Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Prosí o radu - nosím kontaktní čočky, už asi 12 let. Poslední půl rok mám pořád rudé oči, prasají mi žilky v očích.. Může to bý únavou - nevyspáním, nebo čím? Jinak značku čoček používám pořád stejnou i vodu na ně. Koupila jsem si Visine, ale moc nepomáhají. Pomohly by vitamíny A nebo něco? Nebo mám navštívit snad lékaře?
Nevim, jestli mas to co mela ja, ale asi te nepotesim…taky jsem mivala oci jak angorak, zkouseli jsme s dr.vsechno mozny-ruzny masticky, jiny cocky, jiny roztok, bez vysledku, uzavrel to jako vypestovana alergie na cocky. Tak jsem to vyresila operaci, s brylemi jsem se nejak nemohla skamaradit. Obcas ale stejne zarudle oci mam, asi k tomu mam sklony ![]()
ted jsi me zaskocila..hrooozne dlouho
pokud mi pamet slouzi, tak min. 10let
Hanulko, taky Tě nepotěším - nosila jsem je také dlouhodobě, asi 10 let celé dny a minulý rok mi je doktorka zakázala s tím, že je to už poznat na očním pozadí a očím už to nedělá dobře…
Takže mi zbývají brýle nebo laser, ale to zatím nechci…
Ahoj, tomu hrozně pomáhá delší koukání do počítače a celkově prostě únava. Zkus taky hodně mrkat, člověk na to při práci a při koukání do počítače nebo na TV zapomíná a oči to poškozuje.