Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, mám od dětství problém s ucpáváním dutin, věčně mám rýmu a kašel. Na ORL mi už mnohokrát dělali punkce. Nikdy jsem ale nechrápala. Teď „řežu dřevo“ tak,že budím i sama sebe a partner se před raními směnami stěhuje do obýváku aby se vyspal. Partner vypozoroval, že chrápu dvojím způsobem. Když mám ucpaný nos, tak mám pusu dokořán a chrápu. A když můžu volně dýchat nosem, tak chrápu přes nos se zavřenou pusou. ![]()
Jsem z toho nešťastná, nevyspaná a netuším jak se toho zbavit, případně na jakého lékaře bych se měla obrátit, dost se za to stydím. A jsem v 36tt.
Evi, nemas se za co stydet, pritelovi kup spunty do usi, u nas je to ted ve standardne vybave v loznici. Taky chrapu, hlavne kdyz mam dva polstare pod hlavou, obcas se vzbudim na to, jak mi manza jeden vytahne. Mimca nam tlaci na plice, tak snad po porodu to prejde, a to je uz jenom par tydnu. ![]()
kvetinko vidíš, mě ani nenapadlo, že by to mohlo být tím, že mimčo tlačí na plíce. Hrozně jsem se toho lekla, jak jsem psala, problémy s nosem mám od dětství, ale chrápu poprvé v životě - za to ale pořádně. Ty špunty do uší jsou supr nápad
Koupím je a alespoň se mi vrátí chlap do ložnice
Snad mě to po porodu přejde.
Mohu te uklidnit - ke konci obou tehu jsme chrapala - byla jsme z toho take nestastna, ale po porodu to okamzite preslo ![]()
ohoj začala jsem chrápat v těhu a už mě to nepustilo chrápu do dneška a nehodlám to řešit, partner si zvykl.občas se mi směje že jsem zase v noci řezala a co?takový je život.
cinkxa píše:
ohoj začala jsem chrápat v těhu a už mě to nepustilo chrápu do dneška a nehodlám to řešit, partner si zvykl.občas se mi směje že jsem zase v noci řezala a co?takový je život.
Doufám,že mě to teda pustí anebo se to zmírní. Jinak bych byla celý život nevyspalá, budím totiž sama sebe ![]()
Jinak holky díky za uklidnění, vůbec jsem netušila, že na konci těhu se ke všem neduhům přidá i mega chrápání
jako by nestačilo, že jsem nateklá tak, že kdyby v zoo onemocněl slon, mohla bych mu dělat záskok…
Tak já jsem si prošla několika fázemi:
Mazec! Tak třeba to po porodu zase přejde!!!
A když ne, tak co? Stejně spíme odděleně… ![]()
lulje tak jak to popisuješ,tak zřejmě chrápeme dost podobně. Nepřemýšlela jsi o tom,že by jsi to řešila u nějakého doktora? Já teda nikdy předtím nechrápala a jsem teď z toho dost vyjukaná - hlavně to,že budím sama sebe.
A chrápu ve všech spacích polohách, nepomáhá mi ani se otočit na bok. Snad to po porodu přejde, jinak se mě bude malá bát anebo se odstěhuje k tatínkovi do obýváku ![]()
Evi,
podle toho, co pises, tak mame stejny problem. V dubnu jsem byla na operaci s nosnimi, celnimi i celistnimi dutinami, vycistili mi je od polypu a ja konecne mohla dychat se zavrenou pusou
nechrapala jsem, vse oka. A ted, jsem ve 40 tt a najednou chrapu, spim s otevrenou pusou, polstar si musim kolikrat i otocit jak je mokry a poslintany
a nevim co s tim ![]()
tamichita taky bylo po zakroku na dutinách všechno v pořádku a nechrápala jsem. Já se dnes rozhodla zajít v pondělí na ORL, snad tam nepůjdu zbytečně. Vůbec netuším, který mudr je přes chrápání
už se těším, jak mu budu říkat, že jsem přišla skrz řezání ![]()
haha, tak drzim pesti
no ja jdu v utery na cisare, tak jsem zvedava jestli to prejde az ze me malou vytahnou a jestli ne, tak se tam vydam taky, protoze to slintani me fakt stve
je to strasne sexy. Pritel mi zacal rikat slinto
dej vedet jak jsi dopadla ![]()
Evi, já bych s tím doktorem počkala až po porodu. Třeba to fakt přejde. Vidíš, co píše Tamichita - ani po operačním zákroku se nic nevyřešilo
Hold, někdo prostě chrápe… Ale kdyby ses přece jen vydala k nějakému odborníkovi, tak dej vědět, jak jsi dopadla. Jsem moc zvědavá.
(Nedávno jsem viděla reklamu na „depilaci, bělení zubů, permanentní make-up a odstranění chrápání“. Vystihli dost dobře všechny naše neduhy, které nás trápí - chceme být krásné a to chrápání poněkud kazí celkový dojem. Ale já už to neřeším. Říkám si, že když manžel přede mnou v klidu prdí a krká (a tohle se dá fakt ovlivnit vůlí), tak moje chrápání je omluvitelné.
Určitě tu napíšu jak jsem dopadla, ať víte. A jak vidím, je to dost časté (netušila jsem,kolik žen to trápí), třeba to pak pomůže i jiným, co sem mrknou. No, jsem zvědavá, zda nebudu stát řadu na ORL zbytečně, možná se šeptem zeptám sestřičky, jestli řeší taky chrápání ![]()
jj, to teda je děsně sexy. I když mi se tomu doma nasmějeme, jak mi přítel ráno vypráví jak mi ucpával chrápací dírku
přetáčel mě na bok,nebo na záda a jak to nakonec vzdal a emigroval do obýváku, aby ráno nevypadal v práci jako po flámu
protože by mu nikdo nevěřil,že za to můžu já. Kdybych nebudila sama sebe, taky bych to asi neřešila,jak píše lulje, chlapi před náma klidně prdí a krkají…
tamichito přeji, ať ti císař dopadne dobře a miminko ať je zdravé! ![]()
A jestli ti zbyde chvilka, určo napiš jestli pořád chrníš a jak se daří ![]()