Vysoký tlak a zvýšený chlesterol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.2.10 13:23

vysoký tlak

ahoj,
muj pritel(32) ma uz asi 8let leky na zvyseny cholesterol a ted mu dr. namerila vysoky tlak (160/110), dostal leky, musi na EKG, po 3tydnech se na KO uvidi co dal…
ted k dotazu:
Co zpusobuje teny vysoky tlak? nikdy s tlakem problemy nemel.
Da se ten tlak upravit pomoci leku tak, ze by leky na tlak potom uz nemusel uzivat?
A jsou i nejake prirodni prostredky na snizeni tlaku?

Omlouvam se za anonymni, ale nechci to probirat s holkama, co me tady znaji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2318
26.2.10 13:34

Je to dost dědičné a hodně to souvisí s životním stylem. Vynechala bych sůl, zařadila několikrát týdně pohyb a může se to dost snížit. Taky není dobrý kouření a tučný jídla. Poohlídni se po netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.2.10 13:43

Přírodní prostředek No1 je česnek :palec: kdyby ho můj táta nejedl, tak už je po něm, jak s oblibou tvrdí. Další rizikový faktor je nadváha nebo obezita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.10 13:51

nadvahu pritel nema, ma normalni stihlou postavu, nekouri, nepije…
problem je ten cholesterol a taky jeho tatinek umrel na infarkt v 42letech :-(
jen me zajima, jestli prave po lecbe se to upravi, nebo uz musi brat leky cely zivot?

• Citovat
  • Upravit
2139
26.2.10 14:47

Asi by to chtělo změnit životosprávu a hlavně složení jídla. Pak se to může částečně spravit. Ale pokud je problém i v rodině, počítala bych s tím, že nějaká, třeba omezená léčba tam bude už pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
26.2.10 17:02

Já měla vysoký tlak v těhu a i po porodu se mi to nechtělo srovnat. Doktor mi tenkrát řekl, že jak se začnou brát léky, tak se berou už po celý život.
Z celostního hlediska vysoký tlak souvisí s nedostatečností ledvin. Já tenkrát, když jsem s tím měla problémy, brala preparáty Dr. Josefa Jonáše právě na ledviny a naštěstí se mi to srovnalo. Ale jak píšou holky, minimálně to bude chtít nesolit, změnit jídelníček, pohyb a hlídat to. Držím palce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mischka2
6.9.10 21:07

omega-3

Omega-3 jsou uzasna vec, sama taky uzivam maxicor… cetla jsem ze je omega-3 doslova elixirem mladi, krome vyse zmineneho (snizeni cholesterolu), prevence srdecne-cevnich chorob je i prevenci proti rakovine a udajne zpomaluje starnuti. No neberte to :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex