Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
A co potom po odstranění mandle, bolí to, musejí se brát nějaké prášky na bolest. A jak dlouho potom je člověk v nemocnici?
No, je to nepříjemný - nedá se skoro polknout. Dávají jak injekce, tak pak jsem měla už jen Algifen na bolest a bylo to o.k. Jen u mě je problém, že moc nemusim narkózy a zvracim, což po těch vytažených mandlích moc dobré nebylo a začalo to krvácet ![]()
Tak aby toho nebylo málo, tak malá Verunka dostala taky angínu. Mě po dobrání antibiotik braly výtěr a krev a z krve mě zjistily, že mám chronický zánět mandlí. Tak mě doktorka poslala na ORL abych si domluvila vyjmutí mandlí. 10.6 nastupuji.
Nemáte někdo zkušenost z WOBENZYMEM, který prý lékaři doporučují brát před operací na lepší hojení?
Ahoj,
moje dcera 6,5 roku dostala na jaře 2011 spálovou angínu, dostala atb a byla v pořádku, pak následoval přítel, pak já, pak jsem si uvědomila, že dcera sice nemá teploty, ale už 3 týdny má zastřený hlas - šup na výtěry a opět streptokok, dostala další atb, pak odjela s otcem do Chorvatska po měsící se vrátila opět zastřený hlas a ve výtěrech opět streptokok a stafylokok - to už jsme začali chodit na injekce penicilinu a pendeponu - to bylo v srpnu 2011. Pak dostala virovou meningitidu. Od 17.10 nastoupila do prvni tridy a dnes má opět zastřený hlas - zítra jdeme na výtěry, mám strach, že to bude opět ten streptokok. Doktorka mi řekla, že je to špatné kvůli kloubům a srdci.
Už nechci aby měla 5 atb za rok, myslíte, že by homeopatie skutečně mohla pomoct? A můžete někdo doporučit někoho dobrého, ozkoušeného - jsme z Prahy 4.
Děkuji
@Bubina Prosim, co by mi mohlo pomoct pri opakovaných anginach? v priebehu 2 rokov (nova prace) som mala anginu snad 6×. pri poslednej som bola na PN 4 mesiace, pretoze stale som mala nejaku bakteriu bud v krvi, alebo v moči. odpracovala som 8 smen a skoncila som na pohotovosti s pocinajucim zapalom pluc. po dobrati atb nasledoval RTG u ktoreho vysledok bol pneumonie- zapal pluc a nasadene dalsie atb. po mesiaci a pol som znova nastupila do prace. bola mi slubena zmena pozicie, ale k uskutocneniu nedoslo. momentalne mam odpracovyných 7 smien a od vcera neskutocna bolest v krku a rýma. v pondelok by som mala ist na nocnu, ale to asi radsej navstivim dr. a zas budem doma na PN. Prosim o radu.
Jestli se chceš opravdu kvalitně vyléči a ne sej nechat ničit antibiotikama, tak si sežeń rostlinu anginovník a rýmovník.
Tyto rostliny mají velmi účinné látky, které najdeš i v lécích, ale v surovém stavu jsou účinky daleko silnější a lepší.
Seženeš celkem běžně v zahradniství, ale hlavně v exotickém zahradnictví.
Jsou to rostliny, které se žvýkají, inhalují a moc dorý je i odvar s rýmovníku.
Tak som skoncila na 4 dni v nemocnici.
robili mi bronchoskupiu a zistili mi reflux.
Na angíny trpím hodně často. Mívala jsem ji i 4× ročně. Teď už je s angnínou amen. Začala jsem užívat Bactoral a angína se už víc než půl roku neobjevila.
@Dalibor7 píše:
Jestli se chceš opravdu kvalitně vyléči a ne sej nechat ničit antibiotikama, tak si sežeń rostlinu anginovník a rýmovník.
Tyto rostliny mají velmi účinné látky, které najdeš i v lécích, ale v surovém stavu jsou účinky daleko silnější a lepší.
Seženeš celkem běžně v zahradniství, ale hlavně v exotickém zahradnictví.
Jsou to rostliny, které se žvýkají, inhalují a moc dorý je i odvar s rýmovníku.
ničit antibiotiky?
no jo tak to zaléčíš rýmovníkem a anginovníkem a dál? Nebojíš se následků? Klouby, srdce? ![]()
Angínu jsem mívala co 3 měsíce, někdy i častěji. Nechala jsem si vytrhnout mandle, ale nepomohlo. Na radu sousedky jsem si koupila Bactoral. Vážně mi pomohl. Angína se už nevrací.
Jak zaléčíš a co dál? Vyléčim se kvalitně a bez nežádoucich vedlejších účinků.
Jestli se něčeho opráněně bojím, tak to jsou určitě antibiotika.
Angíny, která mě zlobila i několikrát za rok jsem se zbavil díky užívání probiotik Probiolact. Díky tomu jsem se vyhnula i trhání mandlí.
Já jsem koupila Bactoral synovi pětiletému, pže trpí často na rýmu a s ní spojený zánět středního ucha. Bactoral jsem koupila v lékárně za 435 Kč 16 cucacích tablet. Včera to akorát dobral a musím říci, že rýma není. A to jí má co 14 dní. Tak uvidím jak dlouho mu to vydrží. Doktorka na ORL říkala, že dří byl Bactoral hrazen pojišťovnou, ale nyní už není.
Bactoral jsem koupila na doporučení kamarádky, kdy říkala, že měla 3× do roka angínu a po tomto Bactoralu se to zlepšilo. Bactoral má v sobě „dobré streptokoky“, kteří dělají dobré a obranné prostředí pro ty hnusné bacily nebo strepkoky.