Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám dotaz ohledně nemoci mého syna 10 let. Od víkendu se pere zřejmě s nějakým virovým onemocněním. Nejdříve se jen potí v noci, trochu zvětšená uzlina a stékají mu hleny do krku. Byli jsme u Mudr CRP 16, na Orl - výtěr z krku negativní na nos čekáme. Od středy má ale teploty do 38 a stěžuje si na bolesti nohou, a vůbec se to nelepší. Covid test negativní. Máte někdo aktuální zkušenost s probíhajícími virozami.
Kasle? Dcera se potila studenym potem v noci. Trochu kaslala. A byl to zapal plic.
Nekasle a v pondeli jsme byli na rtg plic ma pouze uvpany nos a stékají mu heleny ale ke kašli nedrazdi
Tak tady si sednu. Syn měl teplotu ve středu, rýmu má trošku, zakasle sem tam. Ale bolí ho nohy.
Já jsem měla různě se střídající příznaky a bolesti kloubů v dubnu, a byla to pátá nemoc. Syn ji měl v květnu. Že by znovu? Test na covid jsem nezkoušela, ale u nás v práci byl a je. Mně už v září taky bylo pár dnů blbě a manžel ležel minulý víkend.
@Monna1604 Proc vas posilali hned v pondeli na RTG plic
? Jinak u dcery se z nocniho poceni (a nasledne stekaveho kasle) take vyvinul zapal plic, ale nalez byl az 8.den horecek, do te doby byla diagnoza viroza. Puvodce nejspis mykoplazmata (delali nam jen testy na cerny kasel a ten negativni). O cernem kasli se obecne pise, ze zacina jako bezne nachlazeni a kasel se prida pozdeji. Bolest nohou, svalu, kloubu k horeckam byt muze, ale jestli je to intenzivni, asi bych to resila s Dr.
Včera jsme byli na orl kde na něm nic neshledala. Test na covid negativni.Dala mu atb kapky na tu zadní rýmu a ucpany nos. Večer zase teplota a ze ho hrozně bolí nohy - lýtka, hlava no asi celý člověk, nejvíce ty nohy, teď rano je bez teploty ale nohy ho boli ale prý lepší ale to měl i včera, dopoledne dobrý a pak mu vždy vyskočí ta teplota a bolest nohou
Kdysi dcera, když byla malá, ta měla vysoké horečky a bolest nohou, lýtek. Nemohla chodit. Mudr. ji hned poslala do nemocnice (kvůli věku), protože se jí vrazila kyselina mléčná do svalů a řeší se to tak, že musí hooooodně pít, aby se vyplavila ven. Tenkrát jsme jely na kapačky. Já bych začala s tím pitím ve velkých dávkách a zkus zavolat mudr, co ti na to řekne. Držím palce ![]()
Syn 13 let měl taky zvláštní nemoc, od středy od večera teplotu 37 - 39,1. Ráno vždy lepší, večer horečka. O víkendu už vypadal dobře, tak jsem myslela, že půjde v pondělí do školy, ale v noci zase 38. Bolely ho klouby, jiné příznaky vůbec neměl. Test na covid negativní. V úterý ráno se vzbudil s rýmou, překvapilo mě, že se spustila za tak dlouhou dobu.
Jeste navic se k tomu přidala bolest dásně pri prorůstajíci sedmicce. Má to nateklé a od toho zřejmě bolí i ta uzlina. Dnes jsme tedy ještě pro změnu byli u zubaře. Je to nejspíš jedno s druhým