Omdlení? V noci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1110
27.5.15 12:17

omdlení? v noci.

Ahoj holky,

Prosím o radu. Přítel šel v noci na wc. Zaslechla jsem, že se rozbila sklenice, tak jsem šla za ním a on tam ležel na zemi, vyvrácené oči v sloup, třas - asi trochu křeč a vydávál hrozně divný zvuky. Docela mě to vyděsilo. Po chvíli jsem ho probudila. Nic si nepamatuje. Jen, že mu bylo slabo a měl tmu před očima. Odpoledne jde na internu na celkové vyšetření, ale chtěla bych znát nějaké vaše zkušenosti.
Bylo to normální omdlení? vypadalo to hrůzostrašně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
27.5.15 12:20

Jezis.ja bych asi volala hned rychlou, kdyz sebou trasl. To mi jako jen omdleni neprijde… :-( ale nejsem zdravotnik, tak nemuzu soudit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.5.15 12:20

@Adduše podle popisu mi to prijde jako epilepticky zachvat ale moudrejsi budete po neurologickem vysetreni. Drzim palce, at to neni nic vazneho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.5.15 12:22

Navic pri omdleni nebude vydavat zvuky :think: takze za me na neurologii hned dneska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.5.15 12:22

Taky bych se obávala epilepsie. Ať si určitě dojde na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
27.5.15 12:24

Hned mě napadla epilepsie, jak jsem to četla. Držím palce, ať je přítel v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
27.5.15 12:26

@valina1 @AndreaS92 @tiffany @TerezkaW holky, taky mě hned napadla epilepsie…doktorka mu dneska tvrdila, že to prý někteří lidi při omdlení dělají ale…tak uvidíme no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
27.5.15 12:44

@Adduše okamžitě dle popisu epilepsie…nejsem doktor ale sedí to do puntíku (může to být i něco jiného, ale spíš vsadím na toto) nicméně si nic nevyčítej, při záchvatu (bez medikace) nemůžeš stejně dělat nic - jedině odstranit předměty aby si neublížil. při záchvatu se člověka nedotýkej, mohl by tě poranit. Někomu se to stane jen jednou, u někoho se to opakuje, nicméně ho teď budou určitě víc hlídat a určitě ho pošlou i na neuro (pozná se, jestli tam skutečně proběhla) Ničeho se neboj, i když se to potvrdí, dá se s tím většinou poměrně bez problémů žít. :hug:

• Citovat
  • Upravit
5436
27.5.15 12:49

Taky mě na první pohled napadla epilepsie. Na druhou stranu před pár lety jsem takto šla v doprovodu sestry o berlích s vyvrknutým kotníkem na odběry krve, po cestě zpátky se mi taky udělalo takto špatně (muší váha, nízký tlak, odběry, nalačno), na chodníku jsem sebou sekla a sestra říká, že jsem přesně takto vypadala. Je to tak deset let, od té doby jsem sebou ještě párkrát sekla, ale bylo to jen z toho tlaku. Nikdo mě ale tenkrát nevyšetřoval, a to pro mě přijela rychlá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
27.5.15 12:59

Epilepsie podle všeho, ať to dobře dopadne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
27.5.15 13:08
@Adduše píše:
@valina1 @AndreaS92 @tiffany @TerezkaW holky, taky mě hned napadla epilepsie…doktorka mu dneska tvrdila, že to prý někteří lidi při omdlení dělají ale…tak uvidíme no.

Já jsem právě taky omdlela a když jsem byla u dr., tak se mi ptala přesně na tyhle příznaky a když jsem jí řekla, že nic takového nebylo, tak mi řekla, že to na epilepsii nevypadá. Mě tedy poslali na eeg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
27.5.15 13:09

@Adduše pokud by sebou jen řízl, mohlo by to bát z toho, že jen moc rychle vstal z postele a nižším tlakem.. Taky se mi to 2× v životě stalo.. Ale ten třes a oči v sloup a zvuky jsou divné..to už určitě není jen obyč omdlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
27.5.15 13:18

Pokud měl křeče, tak to normální omdlení není - u toho jsou svaly ochablé. Také bych to spíš viděla na epileptický záchvat. Můžou to být i křeče z jiné přičiny než epilepsie, ale to vždy musí zjistit lékařské vyšetření.
Oči v sloup bude mít i omdlelý, ale křeče a jakési chroptění v rytmu škubání rozhodně ne.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
27.5.15 13:21

@verulicek Pokud sebou člověk v epileptickém záchvatu vyloženě nemlátí, ale jen se škube, doporučuji v rámci možností otočit a držet na boku kvůli průchodným dýchacím cestám. Pacienti při záchvatu hodně sliní - na zádech sliny stékají do krku a tím je dusí, na boku vytékají z úst ven.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
27.5.15 13:25

@pavlats souhlasím, záleží hodně na situaci a povaze záchvatu. rozhodně ale nezajišťovat průchodnost cest vlastní rukou (slyšela jsem že stisk čelisti při záchvatu dokáže hravě rozdrtit kosti v prstu)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex