsem slyšela na obě porodnice. Fakultku mám asi 15min od baráku, ale hodně jsem slyšela, že tam holky špatně sešily:(
Má teď nekterá z vás nové postřehy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.5.13 10:37
@Pajča26 píše:
Ahoj holky, mám těn samý problém. Negativní ohlasy jsem slyšela na obě porodnice. Fakultku mám asi 15min od baráku, ale hodně jsem slyšela, že tam holky špatně sešily:(
Má teď nekterá z vás nové postřehy?

ahoj, negativní i pozitivní ohlasy uslyšíš vždycky na všechny porodnice… přece záleží na tom, jak porod probíhal, jak ti sedli lidi apod. všude se najde nepříjemný doktor nebo sestra, věřím, že každá porodnice má v historii špatně sešité maminy apod. Taky vím, že maminky po porodu jsou přecitlivělé (oprávněně), takže negativně hodnotí i věci, které by třeba odstupem času tolik nevadily (tím samozřejmě nemyslím samotný porod a péči o miminko, ale třeba nepříjemnost jedné sestry a tak). Já rodila v ol. porodnici obě děti, jedno klasicky, druhé císařem a přesto, že první porod nebyl nejlehčí, tak spokojenost. A od prvního porodu (byl před 4 lety) se hodně změnilo - vybavení i přístup personálu :palec: Prý hodně měnili personál sestřiček. JO a první porod hrůza, ale sešili mě nádherně, po 14 dnech jsem ani nevěděla… Za mě taky rozhodovalo (chvilku jsem totiž při druhém porodu uvažovala i o jiných porodnicích), že jsou v Ol odborníci na případné problémy, mají jipku, dobrou neonat. péči a kdyby se něco stalo, tak jsi s mimčem ve stejné porodnici, zatímco ze šternb. by ti mimčo odvezli a ty by jsi zůstala). Po prvním porodu jsem všude vykládala, jak hrozné jsou tam sestry, jídlo, vybavení… u druhého (už jsem nebyla tak vyděšená z neznáma a prvního mimča) jsem si libovala, že mě nechali po císaři samotnou na pokoji, s kojením pomáhali ve dne v noci, chodili se ptát, zajímali se, sestřičky úžasné, tak asi záleží i na přístupu rodičky :nevim: Jo a druhé mimčo jsem rodila před 9 měsíci, takže úplně aktuální info to samozřejmě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.5.13 10:39

@Pajča26 a ještě dodám, že v mém okolí spousta kamarádek v průběhu 4 let rodila v ol. porodnici a žádný problém, ani stížnost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
17.5.13 10:48

@Pajča26, s olomouckou fakultkou jsem žádný problém neměla. Co jsem tak vypozorovala, tak holky volily Šternberk hlavně kvůli prostředí…Záleří, jestli máš nějakou jinou představu o porodu, než je klasická poloha na porodním lůžku a průběžné monitorování miminka. Pokud by Ti nevadilo rodit takto, tak bych se přikláněla za Olomouc. Nevím, jaké další varianty porodu tam nabízejí, já se setkala vždycky s touto… Jinak největší spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3635
17.5.13 11:31

Ahoj, já rodila ve Šternberku a naprostá spokojenost. :pankac: Jak na porodním sále, tak na šestinedělí. Por. asistentka i sestřičky na oddělení velice ochotné a příjemné. Se vším krásně poradili… Když měl malý bolení, ochotně ho vzali na novorozenecký a nechali ho spinkat pod lampou. Měla jsem docela problémy s kojením - malý nechtěl tahat. Sestřičky dělali vše proto, aby se chytl. Před a poždém kojení vážení, když bylo potřeba seděli sestřičky u nás.

A myslím, že se vždy najde někdo, komu ta nebo tamta porodnice nesedí. Záleží na charakteru člověka, průběhu porodu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
562
17.5.13 12:50

Ja rodila v zari v ol a super:).taky jsem se rozhodovala, ale vyhralo u me to, ze kdyby byly nejaky komplikace, tak mimi odvezou do ol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
17.5.13 12:57

@mischelinka Já vím, mě je to jasný a taky to vidím an internetu, že každá maminka má jiný názor a určitě i záleží na směně.

@Kaczenka ani nemám žádnou speciální představu. Moc totiž nemám představu o ničem:( Je to první mimčo a tak vyzvídám, kde se dá a nejlepší jsou zkušenosti maminek:)

@blanula19 Tak to jsi měla supr! Ve FN se prý s tím tak nemažou:(

@Bauerkaa To říkal manžel taky.

A v nemocnici se zůstává 4 dny, že? Jak ve FN tak ve Šternberku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.5.13 13:20

@Pajča26 v nemocnici se zůstává, pokud je vše v pohodě, 3 dny po normál. porodu a 5 po císaři. Já rodila prvního prcka ve středu a v sobotu ráno mě chtěli pouštět, ale žloutenka nás zdržela. Myslím, že je to 72 hodin od porodu… takže pokud rodíš ráno, tak tě pustí 3 den ráno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
17.5.13 13:23

@Pajča26 a fakt není pravda, že by se s tím nemazali… mě pomáhali se rozkojit taky, povídali si, byli ochotní, pouštěli za mnou na návštěvu i staršího prcka, i když se to nesmí. v poslední době jsem fakt na FNOL stížnost neslyšela, ono to záleží na porodu, jestli proběhne OK, tak už to tam pak mamina přežije a že nejsou obrázky na zdech neřeší. I když i ve vybavení už se porodka zlepšila, pokoje veselejší apod., to často maminky uváděli, že je ve štern. a v Ol ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková