Vysoký tlak v oku

486
3.3.10 09:48

Vysoký tlak v oku

Zdravím všechny! Mé mamince lékař zjistil vysoký krevní tlak v oku a poslal ji na další vyšetření do nemocnice. Máte s tímto někdo nějaké zkušenosti? Myslím, co bude následovat dál? Jsem z toho dost nervózní. Moc děkuji za vaše odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
bamba
3.3.10 09:58

Ahoj,neděs se,není to sice žádná výhra,ale na umření taky ne.
Maminka si bude muset do oka kapat kapky,které by jí měly udržovat,někdy i mírně snížit oční tlak.
Vysoký oční tlak je předsvěst glaukomu,česky zeleného zákalu.V dnešní době už se to léčí,no léčí udržuje,ale dřívě to vedlo k slepotě.
Glaukomy jsou dva,zavřený a otevřený,ten první je horší.Důležité je na to upozornit dr.při předpisování léků,bo u toho zavřeného se některé nesmí.
Mám to už hóóódně let,blbý je akorát myslet na to každodenní kapání.
Držím mamince palce,aby byla OK.

• Citovat
  • Upravit
7870
3.3.10 10:57

chtěla sem jako člověk z oboru reagovat, ale bamba se očividně taky vyzná, protože dala vyčerpávající odpověĎ :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.3.10 11:29

Alíku,mámtuto diagnozu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
7870
3.3.10 16:35

aha, tak to se omlouvam :cry: znělo to jak od odborníka :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
3.3.10 19:16
Alík píše:
aha, tak to se omlouvam :cry: znělo to jak od odborníka :wink: :kytka:

Dík,jsem povyrostla. :palec:

• Citovat
  • Upravit
486
4.3.10 08:51

Děkuji vám oběma za odpovědi :-) Bambo, tobě držím palušky, ať to taky zvládneš v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ms.H
21.6.10 20:45

Ještě by mě zajímala jedna věc, když užívám Xalatan, zda to nemá vliv na možnost otěhotnění, nevíte někdo?

• Citovat
  • Upravit
25182
20.12.17 10:22

Včera jsem byla po x letech na očním. Do teď žadné problémy, ale poslední dobou se mi zdálo, že vidím hůř na dálku. Pracuji u pc. Takže pořád koukám na monitir. Oči mě i bolí.
Na kontrole mi zjistil čtvrt dioptrie na každém oku a předepsal brýle.
Ale také mi byl naměřen vyšší tlak. Po Novém roce kontrola, žádné kapky nebo léky nic. Mám prý teď nosit ty brýle, pak přijít.
Mohl být ten vyšší tlak tím špatným viděním :think:. Bojím se glaukomu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
20.12.17 10:31

@Mava taky me strasili zakalem, sla jsem znovu na nejaky lepsi pristroj a zjistili, ze mam tlak proste vyssi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
20.12.17 12:09

Kdyby to byla nejaka hodne vysoka hodnota, resili by to, neboj. Uvidis na dalsi kontrole. Ja delam u PC denne v praci a pak i doma, mam 7.5 dioptrie do dalky na kazdym oku. Zvysenej nitroocni tlak nemam, nosim i cocky. Nemusi to mit souvislost - tudiz by se ti to nemelo zhorsovat tim, co bezne delas. Pokud to budes mit stale, urcite to doktor bude resit, ale pred Vanocema se tim nestresuj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
20.12.17 12:23

@LindaPraha @Azeretereza diky
dr. taky říkak nemyslet na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
20.12.17 13:50
@Mava píše:
Včera jsem byla po x letech na očním. Do teď žadné problémy, ale poslední dobou se mi zdálo, že vidím hůř na dálku. Pracuji u pc. Takže pořád koukám na monitir. Oči mě i bolí.
Ale také mi byl naměřen vyšší tlak. Po Novém roce kontrola, žádné kapky nebo léky nic. Mám prý teď nosit ty brýle, pak přijít.
Mohl být ten vyšší tlak tím špatným viděním :think:. Bojím se glaukomu :?

Já mám také velký tlak v očích, pouze mám silnou rohovku, mám absolvované glaukomove vyšetření a ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ČekánínaGodota
20.12.17 16:10
@Mava píše:
Mohl být ten vyšší tlak tím špatným viděním :think:. Bojím se glaukomu :?

Jak psala @Azeretereza, kdyby ta hodnota byla opravdu vyšší, už by to řešili. Já ho mám hraniční, chodím na kontroly 2× ročně (máme v rodině glaukom).

• Citovat
  • Upravit
Janli
20.12.17 16:10

Vysoký tlak můžeš mít ze dvou důvodů. Buď je to u tebe normální stav bez poškozování očního nervu nebo to je patologické a pak potřebuješ léčbu. Pozná se to až sledováním. Navíc můžeš mít tlak zvětšený nárazově. Měla by jsi chodit každý rok na kontroly a absolvovat i vyšetření na perimetru. Zvýšené dioptrie a tlak souvislost nemají.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex