Omáčka na pizzu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2411
27.5.14 12:50

@offi Pises, ze na netu si toho nasla dost a dost az kecupu nebudes varit - ja nevim, kde hledas ale ja sem sugo s kecupem teda nevidela :nevim: Mozna na MMB :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
27.5.14 12:54

@ne-silenamatka Já nevěděla, že se tomu tak říká, takže jsem to hledala pod názvem omáčka na pizzu a receptů s kečupem je docela dost. No MMB :-D tam fakt nechodím, byla jsem tam jednou a to je hnus co ty žensky dokážou vyprznit v kuchyni, to je až hamba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
27.5.14 12:55

@offi neperim a sul mi v pizze nejak neschazi, protoze mam rada treba s Nivou a ta je slana dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
27.5.14 13:34

@offi Já dávám rajčatové pyré, nesolím, nepepřím. A co je podle mě nejdůležitější, jako sýr použít mozzarellu, to dělá pizzu pizzou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
27.5.14 13:38

@Žižule No to bych si raději usekla ruce než tam dat eidam :-D, používám mozzarelu a někdy tam dávám dospod ještě goudu 45% a je to moc dobré, ono to udělá takovou omáčičku jak je to tučný a krásně se to rozpustí. @Eemii Tak to pak jo, já nivu nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.14 13:40

Já bych zase potřebovala zjistit, jak se dělá smetanová pizza - co tam dávají do té „smetanové hmoty“. Jenom smetana se zdrcne a rozteče, našla jsem verzi s taveným sýrem, ale to mi připadá jako prasárna, takže nevím :nevim: Ještě mě napadlo udělat nějaký smetanový bešamel, to tak asi nejspíš by bylo k něčemu… Nevíte to někdo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
27.5.14 13:45

Mám to jen v AJ:-(
1/4 cup unsalted butter
2 large shallots, minced
4 cloves garlic, minced
1 tablespoon all-purpose flour
2 cups heavy cream, warm
1/2 teaspoon fresh thyme
Salt and pepper

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.14 13:55

@Sofierules to mi vůbec nevadí, moc děkuju, zkusím to :palec: Takže v podstatě s tím bešamelem to byla pravda - akorát tu je navíc cibule, česnek a tymián, s čímž se dá různě hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
27.5.14 13:59

…přesně tak, doporučuji cibuli dělat s tím máslem na hodně mírném ohni, nesmí chytit barvu ale musí být úplně měkká…jinak to není ono:-) @Angua

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.5.14 14:02

@Sofierules dík za tip :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
28.5.14 19:33

@Angua když dělám smetanovou pizzu tak smíchám zakysanou smetanu s kořením a nikdy se nesrazila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.14 19:41

@Saintpaulia já jsem zkoušela sladkou i zakysanou a nikdy to právě nebylo ono - tak jak to mají v pizzerii… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
863
28.5.14 20:02

@Angua u nás v pizzerii to dělají tak, že těsto potřou smetanou (červená krabička) smíchanou s nastrouhaným sýrem - jinak by to asi moc teklo. Ale co jsem si všimla, tak při pečení vytáhnou pizzu z pece, trochu pokapou smetanou a dají jí na chvíli zpět zapéct.
Já doma dělám tu se zakysanou, chutná nám.
Víc bohužel neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.14 22:32

@Saintpaulia aha, taky asi možnost, s tím sýrem… Právě u nás mají celkem takovou tlustou vrstvu :think: No, naplánuju pizzu a zkusím obě varianty :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí