Bolest žlučníku

Anonymní
9.3.10 22:23

bolest žlučníku

ahoj, přepadla mě hrozná bolest žlučníku. Asi jsem snědla něco, co jsem neměla. Po porodu mě to nějak trápí. Prosím o radu, co by na bolest zabralo - nejlépe něco z domácích zdrojů, otevřenou lékárnu nikde poblíž nemám. díky moc za každou dobrou radu. auuuuu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4271
9.3.10 22:32

Já měla žlučníkový koliky po prvním porodu asi 9 měsíců. Někdy i 2, i 3 za týden. Hrůza, takže vím, o čem mluvíš. Mně pomáhalo vyzvracet se, prostě si strčit prst do krku. Jinak já na to měla léky Buscopan a Nospa, obojí se snad může i v době kojení, ale upřímně, moc to nepomáhá. Pak jsem ještě měla kapky, myslím Tralgit. Jinak jsem tu měla žlučníkový čaj, ten jsem při záchvatu průběžně popíjela, ten by mohli mít i v nějakém marketu, jestli nějaký máš poblíž.
Jinak když všechno selže, jeď na pohotovost nebo na gastro, tam ti něco dají.
Je to mazec, držím palce, ať je brzy po záchvatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
9.3.10 22:39

Výbornej je řepíkovej čaj.Mám ho pořád doma.Navíc mi i chutná.Tak Ať je líp !!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
9.3.10 23:52

no pokud nepojedes do nemocnice tak doporucuji hooodne chladit brisko! mela jsem nekolik zachvatu a je to hnus..... drzim palce at je lip!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
10.3.10 07:12

Tak na zlucnikovy zachvaty bacha, muzou vypudit drobnejsi kaminek, ktery ucpe vyvod slinivky a pak jde o hodiny. Radim co nejdriv zajit na utz a resit s dr.
Neni o co stat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
10.3.10 08:41

tak mě nepomohlo nic, vlastně jsem ani nic chemického nemohla, kojila jsem. Chytlo mě to po porodu a když měl malý 3 měsíce, tak jsem byla na operaci. celý žlučník mi vyndali a mám klid. bylo to náročné s kojením a tak, ale zvládla jsem to a i kojení přežilo. každopádně, ale já jsem měla ten záchvat rozjetý už ve velkém, byla jsem celá žlutá a měla jsem chytnutou i slinivku. no byl to hnus!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
10.3.10 08:59

Měla jsem po porodu to samé co píše Villa, taky radím pozor na to, aby se to nezanedbalo, jde i o život, ač se to nezdá. Já nechtěla za žádnou cenu přijít o kojení a pěkně jsem to zkomplikovala, když jsem stále odkládala operaci.
Jinak na záchvat taky zabíralo vyzvracet se a prý zabírá i chlazení (mně ne), ale to bylo tak všechno co jsem mohla. Držím palce ať je brzy po záchvatu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
10.3.10 09:46

Mě nezabírá nic, jen přetrpět, z medikamentů - algifonové čípky - mohou se i v těhotenství, vzala jsem si jeden i při kojení..to nešlo vydržet..
Nejlepší je vysledovat po čem tě to chytá a toho se vyvarovat - já už vím, tak to není tak časté.
Posílám zdravíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.10 11:23

Ahojky - jsem zakladatelka, v těch křečích jsem to nějak asi odeslala anonymně. Díky za rady - to zvracení mně vždy trošinku pomohlo a čaj jsem měla jen mátový, chladila jsem břicho a to taky trošinku pomohlo. Drželo mě to od 8 večera do 5 do rána. Pár kolik jsem si zažila, ale toto byla síla, jak jsem si říkala, že nic bolestivějšího než porod jsem nezažila, tak myslím, že toto bylo snad ještě horší.
Už jsem byla zvyklá, nejíst nic po 5. hodině, nic tučného k večeři, to jsem dodržela, ale asi budu muset nasadit nějakou dietku a popíjet žlučníkový čaj.
Díky všem za rady, doufám, že dnes bude mimíska nejhodnější, jsem jako mátoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
10.3.10 13:30

Karolínko - já jsem tenkrát skoro už nic nejedla, záchvat jsem měla kolikrát i po suchým rohlíku. Byl to očistec, ale nechtěla jsem přijít o kojení, tak jsem se držela. Je fakt, že naštěstí jsem neměla žádné komplikace, na UTZ bylo vidět jen jakési bahno, nebo jak to tenkrát nazvali. Kameny tam nebyly, to by mě asi kudla neminula. A hodně se taky říká, že je to ze stresu. U mě to možná bylo i tím, první dítě, nejistota, jestli to všechno zvládnu, v těhotenství stresy a problémy (záchvaty mi začaly asi kolem 6. měsíce co jsem byla těhu.)
Jo a držela jsem dietu a zhubla 18 kg. U mě teda žádná tragédie, já mám z čeho shazovat :lol: , mám celkem nadváhu, ale jak jsem to rychle shodila, tak dvakrát rychle to bylo zas nahoře. :-? Ale to už je OT.
Ale jak ty záchvaty přišly, tak po 9 měsících od porodu zmizely a mám klid do dnes. Ťuk Ťuk Ťuk.
Držím palce, ať už se ti to nevrátí. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.10 13:37

no, malé už je 9,5 měsíce. Shazovat mám z čeho - a hodně. Bojuju s pravidelností stravy a pitným režimem. budu asi muset začít jíst zároveň s malou, ta má pravidelnost super:-)snad to taky někdy přejde. Já nekojila bohužel vůbec, tak o to by nešlo, ale nechci pod kudlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
10.3.10 13:45

Vsak pod kudlu hned nemusis, jde o to, aby te dr. meli pod kontrolou, takhle nepoznas v jakem je zlucnik stavu. Kdyz nekojis, tak ti muzou dat i jakekoliv leky na podporu traveni a zklidneni. Ja bych po zkusenostech uz nehazardovala, deti potrebuji zdravou mamu :hug:
Taky jsem si ale rikala-zlatej porod-kdyz kaminek putoval cestami :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
10.3.10 14:02

Já měla poslední záchvat přesně po 9 a půl měsících po porodu :lol:
Jinak existuje žlučníková očistná kůra, je to síla, pije se nějaká speciální substance (něco jako projímadlo, má to speciální název, ale teď si nevzpomenu) spolu s grepovou šťávou a ještě olivovým olejem, pak to pár hodin působí a pak z tebe vychází takový hnusy, jaký jsi nikdy neviděla. No já na to odvahu nenašla, ale lidi to normálně praktikují (i v mém okolí) a dokonce i několikrát za rok z preventivních důvodů. Jen žlučník musí být v klidovém stavu min. 3 měsíce, bez zánětu. Tak kdybys na to našla odvahu a měla zájem třeba jenom si to přečíst, tak to od taťky seženu a pošlu na SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
10.3.10 14:10

Jinak bolest je to teda fakt šílená, to máte pravdu, já vždycky říkala, že bych radši 10× rodila, než tohle. Jsem šťastná, že už to je pryč. Občas mě tam pobolívá, občas, 2× do roka, ale vždycky mě to vystraší, tak zvolnim s jídlem, nasadím dietku......ale je to strašák do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.10 14:20

tak o ten recept tě poprosím, si to přečtu a pak se uvidí, jestli k tomu najdu odvahu:-) taky záleží, kolik se toho musí vypít, no jen to, co jsi psala, že tam patří - fuuuj olej. Grepy mám ráda, ale potom bych taky mohla přestat. A jak dlouho ta reakce na to trvá - jsou u toho bolesti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí